Freedom! '90: Τι απέγιναν τα supermodels των 90's;

Freedom! '90: Τι απέγιναν τα supermodels των 90's;

Που είναι σήμερα οι πρωταγωνίστριες του (κλασικού πια) βίντεο κλιπ του George Michael

Πριν από είκοσι περίπου χρόνια, κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού Freedom! '90. Ο τραγουδιστής του, George Michael, έκανε, τότε, την σοφή κίνηση, να οπτικοποιήσει το hit του, φτιάχνοντας ένα βίντεο με τις πιο hot πρωταγωνίστριες της εποχής- τα supermodels της δεκαετίας. Προς τιμήν του χαρακτηριστικότερου pop βίντεο των 90's, ας δούμε τι κάνουν σήμερα οι Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington και Tatjana Patitz.

Cindy Crawford
Τότε: Με την ελιά- σήμα κατατεθέν της και το πανέμορφο πρόσωπο, η Cindy Crawford ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα και αναγνωρίσιμα μοντέλα της Αμερικής των δεκαετιών του '80 και '90. Όταν εμφανίστηκε στο βίντεο κλιπ, ήταν 24 χρονών και από εκεί οδηγήθηκε σε συνεργασίες με εταιρείες- κολοσσούς, όπως η Pepsi αλλά και το MTV. Το 1991 παντρεύτηκε τον Richard Gere. Ο γάμος τους κράτησε μέχρι το 1995. Από το 1998 έως σήμερα, είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία και πρώην μοντέλο, Rande Gerber.

Σήμερα: Τα καλά γονίδιά της επιτρέπουν στην Crawford να δείχνει εξίσου όμορφή, στα 46 της χρόνια, με το παρελθόν. Αν και έχει αποσυρθεί από το modelling, παραμένει ενεργή, αφού ασχολείται με τον σχεδιασμό επίπλων και αξεσουάρ σπιτιού για μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες, όπως οι J.C. Penny και Raymour& Flanigan.



Naomi Campbell
Τότε: Ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα αφρικανικής καταγωγής, η Naomi Campbell υπήρξε το πρώτο έγχρωμο μοντέλο στο εξώφυλλο της Vogue Paris, το 1988. Από την εποχή του Freedom! '90 μέχρι και σήμερα, η Campbell βρίσκεται ενεργά στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς. Το μοντέλο έχει, ακόμα, στο παρελθόν του, μία προσπάθεια καριέρας στο τραγούδι, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία.

Σήμερα: Εκτός από διάσημη για την πορεία της στο modelling, η Campbell έχει συζητηθεί επανειλημένα για τις δικαστικές της περιπέτειες. Μία από τις πιο γνωστές εξ' αυτών υπήρξε αυτή με την πρώην οικονόμο της, η οποία κατηγόρησε την Campbell ότι την χτύπησε στο κεφάλι με ένα κινητό τηλέφωνο, που "άνοιξε" τον δρόμο και σε άλλους πρώην εργαζόμενους για την Μαύρη Γαζέλα, να την κατηγορήσουν για την συμπεριφορά της. Το 2010 κλήθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για να καταθέσει στην υπόθεση για εγκλήματα πολέμου, ενάντια στον πρόεδρο της Λιβερίας, Charles Taylor. Στην κατάθεσή της η Campbell παραδέχτηκε ότι δέχθηκε ως δώρο, από τον Taylor "ματωμένα" διαμάντια.



Christy Turlington
Τότε: Έγινε γνωστή για την φιλική και απόλυτα επαγγελματική συμπεριφορά της- παράγοντες που συνέβαλαν και στην υπογραφή συμβολαίων με εταιρείες όπως οι Calvin Klein, Chanel και Maybelline- εταιρεία για την οποία έκανε διάσημη την φράση "Maybe she's born with it".

Σήμερα: Με περισσότερα από 500 εξώφυλλα περιοδικών στο ενεργητικό της, η Turlington δεν σταμάτησε ποτέ να απασχολεί την fashion industry. Από την δεκαετία του '90 είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Edward Burns, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Έχει την δική της σειρά αξεσουάρ yoga, είναι ακτιβίστρια σε πρωτοβουλίες ενάντια στο κάπνισμα, πρέσβης για μεγάλες φιλανθρωπικές καμπάνιες, και έχει γυρίσει δύο ντοκιμαντέρ. Πριν από δύο χρόνια, ξεκίνησε να σπουδάζει δημόσια υγεία στο Πανεπιστήμιο Columbia.



Linda Evangelista
Τότε: Στο αποκορύφωμα του παιχνιδιού του modelling της δεκαετίας, η Evangelista περπατούσε στα σημαντικότερα catwalks του κόσμου και εμφανίστηκε σε μουσικά βίντεο. Η θρυλική ατάκα, σε συνέντευξή της με τη Vogue, "Δεν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα", αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι και σήμερα. Όταν έκοψε τα μακριά μαλλιά της, οι μετοχές της στη βιομηχανία έπεσαν, αφού σταμάτησαν να της προτείνονται τόσο πολλά catwalks.

Σήμερα: Τις τελευταίες ημέρες η Evangelista απασχολεί τα tabloids με την υπόθεση εκδίκασης του ποσού διατροφής του γιου της, Augustin, από τον πατέρα του, τον Γάλλο μεγιστάνα, Francois Henry- Pinault. Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες όπως αυτές των Prada, Chanel και L'Oreal Paris.


Tatjana Patitz
Τότε: Ξεκίνησε το modelling σε ηλικία 17 ετών. Πριν από το "Freedom '90" υπήρξε η πρωταγωνίστρια του βίντεο κλιπ των Duran Duran, "Skin Trade".

Σήμερα: Η στάση της είναι κάτι παραπάνω από χαμηλών τόνων. Πλέον ζει σε ένα ράντζο στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, όπου ασχολείται με τα τέσσερα άλογα, τα τέσσερα σκυλιά και τις δύο γάτες της. Το 2004 γέννησε τον γιο της, Jonah. Κατά καιρούς, η Γερμανίδα καλλονή επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, συνεργαζόμενη με διάσημα brands, όπως τα Marina Rinaldi και Carl Zeiss.