Εδώ καράβια χάνονται...

Εδώ καράβια χάνονται...

... και η σόου μπιζ χτενίζεται. Ξέρω, ξέρω, κρίση είναι θα περάσει –αλλά μη και περάσουμε εμείς πρώτα- και κάπως πρέπει να διασκεδάζεται η κατάσταση. Κακό πράγμα η μιζέρια και η γκρίνια, χειρότερο όμως το να μη κατανοείς τι σου γίνεται. Έτσι ξεφυλλίζοντας περιοδικά και εφημερίδες στάθηκα σε κάνα δυο πραγματάκια που μου βάρεσαν στο μάτι, όπως:

*Σπύρος Παπαδόπουλος, στην υγεία σου: «Η κρίση είναι πρωτίστως ηθική και μετά οικονομική». Αλλάζουμε; Να έχω εγώ τον ηθικό προβληματισμό και εσύ τον οικονομικό, μεγάλε;

*Sunny Μπαλτζή, βαριά ροκού: «Για μένα η συμμέτοχη μου στο Μίλα, είναι το νέο μου παιχνιδάκι γιατί με βγάζει απ την καταθλιψάρα μου την καλλιτεχνική και συναισθηματική». Πάρε αντικαταθλιπτικά κουκλίτσα μου, να πιάσει τη θεσούλα καμία άνεργη δημοσιογράφος! Κοτζάμ εκπομπή καθημερινή, για να ξεπεράσεις εσύ τα συναισθηματικά σου!

*Πλάκα πλάκα, τέλεια καλεσμένη για τον Σπύρο Παπαδόπουλο, η κ. Μπαλτζή. Αυτή με τα συναισθηματικά της και ο Σπύρος με τα ηθικά του! Θα τα λένε αυτοί, όσο εμείς περιμένουμε στις ουρές για να πληρώσουμε κάνα χαράτσι!

*Λάμπης Λιβιεράτος, θυμωμένος: «Με την Εύη Αδάμ, ήμασταν μαζί 12 χρόνια και συνεχίζουμε να είμαστε μαζί σαν άνθρωποι»... ζώντας απλώς, στον ίδιο πλανήτη!

*Ashton Kutcher, της Demi: «Μερικές φορές οι γάμοι δεν κρατάνε. Αγάπη και φως». Ναι, ναι, αυτό ακριβώς, το φως, αγάπη, έπρεπε να σου αλλάξει η Demi μας, μετά από τόσο
κέρατο!

*Κώστας Λεφάκης, αγαπημένος: «Ποια ζώδια πρέπει να προσέξουν πολύ το 2012;»... όλα τα ελληνικά;

*Ηλίας Ψινάκης, δημοτικός σύμβουλος: «Σκέφτομαι να φύγω από το Fab 5, γιατί είναι αηδία». Τώρα που κοντεύουν να τελειώσουν τα γυρίσματα, προβληματιστήκατε Ηλία;

*Γιώργος Τσαλίκης, φωτογραφισμένος στο σπίτι του, (είναι εποχές, λατρεμένε, για να δείχνουμε τις ταπετσαρίες;): «Και δεν είμαι παράξενος! Έχω αλλάξει εγώ πάνες πάνω στις πολυθρόνες Fendi!». Τόσο πλούσιοι πια! Τα ανάκλιντρα για αλλαξιέρες τα' χουνε!

*Λάκης Γαβαλάς, συμπαρουσιαστής Ψινάκη: «δεν ξέρω αν είμαι άθλιος η ηλίθιος. Ας κρίνει κάποιος. Νομίζω πάντως ηλίθιος. Σκέψου όμως να ήμουν άθλιος, διότι οι άθλιοι ήταν μόνο του Βίκτορος Ουγκό». Ενώ οι ηλίθιοι; Έλα, μωρέ, απλώς του Ντοστογιέφσκι!

*Κωσταντίνος Χριστοφόρου, οργισμένος επαναστάτης: «Δεν είμαι ζητιάνος να ψάχνω ψήφους». Μη το περνάτε αυτό έτσι! Είναι πολιτικό σχόλιο, σε Καστοριάδικο, θα έλεγα ύφος, για τον ίδιο το θεσμό του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, εκ των ίδιων των έσω της αστικής δημοκρατίας.

*Κωσταντίνος Χριστοφόρου, ο κόκκινος Κώστας: «Ξέρω πολλά αλλά δεν μιλάω για να μη προσβάλω κόσμο. Αυτό το παιχνίδι το έχουμε κάνει της διαπλοκής εδώ μέσα». Ε! Αλοίμονο! Θα πάρουν οι πατινεζ, μαζί με τις ψήφους και δημόσια έργα με ανάθεση!

*Άσε μας χρυσέ μου! Ένα ωραίο θέαμα χαζεύουμε την Κυριακή το βράδυ, να ξεχαστούμε που αρχίζει Δευτέρα και θα μας ψάχνουν οι φίλοι μας απ τις τράπεζες και τις εφορίες και εσύ νταλκαδιάζεις γιατί δε σου δάσωνε έπαινο στο «shout the duck»!

*Επίσης ότι θα αποκτούσα την γνώση του «shout the duck», στο καλλιτεχνικό πατινάζ, μου φαινόταν τόσο απίθανο όσο το να κάνει σόου στην ιδιωτική τηλεόραση ο κ. Κωστάλας!

*Προσέξαμε όλοι, πιστεύω πως το φελινικό μπούστο της κ. Παπαρίζου, στριμώχτηκε, ασφυκτικά σε πιο σεμνό ντεκολτέ, λιγότερο επιθετικό και ανθρωποφαγικό, απειλούσε πλέον μονό τις αμυγδαλές της, διότι μου φάνηκε πως όσο να ναι τις πίεζε λιγάκι!