Η Κ. Παπουτσάκη θα είναι η νέα Τζένη Καρέζη και η Β. Σταυροπούλου η νέα Βλαχοπούλου

Η Κ. Παπουτσάκη θα είναι η νέα Τζένη Καρέζη και η Β. Σταυροπούλου η νέα Βλαχοπούλου

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, αναβιώνει στις αθηναϊκές αίθουσες.

Όταν οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, το να ρισκάρεις επιχειρηματικά είναι ριψοκίνδυνο. Έτσι πιθανότατα σκέφτηκαν οι σημερινοί θεατρικοί παραγωγοί και επέστρεψαν στις κλασικές και δοκιμασμένες αξίες του παλιού ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.


Φέτος δύο μεγάλες επιτυχίες του θεάτρου και κατόπιν του κινηματογράφου θα μεταφερθούν στην θεατρική Αθήνα του σήμερα.
Η Κατερίνα παπουτσάκη , τέσσερα χρονια μέτα την αμφιλεγόμενη παραγωγη του Alpha "Έχω ένα μυστικό", στην οποία υποδύθηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, θα δοκιμαστεί σε ένα ρόλο, που στη μνήμη όλων μας είναι ταυτισμένος με την Τζένη Καρέζη. (Να διευκρινήσουμε ότι στη σειρά του alpha υποδύθηκε την Αλίκη, σαν persona, ενώ τώρα απλώς θα παίξει έναν ρόλο που έγινε διάσημος απο την Τζένη Καρέζη).
Πρόκειται για το "Κοροϊδάκι της δεσποινίδος", το θεατρικό έργο του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβιου Βασιλειάδη, που διασκεύασε για το σινεμά ο Γιάννης Δαλιανίδης. Τον ρόλο του Ντίνου Ηλιόπουλου θα υποδυθεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η παρασταση θα ανέβει στο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης, στα μέσα του Οκτώβρη.
Η δεύτερη παράσταση αφορά στο θεατρικό έργο του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου "Σαράντα και..." που διασκεύασε για τον κινηματογράφο πάλι ο Γιάννης Δαλιανίδης με τίτλο "Μια τρελή, τρελή σαραντάρα" με πρωταγωνίστρια τη αγαπημένη Ρένα Βλαχοπούλου. Αυτή τη φορά θα δούμε την Βίκυ Σταυροπούλου να δοκιμάζεται σαν άλλη Τζένη Πετρομιχάλη. Η παράσταση θα ανέβει στο Μικρό Παλλάς σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη.
Εμπρός-πίσω έλεγε ο Πόπωτας στο "Καφέ της χαράς" και δεν θα μπορούσε να έχει περισσότερο δίκαιο, στα θεατρικά μας τουλάχιστον.

Διαβάστε ακόμη: Κ. Παπουτσάκη - Ο. Τζιόβας: χώρισαν οριστικά