Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της ελληνικής showbiz από το Θανάση Αναγνωστόπουλο

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της ελληνικής showbiz από το Θανάση Αναγνωστόπουλο

Το 2011 μας τελείωσε. Ας δούμε σε ποιους υπήρξε περισσότερο, σε ποιους λιγότερο και σε ποιους καθόλου γενναιόδωρο.

Ήταν μια καλή χρονιά για....

τη Νάντια Μπουλέ, που από αναπληρωματική συμπαρουσιάστρια και το κορίτσι του Αρναούτογλου, απέκτησε ονοματεπώνυμο, δικές της εκπομπές και αξία στο χρηματιστήριο της τηλεόρασης.

το ζεύγος Σκορδά-Λιάγκα που διέψευσε τις Κασσάνδρες που προέβλεψαν συζυγικά μαλλιοτραβήγματα κα ανταγωνισμούς, πήραν εύκολα την πρωτιά και όπως φαίνεται για αρκετό καιρό θα πηγαίνουν με το ίδιο αμάξι στα γυρίσματα

τη Μαρία Μπεκατώρου που από χαριτωμένο βιντεάκι στις εκπομπές του Θέμου και των Ράδιο Αρβύλα ανέλαβε δική της εκπομπή στο Mega, το κανάλι που λίγα χρόνια πριν δεν θα την άφηνε ούτε απ έξω να περάσει.

τον Άκη Πετρετζικη που λίγο πριν μπει το 2011 κέρδισε τον διαγωνισμό Master Chef. Και ενώ λογικά θα έπρεπε να μπει στην ατέλειωτη λίστα με τους νικητές των reality που τους ξέχασε ακόμη και ο χρόνος, ο Άκης ξεχώρισε και μάλιστα με διαφορά.

το Λάκη Λαζόπουλο που συνεχίζοντας το σερί των υπερπετυχημένων εκπομπών, έχει μόνιμο ραντεβού κάθε Τρίτη με τα 2/3 των Ελλήνων τηλεθεατών.

την Πηνελόπη Αναστασοπούλου που κάπου την ξέραμε, κάπου την είχαμε δει, αλλά να δεις πώς την λένε, πώς την λένε... Τελικά η Πηνελόπη απέκτησε και όνομα και πολλούς θαυμαστές. Άντε και του χρόνου.

τον Τρύφωνα Σαμαρά. Πάει ο καιρός που μόνο το δελτίο ειδήσεων του star και οι μεσημεριανές εκπομπές ασχολούνταν με τον Τρύφωνα. Μόλις η εμφάνισή του εξαργυρώθηκε με τεράστια νούμερα τηλεθέασης δεν υπάρχει τίποτε στις μέρες μας που δεν έχει και λίγο Τρύφωνα. Εκπομπή είναι, σινεμά, θεατρική παράσταση, περιοδικό, εγκαίνια, θυρανοίξια, πάντα υπάρχει χώρος για λίγο ακόμη Τρύφωνα.

την παρέα του Ράδιο Αρβύλα που για άλλη μια χρονιά δεν εξαργύρωσε την επιτυχία της με εξώφυλλα και συνεντεύξεις, αλλά συνέχισε να κάνει τη δουλειά της και μάλιστα καλά από τη Θεσσαλονίκη.

την Κατερίνα Λέχου που από αδιάφορη-όμορφη-συμπαθητική ηθοποιός, μέσα σε μια νύχτα πέρασε στην άλλη κατηγορία μετά την εμφάνισή της στο σίριαλ Το Νησί.

το Λούκα Γιώρκα που αποφάσισε να πάει στη Eurovision- μια χρονιά που κανείς Έλληνας δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται για μουσικούς διαγωνισμούς- και να μας κάνει έστω και ένα βράδυ περήφανους. Από τότε και μετά η Ευρώπη μόνο φαρμάκι μας κερνάει.


Ήταν μια κακή χρονιά για...


τη Ζέτα Μακρυπούλια που σχεδόν όλη την περασμένη χρονιά κάνει πλέον καριέρα ως η αρραβωνιάρα του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

το Γρηγόρη Αρναούτογλου που η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική του επιστροφή αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία και παγωμάρα.

την Ευγενία Μανωλίδου που μετά το Master Chef δεν της έχει κάτσει τίποτε. Τελικά είχαν δίκαιο όσοι έλεγαν ότι ακόμη και το πιο ακριβό χαβιαρι, δεν μπορεί κάποια στιγμή θα χαλάσει και δεν θα τρώγεται.

τον Ηλία Ψινάκη. Την μία ακυρώνεται η εκπομπή του, την άλλη δεν θέλουν τον Θεοχάρη στη Eurovision και τέλος δεν στεριώνει στο FAB5. Είναι πασιφανές: του 'χουν κάνει μάγια.

τη Νάνα Μούσχουρη που μετά το φάουλ που έκανε επί χούντας -και έκανε την Μελίνα Μερκούρη να την χαστουκίσει δημόσια- επανήλθε με δηλώσεις κατά των Ελλήνων. Είστε τυχερή κυρία Μούσχουρη που οι Έλληνες είμαστε μεγαλόκαρδοι, σε αντίθεση με τους φίλους σας Γερμανούς.

το Λάκη Γαβαλά που ναι μεν αντιμετώπισε τον διασυρμό και τη σύλληψη με τις χειροπέδες με χιούμορ, αλλά όσο και αν εκπαιδεύσεις μια μαϊμού, μαϊμού παραμένει, δεν ξεγελάς κανέναν.

τη Ράνια Θρασκιά που διάλεξε την λάθος εποχή και κυρίως το λάθος κανάλι για να επιστρέψει στην τηλεόραση.

την Χριστίνα Λαμπίρη που μετά πολλά χρόνια έχασε την εκπομπή της και εξορίστηκε στο δελτίο ειδήσεων που δεν το λες και κακό πράγμα, αλλά κάτι μας λέει ότι δεν το ήθελε καθόλου.

τη Σίσσυ Φειδά που είχε την ψευδαίσθηση ότι με ένα κόντρα πλακέ, ένα ενεργειακό τζάκι και 2 φίκους θα συγκινούσε τον τηλεθεατή. Πού πάτε μαντάμ; Εδώ ο Σούλης μόνο μπετά δεν ρίχνει.

την Κατερίνα Παπουτσάκη που έχει ανοίξει πόλεμο με τους παπαράτσι για την προάσπιση της ηθικής της. Θα ήταν μια καλή χρονιά για εκείνη αν ηρεμούσε και την απολάμβανε.


Ήταν μια αδιάφορη χρονιά για....


την Ελένη Μενεγάκη που αν και τερμάτισε τελευταία στην πρωινή ζώνη πέρσι επιστράτευσε το sex appeal της δεκαετίας του 90 και έδωσε ραντεβού το μεσημέρι. Αν εξαιρέσεις το καλημέρα με το καλησπέρα δεν είδαμε σημαντική διαφορά ούτε εμείς ούτε οι πίνακες της τηλεθέασης.

την Έλενα Παπαρίζου. Την πρώτη βραδιά ήταν εκθαμβωτική -έστω και γεματούλα- άνετη με σπαρταριστό γέλιο. Τελικά τόσες εκπομπές μετά ανακαλύψαμε ότι δεν υπάρχει κι κάτι άλλο. Μόνο ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ και ένα εκνευριστικό γέλιο.

την Έλενα Παπαβασιλείου που ναι μεν επιβίωσε της τηλεοπτικής εξαφάνισης, άλλα καμιά φορά σαν να την έχει πάρει ο ύπνος στον καναπέ της εκπομπής και δεν την ξυπνάμε για να μην την ενοχλήσουμε. Τόσο αόρατη.

την Τατιάνα Στεφανίδου. Καλύτερο concept, καλύτερη θεματολογία, αλλά και πάλι προτιμάμε να βλέπουμε το "Καφέ της χαράς".

τη Νικολέτα Ράλλη που ναι μεν ήταν η χρονιά που την έβγαλε από την αφάνεια, αλλά την χαρά της δεν την συμμερίστηκε πολύς κόσμος. Αχάριστοι τηλεθεατές.