Η Meryl Streep με μουστάκι, ο Tom Hanks φονικό ρομπότ και ο Matt Damon ως ένα τσαμπί σταφύλια

Η Meryl Streep με μουστάκι, ο Tom Hanks φονικό ρομπότ και ο Matt Damon ως ένα τσαμπί σταφύλια

Αυτό το τρέιλερ ταινίας σίγουρα είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί.

Σενάριο; Μαλλιά κουβάρια. Λογική; Ανύπαρκτη. Είδος ταινίας; Τα πάντα. Ηθοποιοί: Η αφρόκρεμα του Hollywood. Τίτλος; «Movie: The Movie».

Μπερδευτήκατε; Τα πράγματα είναι απλά. Ο Jimmy Kimmel επέστρεψε με ένα ακόμα απίστευτο σκετσάκι για να φέρει τα πάνω κάτω στη βιομηχανία του κινηματογράφου, και αυτή τη φορά επιστράτευσε όχι έναν, όχι δύο, αλλά σχεδόν το μισό Hollywood –αν όχι παραπάνω.

Ο διάσημος κωμικός παρουσιαστής βγήκε χτες, την βραδιά αμέσως μετά από τα Όσκαρ, στην εκπομπή του, «Jimmy Kimmel Live», και εκεί που μιλούσε για τα διάφορα είδη ταινιών που μας προσφέρει κάθε χρόνο η βιομηχανία, σχολίασε πως «Το πρόβλημα είναι πως συνήθως κάθε ταινία περιλαμβάνει μέχρι δύο είδη». Γι' αυτό και αποφάσισε να πάρει το θέμα στα χέρια του και να προσφέρει στον κόσμο, αλλά και στον εαυτό του, κάτι εντυπωσιακότερο.

«Πριν τέσσερις μήνες, αποφάσισε να φτιάξω την μεγαλύτερη και με τους περισσότερους αστέρες ταινία που έχει γυριστεί ποτέ στην ιστορία του αμερικάνικου κινηματογράφου. Κάτι που θα περιέχει όλα όσα αγαπούν οι λάτρεις του σινεμά. Και απόψε, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Αυτό είναι το δώρο μας για εσάς, η παγκόσμια πρεμιέρα του trailer για την καλύτερη ταινία που έχει γίνει ποτέ. Το Movie: The Movie».

Αυτό που ακολούθησε της ανακοίνωσης του Kimmel, ήταν ένα trailer γεμάτο με δεκάδες από τα πιο hot ονόματα του Hollywood, και άλλα τόσα κινηματογραφικά κλισέ που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε από τον αμερικάνικο κινηματογράφο, όλοι και όλα μαζεμένα σε 9 λεπτά απόλυτης παράνοιας και μηδενικής λογικής. Αλλά με πολύ, πολύ χιούμορ.

Δεν θα σας πούμε τίποτα περισσότερο, πρέπει να το δείτε με τα μάτια σας για να καταλάβετε. Δείτε λοιπόν το trailer παρακάτω και, αν σε κάποια φάση αναρωτηθείτε προς τι τόση αντιπαλότητα μεταξύ Matt Damon και Jimmy Kimmel, να σας υπενθυμίσουμε πως ο κωμικός και ο διάσημος ηθοποιός έχουν μια ολόκληρη ιστορία πίσω τους, η οποία ξεκίνησε το 2009 και ήταν, ίσως, το πιο αστείο και αυτοσαρκαστικό πράγμα που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην αμερικάνικη τηλεόραση. Δείτε πρώτα αυτό, και μετά αυτό, και αφού δείτε και το ξεκαρδιστικό trailer, καθίστε λίγο και σκεφτείτε πόσο καλύτερη θα ήταν η δική μας showbiz, αν οι εγχώριοι «αστέρες» είχαν παρόμοιο χιούμορ και αυτοσαρκασμό με τους ξένους (τους πραγματικούς).