Όλοι οι σωσίες του Λουκά Παπαδήμου

Όλοι οι σωσίες του Λουκά Παπαδήμου

Κάτι μας θυμίζει ο νέος πρωθυπουργός. Εσάς;

O Λουκάς Παπαδήμος είναι ένας λαμπρός Έλληνας που αποφοίτησε από το φημισμένο πανεπιστήμιο, MIT και διετέλεσε οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή τράπεζα των Η.Π.Α.

Από το 1985 που επέστρεψε στην Ελλάδα ξεκίνησε να εργάζεται σε νευραλγικές θέσεις στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι που το 1995 διορίστηκε διοικητής της τραπεζικού οργανισμού αυτού και παρέμεινε στο πόστο του μέχρι το 2002. Την ίδια χρονολογία ανέλαβε και τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και παρέμεινε στον ευρωπαϊκό οργανισμό μέχρι το 2010.

Όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε επίσης να κάνει και μία λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα και να διατελέσει σύμβουλος του απερχόμενου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Και όπως όλοι ξέρουμε είναι πλέον ο νέος μας πρωθυπουργός που θα αναλάβει το βαρύ έργο να σώσει τη διεθνή φήμη της χώρας μας και να μας σώσει από τη χρεοκοπία.

Προφανώς και αυτός θα πει μεγαλοστομίες όπως κάθε προκάτοχος του και στο τέλος θα «αναγκαστεί» να πάρει σκληρά μέτρα που θα πληρώσουμε όλοι.

Αλλά επειδή εδώ δεν κάνουμε πολιτική ανάλυση και θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα με μία θετική ματιά πρέπει να παραδεχτούμε πως τουλάχιστον ο νέος πρωθυπουργός μας φέρνει χαμόγελο γιατί θυμίζει έντονα με τα χαρακτηριστικά μάγουλα του το γιατρό Φικιώρη (από την εκπομπή με το όζον) και το δημοσιoγράφο της θρυλικής Φρουτοπίας, Πίκο Απίκο και τον αγαπημένο και ταλαντούχο ηθοποιό του Hollywood, Oliver Platt. Αν δεν μπορούσατε να θυμηθείτε, κάθε φορά που βλέπατε το Λουκά Παπαδήμο στην TV, τους διάσημους σωσίες του ελπίζουμε να βοηθήσαμε στη λύση της σπαζοκεφαλιάς.

Όχι, ότι δεν θα μας κοπεί το γέλιο στην επόμενη δέσμη μέτρων που θα παρθούν από το κύριο Παπαδήμο, αλλά τουλάχιστον προς στιγμήν βρήκαμε κάτι να γελάσουμε σε αυτούς τους μίζερους και κατηφείς καιρούς που ζούμε.