Ο Brad Pitt βγάζει βόλτα την Ellen DeGeneres στη Νέα Ορλεάνη

Ο Brad Pitt βγάζει βόλτα την Ellen DeGeneres στη Νέα Ορλεάνη

Και την ξεναγεί στα σπίτια που έφτιαξε μαζί με την ομάδα του για τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα.

Όταν βλέπεις και διαβάζεις κάθε μέρα για τις ιδιοτροπίες, τα καπρίτσια και τις παράλογες απαιτήσεις των σταρ του Hollywood, είναι λίγο δύσκολο να φανταστείς πως κάποιος από αυτούς έχει μια ανθρώπινη πλευρά και είναι διατεθειμένος να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει άτομα που το έχουν ανάγκη, και μάλιστα να δεθεί μαζί τους και να δημιουργήσει σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης. Στην περίπτωση του Brad Pitt, όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Ο διάσημος ηθοποιός μπορεί να έχει μία από τις μεγαλύτερες οικογένειες της showbiz, δεκάδες event να παρευρεθεί και αρκετές ταινίες να γυρίσει κάθε χρόνο, καταφέρνει όμως παράλληλα να «τρέχει» κι ένα project τεράστιας σημασίας και κοινωνικής αξίας: την ανακατασκευή των σπιτιών στη Νέα Ορλεάνη που επλήγησαν από τον καταστροφικό τυφώνα Κατρίνα το 2005. Ο Pitt μαζί με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Make It Right έχει καταφέρει μέχρι τώρα να χτίσει 74 σπίτια στην περιοχή 9nth Ward και συνεχίζει ακάθεκτος με την ομάδα μηχανικών, αρχιτεκτόνων και κατασκευαστών που έχει συγκεντρώσει, μέχρι να στεγάσει και την τελευταία οικογένεια που βρίσκεται στον δρόμο.

Έτσι και η Ellen DeGeneres, η οποία είναι καλή φίλη με τον 48χρονο ηθοποιό αλλά έχει και καταγωγή από την Νέα Ορλεάνη, επισκέφτηκε τον Pitt στη 9nth Ward για μια προσωπική ξενάγηση στην περιοχή ώστε να δει τι έχει επιτευχθεί τόσο καιρό. Αυτό που διαπιστώσαμε εμείς μέσα από το απόσπασμα της εκπομπής της που ανέβηκε στο youtube, είναι πως ο Brad Pitt θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει δήμαρχος της πόλης, καθώς όχι μόνο έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν νέο, σύγχρονο οικισμό από τα ερείπια, αλλά έχει δημιουργήσει και στενές σχέσεις με τους περισσότερους κατοίκους, τους ξέρει με το μικρό τους όνομα και χαιρετά κάθε έναν από αυτούς εγκάρδια και με πραγματικό ενδιαφέρον.

Όταν, μάλιστα, η Ellen άρχισε να του κάνει κοπλιμέντα για το εκπληκτικό έργο του, ο Pitt κοκκίνισε και απάντησε με ειλικρινή ταπεινότητα: «Παίρνω πολλούς περισσότερους επαίνους απ' όσους αξίζω γι' αυτή τη δουλειά. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάστηκε να συγκεντρωθεί μια ομάδα από πολύ έξυπνους ανθρώπους οι οποίοι ανέλαβαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Χρειάστηκε η αποφασιστικότητα των οικογενειών να επιστρέψουν μετά τον τυφώνα και η ανθεκτικότητά τους παρά τα όσα πέρασαν. Με επαινούν υπερβολικά όταν το μόνο που έκανα ήταν να μαζέψω μερικούς πολύ έξυπνους ανθρώπους».

Ωστόσο, ο Pitt ξεχείλιζε από περηφάνια όταν αναφέρθηκε σε ένα από τα παιδιά του (δεν διευκρίνισε ποιο) και είπε πως σχεδιάζει συνέχεια σπίτια, οπότε μάλλον έχει καταφέρει να του περάσει κάτι από το πάθος του για την αρχιτεκτονική και ίσως ασχοληθεί με αυτό όταν μεγαλώσει.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί.