Η Natalia Vodianova επιμένει: Καλύτερα πετσί και κόκαλο παρά χοντρή

Η Natalia Vodianova επιμένει: Καλύτερα πετσί και κόκαλο παρά χοντρή

Η απάντησή της στο facebook

Σε πρόσφατη δημόσια συζήτηση που οργανώθηκε από τη Βρετανική Vogue το διάσημο μοντέλο ρωτήθηκε για το θέμα του σωματικού βάρους των μοντέλων, και η απάντησή της προκάλεσε σάλο. «Ελάτε ρε παιδιά», είπε, «είναι καλύτερο να είσαι πάρα πολύ λεπτή παρά να είσαι χοντρή. Εμείς προσέχουμε τι τρώμε, γυμναζόμαστε πολύ -παρακαλώ, κάντε το ίδιο και θα γίνετε κι εσείς σαν εμάς».

Μετά τις αντιδράσεις για το σχόλιό της, η Vodianova απάντησε στο Facebook, ζητώντας συγνώμη, και θυμίζοντας πως η συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν κι άλλα μοντέλα όπως η Jourdan Dunn, η Eva Herzigova και η Lily Cole, έγινε σε εύθυμο κλίμα. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Εξήγησε γιατί πιστεύει πως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες στο περίπλοκο θέμα:

«Λένε ότι η βιομηχανία της μόδας προωθεί στρεβλά πρότυπα ομορφιάς και ευθύνεται για τις διατροφικές διαταραχές», έγραψε, «αλλά δεν μας λένε πως άλλες βιομηχανίες, όπως η βιομηχανία των τροφίμων, ευθύνεται πολύ περισσότερο με το να βρίσκει διαρκώς τρόπους να μας αναγκάζει να τρώμε. Άνθρωποι γεμίζουν τα ψυγεία τους με φαγητό, αγοράζουν χάπια, αγοράζουν βιβλία για δίαιτες, αγοράζουν ρούχα και προϊόντα ομορφιάς για να κρύβουν τα περιττά κιλά. Μπορεί να είναι αυτός ένα τρόπος να κινείται η οικονομία. Αλλά εγώ απλά επιλέγω να ασκούμαι περισσότερο και να τρώω λιγότερο. Λυπάμαι, παγκόσμια οικονομία. Είμαι κακός πελάτης!»

Εξάλλου, η Natalia Vodianova θεωρει απολύτως φυσιολογικό να τρέχει ένα μαραθώνιο κάθε χρόνο χωρίς, όπως δηλώνει, να προπονείται καθόλου.

Ναι, οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει αυτό.