Ελένη Μενεγάκη : Είναι η εξυπνότερη...

Ελένη Μενεγάκη : Είναι η εξυπνότερη...

Εχθές στο ΟΛΑ, καλεσμένη ήταν η Ελένη Μενεγάκη. Κάποια παρεξήγηση λέει που λύθηκε μεταξύ τους, κάτι απ αυτά τα τηλεοπτικά που όλοι τσακώνονται και όλοι φίλοι είναι και πάλι. Τέλος πάντων ήταν μια ωραία συνέντευξη, αν μη τι άλλο, η συνύπαρξη τριών πανέξυπνων ανθρώπων όπως οι Περρής, Μενεγάκη, Αναστασιάδης.

Τα όμορφα πλάσματα, σαν την Ελένη Μενεγάκη, εμένα μ'αρέσουν στην τηλεόραση, μακριά από μια αντίληψη αποθέωσης του κακομούτσουνου ή και του μέσου όρου ως αποδεκτού. Η διάρκειά της άλλωστε είναι και η απόδειξη, πλέον, της αξίας της. Εννοείται πως εντάχθηκε σε ένα σύστημα η κ. Μενεγάκη και εννοείται πως το εκμεταλλεύτηκε με μοναδική μαεστρία, ελιγμούς, ταλέντο, επίμονη, για να είναι μια απ τις ελάχιστες survivor της κατακλυσμιαίας τηλεοπτικής πραγματικότητα μας. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Την εισαγωγή την κάνω, για να τονίσω πως παρ όλα αυτά ούτε περιβάλλον της είμαι, ούτε προσωπικά την γνωρίζω καν, άρα ούτε φαβοριτισμό έχω αλλά ούτε και εμπάθεια.

Η κ. Μενεγακη έκανε για άλλη μια φορά πλακά με την τηλεοπτική της αφέλεια, με τα λάθη και τις γκάφες που κάνει στον αέρα της εκπομπής, μιας που και τόσο όμορφη αν ήταν και αλάνθαστη θα ήταν εξωγήινη και ως κοινό θα την φοβόμασταν αντί να μας είναι ευχάριστη. Πρόβαλε λοιπόν, για άλλη μια φορά τα τρωτά της, τις αδύναμες πλευρές της. Και μετά μίλησε για το διαζύγιο της. Πως δεν έβγαινε απ το σπίτι της για μεγάλο διάστημα για να μη δει περιοδικά η να μην της πουν οτιδήποτε για το οποίο δεν είχε άμυνες, πως φοβόταν για να μη πληγωθούν τα παιδιά της, πως ήταν δύσκολη η προσαρμογή στις αλλαγές, πως φίλοι χάθηκαν, ή δε βοήθησαν, η έκριναν αυστηρά.

Ανθρωπινά πράγματα. Χωρίζει κανείς και το γυρνάει στα τσάμικα και στα καλαματιανά και ψήνει αρνιά στον ακάλυπτο; Ανθρώπινο επίσης το ότι ένιωσε την εισβολή στο προσωπικό της χώρο, σε επίπεδο αναπνοής, στην ζωή της η κ. Μενεγακη με μένος από τη πλευρά του συνόλου του Τύπου! Και δεν έλειπαν φυσικά και οι συντηρητικές φωνές της κατήχησης. Πως μια μάνα με παιδιά, χωρίζει και πως ευελπιστεί να φτιάξει ξανά τη ζωή της; Πολύ πίσω μας, δεν είναι φυσικά, οι γυναίκες με το τσεμπέρι, που ο άνδρας πήγαινε με τον γάιδαρο και αυτές με τα πόδια, κουβαλώντας και τα ξύλα, ενδεικτικό μιας νοοτροπίας που ακόμα η γυναίκα λογίζεται ως res – rei!

ΟΚ! Μοίρα είναι των δημοσίων πρόσωπων να γίνεται η προβολή των μύχιων σκέψεων, φοβιών, αποτυχιών στο λευκό πανί της ειδωλοποίησης τους. Ό,τι κουβαλάει καθένας μέσα του ανακαλεί με ευκολία άλλωστε. Και αυτό ακριβώς το γνωρίζει η κ. Μενεγακη. Όταν παίζεις το δημόσιο ρολό, αποδέχεσαι πως ηλεκτροφόρα σύρματα δεν σηκώνονται όποτε τα θες και πως οι τοίχοι του σπιτιού είναι γυάλινοι. Και όταν είσαι τόσο έξυπνη όσο αυτή, το γυρνάς τούμπα, οι επικριτές γίνονται λάτρεις σου και χειροκροτητές, το κοινό γυρίζει –το περίμενε είπε άλλωστε- πάλι να σε δει, η αδυναμία γίνεται ισχύς και η μέση σαραντάρα πίνει νερό στ όνομα σου, σε πλήρη ταύτιση και κρυφό όνειρο να της συνέβαινε ό,τι σου συμβαίνει και ας μη σου μοιάζει καθόλου και σε τίποτα.

Ποιον επικοινωνιολόγο χρειάζεται η κ. Μενεγακη όταν έχει τον εαυτό της! Είναι τελικά η εξυπνότερη όλων...