Χρόνια πολλά, Marilyn!

Χρόνια πολλά, Marilyn!

Αν ζούσε, το απόλυτο Hollywood icon θα έκλεινε, την 1η Ιουνίου τα 86 του χρόνια. Το Queen θυμάται την Marilyn Monroe.

Η πανέμορφη, glamorous αλλά και πολύ μόνη Marilyn Monroe παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Hollywood μέχρι σήμερα. Οι διάσημες καμπύλες αλλά και το έντονο σεξαπίλ της έκαναν την μορφή της μία από τις πιο αναγνωρίσιμες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Η Norma Jeanne Mortenson, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1926 στο Λος Άντζελες και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας της σε ορφανοτροφεία αλλά και ανάδοχες οικογένειες, μέχρι που, τα χρόνια της εφηβείας της, ξεκίνησε να ασχολείται με το modelling. Όταν οι φωτογραφίες του νεαρού μοντέλου έπεσαν στην αντίληψη του στελέχους της 20th Century Fox, Ben Lyon, η ιστορία του Hollywood άλλαξε.

Αν και η ζωή της υπήρξε πολύ σύντομη, η Marilyn πρόλαβε να τραγουδήσει σε έναν Πρόεδρο, να παντρευτεί δύο από τους πιο περιζήτητους άντρες του Hollywood (τους Arthur Miller και Joe Di Maggio), να εμπνεύσει (και να εξακολουθεί να εμπνέει) πολλούς καλλιτέχνες -από τον Andy Warhol μέχρι τη Madonna- και να φορέσει κάποια από τα πιο iconic κοστούμια της ιστορίας του κινηματογράφου.

Παρόλα αυτά, η ηθοποιός πάλεψε να βρει την ευτυχία σε όλη της την ζωή, κατά την οποία υπέφερε από ψυχικές νόσους. Στις 5 Αυγούστου του 1962, το πτώμα της βρέθηκε στο σπίτι της στην πόλη των Αγγέλων, μετά από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Μπορεί, στην αντίληψη πολλών η Monroe να υπήρξε μία αφελής ξανθιά περσόνα, αλλά η πραγματικότητα υπήρξε τελείως διαφορετική. «Στο Hollywood, οι αρετές ενός κοριτσιού είναι πολύ λιγότερο σημαντικές από το χτένισμά του. Όλοι σε κρίνουν με βάση την εικόνα σου, και όχι με βάση το ποια είσαι. Είναι το μέρος όπου θα σε πληρώσουν χίλια δολάρια για ένα φιλί, και πενήντα σεντς για να τους δώσεις την ψυχή σου. Το ξέρω γιατί απέρριψα την πρώτη προσφορά και βρέθηκα να δέχομαι την δεύτερη», είχε πει η ίδια.