Δήμητρα Παπαδοπούλου: εμμονή με το Φενγκ Σούι

Δήμητρα Παπαδοπούλου: εμμονή με το Φενγκ Σούι

Οι αλλαγές στο νέο της σπίτι που της έφεραν τύχη

Μια από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες ηθοποιούς των τελευταίων 20 ετών, φαίνεται ότι ανακάλυψε το όφελος της πανάρχαιας κινέζικης φιλοσοφίας του φενγκ σούι.
Η Δήμητρα Παπαδοπούλου έμενε από την εποχή των "Απαράδεκτων" σε ένα όμορφο διαμέρισμα, που βρισκόταν όμως σε έναν από το πιο κακόφημους δρόμους της Αθήνας, την οδό Φυλής. «Έχω βαρεθεί να μου χτυπάνε τα κουδούνια τα ξημερώματα» έλεγε σε συνεντεύξεις της η Δήμητρα, που εδώ και ενάμιση χρόνο αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να μετακομίσει σε άλλη περιοχή της Αθήνας. Το νέο της σπίτι βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, κοντά στο γηροκομείο Αθηνών. Είναι ένα διαμέρισμα περίπου 90 τετραγωνικών μέτρων φτιαγμένο όμως από με τις βασικές αρχές του Φενγκ σούι.

Μια φίλη της αρχιτέκτονας, αλλά και ειδική στο αρχαίο σύστημα παραδοσιακής κινέζικης γεωμαντείας- όπως λέγεται και επίσημα το φενγκ σούι- την συμβούλευε από την πρώτη μέρα που μπήκε στο διαμέρισμα. Έτσι δεν λείπει το παραδοσιακό σιντριβάνι στην είσοδο του σπιτιού, για να ρέει άφθονο το χρήμα, οι καθρέπτες απέναντι απ την πόρτα για να διώχνουν την αρνητική ενέργεια, αλλά και οι υπόλοιποι χρυσοί κανόνες που εξασφαλίζουν προσωπική ευτυχία και επαγγελματική επιτυχία σύμφωνα με τους ειδικούς.


Πάντως τα πράγματα δεν δείχνουν να πάνε άσχημα για τη Δήμητρα μια και τα δύο θεατρικά εργα που έχει γράψει και παίζονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, το "ο παππούς έχει πίεση" και "η ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαίδου" σκίζουν κυριολεκτικά. Σύμπτωση ή όχι φαίνεται τελικά ότι στην περίπτωση της Δήμητρας το φενγκ σούι της έφερε τύχη