Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας στο μικροσκόπιο του FBI εξαιτίας του Tom Cruise -και όχι μόνο

Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας στο μικροσκόπιο του FBI εξαιτίας του Tom Cruise -και όχι μόνο

Απ' ότι φαίνεται, ο ηθοποιός δεν έπαιρνε μόνο την ευχή της Εκκλησίας αλλά και πιο πρακτικά πράγματα.

Σύμφωνα με μια τελευταία αναφορά από το περιοδικό «The New Yorker», η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας βρίσκεται αυτές τις μέρες υπό έρευνα του FBI, εξαιτίας κατηγοριών όπως εμπόριο ανθρώπων και εκμετάλλευση ελεύθερης εργασίας. Και όλα αυτά προς όφελος ενός από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της, του Tom Cruise.

Πιο αναλυτικά, η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της και κουμπάρος του Cruise, David Miscavige, κατηγορείται πως έβαλε μέλη της Εκκλησίας, όπως ο πρώην Σαϊεντολόγος John Brosseau, να δουλεύουν για τον Tom Cruise με ελάχιστα έως καθόλου λεφτά. Τα μέλη που μετατράπηκαν σε εργάτες του Cruise, είχαν αναλάβει την επισκευή και μετατροπή του SUV του ηθοποιού, μαζί με δύο μοτοσυκλέτες του και ένα κτίριο. Ο ίδιος ο Brosseau αναφέρει: «Ο Cruise με είχε ρωτήσει "Θα μπορούσες να βάψεις την μηχανή μου σε αυτό το χρώμα;" . Γύρισα και κοίταξα τον Miscavige και αυτός συμφώνησε». Είπε επίσης πως οι ώρες δουλειάς που ξόδεψε για τις δύο μηχανές του Cruise, μία Honda και μία Triumph, άξιζαν χιλιάδες δολάρια ελεύθερης εργασίας, καθώς τις «έλυσε», τις νικέλωσε, τις έβαψε και τις ξανασυναρμολόγησε, κατά τον τρόπο που ήθελε ο σταρ. «Έπαιρνα 50 δολάρια την εβδομάδα και υποτίθεται πως εργαζόμουν για την καλυτέρευση της ανθρωπότητας», συμπληρώνει.

Ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, Tommy Davis, δήλωσε προς υπεράσπιση των ανθρώπων του: «Οποιοδήποτε μικρό οικονομικό όφελος εισέπραξε ο κύριος Cruise από το προσωπικό υπηρεσίας της Εκκλησίας μας, ωχριά μπροστά σε όσα έχει προσφέρει εθελοντικά ο ίδιος επί τόσα χρόνια στην Εκκλησία».

Οι ερευνητές του FBI δεν πείθονται εύκολα όμως –μάλλον γιατί είναι φυσιολογικοί άνθρωποι- και επεκτείνουν τις έρευνές τους και στην προσωπική ζωή του επικεφαλή της Σαϊεντολογίας David Miscavige, ο οποίος φαίνεται να ζει μια εξαιρετικά χλιδάτη ζωή, με προσωπικά τζετ για τα ταξίδια του, χειροποίητα παπούτσια κατά παραγγελία, μια εντυπωσιακή συλλογή από αμάξια και μηχανές, καθώς και δύο προσωπικούς σεφ.

Να, αυτά βλέπουν οι δικοί μας ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας και μετά πάνε και γίνονται άρθρα στο Vanity Fair.