Εκλογές Ιούνιος 2012: Οι σέξι γυναίκες της ... Bουλής αγωνίζονται για μία θέση και πάλι!

Εκλογές Ιούνιος 2012: Οι σέξι γυναίκες της ... Bουλής αγωνίζονται για μία θέση και πάλι!

Ποιες θηλυκές παρουσίες κατάφεραν να εκλεγούν στην πρώτη φάση;

Η ξανθιά δημοσιογράφος Εύα Καϊλή , γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και έχει μια μικρότερη αδελφή την Μανταλένα, δικηγόρο του ΔΣΘ. Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Διεθνολόγου από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, το 2008. Και είναι υποψήφια Διδάκτωρ στην Διεθνή Πολιτική Οικονομία, επίσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Παρακολούθησε Βασικές Αρχές της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Harvard το 2012. Οι περισσότεροι την έχουμε γνωρίσει από τη δημοσιογραφική της πορεία στις ειδήσεις του Mega Channel από το 2004 έως το 2007. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, έχοντας σπουδάσει επίσης, στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας. Υπήρξε από το 1992, μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, ενώ το 2001 και το 2002 ήταν η νεότερη Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Μπορεί να μην κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της, όμως δεν έπαψε να απασχολεί το κοινό, πλέον και του εξωτερικού. Σε πρόσφατα διεθνή δημοσιεύματα, ανακηρύσσεται ως η πιο σέξι παρουσία της Ευρωβουλής και ξένοι αναλυτές υποστηρίζουν πως είναι ένα πρόσωπο που έχει πολλά να προσφέρει στην πολιτική σκηνή, όχι μόνο με την όμορφη εικόνα της, αλλά και με τις φρέσκες δυναμικές ιδέες της!

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1975. Στα χαρτιά όμως δείχνει κατά λίγες μέρες μεγαλύτερη. Η ταυτότητά της γράφει ότι γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του ίδιου έτους, ώστε να μη χάσει χρονιά στο σχολείο. Κόρη του κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ. και επί σειρά ετών υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη και της Ελενας Βαρδινογιάννη. Παιδί του Κολλεγίου Αθηνών αποφοίτησε το 1992 με άριστα και πέρασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 1994 ώς τον Μάρτιο του 1995 παρακολούθησε μαθήματα στο University of Essex, School of Law, στη Μεγάλη Βρετανία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματοςERASMUS. Φοίτησε στο King's College, University of London, από το οποίο απέκτησε το πρώτο μεταπτυχιακό της δίπλωμα στον τομέα Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου των επιχειρήσεων και στο Tufts University, Fletcher School of Law and Diplomacy στη Βοστώνη των ΗΠΑ (από όπου πέρασε και ο Καραμανλής), από το οποίο πήρε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις. Εργάστηκε σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αμερικής, του Λονδίνου και των Βρυξελλών, καθώς και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εζησε έναν ολόκληρο χρόνο στη Νέα Υόρκη, την οποία λατρεύει. Το σπιτικό της είναι πια στον τόπο που αγάπησε, στο Ρέθυμνο. Μάζεψε τα περισσότερα πράγματά της από το σπίτι στον Λυκαβηττό και είναι αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για να επιλύσει τα προβλήματα των συμπατριωτών της.

H Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Σερρών, είναι ένα από τα νέα πρόσωπα που κέρδισαν τις εντυπώσεις σε μια Βουλή με άρωμα γυναίκας. Αν και διευθύντρια ενός τηλεοπτικού σταθμού, η Φωτεινή Αραμπατζή επιλέγει ένα διαφορετικό κανάλι επικοινωνίας, με τους υποψήφιους... ψηφοφόρους της, στις επικείμενες εκλογές. Η διευθύντρια του ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση, κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της στα λεγόμενα «κοινωνικά δίκτυα» (social network) επιλέγοντας σύγχρονους και άμεσους τρόπους επικοινωνίας. Κάθε εποχή έχει τα δικά της κανάλια-μέσα επικοινωνίας. Αδιαμφισβήτητα τα social networks, με πλέον δημοφιλή ταfacebook και twitter, αποτελούν στις μέρες μας τα πλέον διαδεδομένα, σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας στον πλανήτη, ειδικά ανάμεσα στη νεολαία.

Η βουλευτής Άννα Καραμανλή, αποφοίτησε από το 6ο Λύκειο Θεσσαλονίκης το 1984. Είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Σπάρτης πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο: "Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. στην καταπολέμηση της βίας". Είναι πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας "Μπόνα". Μιλά Αγγλικά και Ισπανικά. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική της καριέρα στην ΕΡΤ3 το 1991, ως παρουσιάστρια της αθλητικής εκπομπής "Στο Στάδιο Κάποτε". Έχει υπάρξει η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια στην εκπομπή "Αθλητική Κυριακή" που έχει τιμηθεί ως η πιο αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή των Ελλήνων τηλεθεατών. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 2007. Αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης (1984) στο Άλμα εις μήκος. Αναδείχθηκε Πρωταθλήτριας Ελλάδος (1984-1989) στο Αλμα εις μήκος. Ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, συμμετείχε σε Πανελλήνιους, Μεσογειακούς και Βαλκανικούς Αγώνες καθώς και σε Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Από τη λίστα των σέξι γυναικών δεν θα μπορούσε να λείπει η Έλενα Ράπτη, η οποία γεννήθηκε στις 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Αρσάκειο. Επιχείρησε να ασχοληθεί με το θέατρο, αλλά κατέληξε στην ψυχολογία και την πληροφορική και προχωρώντας με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από τοKingston University. Η Έλενα προτίμησε να μην ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του πατέρα της (Audio Visual Entertainment), και από τα 22 της εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Το 2004 εκλέγεται βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης. Εδώ και αρκετά χρόνια απασχολεί τα media τόσο με την καριέρα της στα πολιτικά έδρανα της χώρας, όσο με την προσωπική της ζωή , αλλά και το εντυπωσιακό της στυλ. Θα μας απασχολήσει και σε αυτό τον κύκλο των εκλογών.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ελενα Κουντουρά προσχώρησε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου. Ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε την προσχώρηση της κ. Κουντουρά με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook. «Έλενα Κουντουρά καλώς όρισες στους 'Ανεξάρτητους Έλληνες'» αναφέρεται στην ανάρτηση. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου επί σειρά ετών. Πρωταθλήτρια Eλλαδας στο άλμα εις ύψος και στα 100 μέτρα με εμπόδια με πανελλήνια ρεκόρ και πανελλήνιες νίκες. Από το 1984 έως το 1996 έκανε διεθνή καριέρα στη βιομηχανία της μόδας, ως ένα από τα λίγα τοπ μόντελς που κατάφεραν να γίνουν πρώτα ονόματα και να ανοίγουν τα σόου των πιο διάσημων οίκων του εξωτερικού. Από το 1996 έως το 2003 ήταν εκδότρια περιοδικών με γυναικεία και κοινωνικά θεματα. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Τέλος, η σύζυγος του ηθοποιού Μάξιμου Μουμούρη, είναι άλλη μία δροσερή παρουσία που δίνει βήμα στο μελαχρινό! Η Νάντια Γιαννακοπούλου γεννήθηκε το 1977. Είναι κόρη του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Γιαννακόπουλου και της Κατερίνας Γιαννακοπούλου. Με το σύζυγό της, έχουν δύο μικρές κόρες την Κατερίνα και την Ιωάννα. Αποφοίτησε από το Δημόσιο Λύκειο Καρέα και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έκανε δύο μεταπτυχιακά στην Ευρωπαϊκή Πολιτική στο Τμήμα Κυβερνητικής Πολιτικής (London School of Economics and Political Science) και στο Εμπορικό και Τραπεζικό Δίκαιο (University of Bristol). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά και έχει κάνει σπουδές στο κλασικό πιάνο. Από το 2003 είναι δικηγόρος Αθηνών. Συνεργάστηκε με δικηγορικές εταιρείες και ειδικεύτηκε στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο και στις διεθνείς συμβάσεις, ενώ από το 2007, ύστερα από προκήρυξη, εργάζεται στο νομικό τμήμα της ΑΤΕΒΑΝΚ Α.Ε. Στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος της Π.Α.Σ.Π. Νομικής Αθηνών. Το 2005 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη το 2008. Πλέον, η Νάντια εξελέγη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ Αναπληρώτρια Εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Για να δούμε τι θα γίνει και σε αυτό το γύρο των εκλογών...