Έλενα Κουντουρά: Από top model πετυχημένη πολιτικός

Γωγώ Φούντα
Έλενα Κουντουρά: Από top model πετυχημένη πολιτικός

Όταν ομορφιά και μυαλό συνδυάζονται...

Ο μύθος για τις όμορφες γυναίκες και δη τα μοντέλα, ότι έχουν μόνο εμφάνιση και τίποτα άλλο, στην περίπτωση της Έλενας Κουντουρά μάλλον καταρρέει.

Ένα από τα διασημότερα μοντέλα της δεκαετίας του '80 και του '90 με διεθνή καριέρα και πολλές διαφημιστικές καμπάνιες στο ενεργητικό της, ανάμεσά τους και αυτή της Shiseido, ασχολήθηκε στη συνέχεια, με ιδιαίτερη επιτυχία, με τον επιχειρηματικό αλλά και τον πολιτικό στίβο.

Ψηλή, μελαχρινή με αρχοντική ομορφιά υπήρξε άξια εκπρόσωπος της ελληνικής ομορφιάς στο εξωτερικό. Γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε Φυσική Αγωγή και Επιστήμη του Αθλητισμού στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ενώ υπήρξε και πρωταθλήτρια στα 100 μέτρα με εμπόδια. Συνέχισε στο χώρο του μόντελινγκ, καθώς η εμφάνισή της δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητη, ενώ ασχολήθηκε και με τις εκδόσεις.

Από το 2004 μεταπήδησε στην πολιτική με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καταλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις. Στις πρόσφατες εκλογές τάχθηκε στο πλευρό του Πάνου Καμμένου και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και κατάφερε για ακόμα μία φορά να εκλεγεί βουλευτής. Πλούσια είναι επίσης και η κοινωνική της δραστηριότητα με έντονη φιλανθρωπική δράση σε Ελλάδα και εξωτερικό.