Επίθεση με γροθιές του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη

Επίθεση με γροθιές του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο στην Λιάνα Κανέλλη στον αέρα της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη.

Update 6: Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν θα συμμετέχει σε καμία συζήτηση με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Ο Βασίλης Μουλόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια στοχευμένη στρατηγική πολιτικής έντασης που δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Την επίθεση καταδίκασε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «φασιστικές πράξεις που δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο». Μάλιστα ανέφερε ότι «μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε ότι «ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα».

Το ΚΚΕ σε επίσημη ανακοίνωσή του δήλωσε: «Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος. Εξάλλου η Χρυσή Αυγή εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ.».

Update 5:
Η επίσημη ανακοίνωση-απάντηση της Χρυσής Αυγής για το περιστατικό, εδώ.

Update 4:
Η πρώτη επίσημη δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη εδώ.

Update 3:
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης προκλήθηκε πρώτος από την κυρία Λιάνα Κανέλλη που του πέταξε τα χαρτιά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Θέμα, ο Μιχαλολιάκος εξέφρασε την απορία του για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη λέγοντας πως το θέμα έγινε Μεσανατολικό.

Update 2: Mε μηνύσεις απειλεί ο Κασιδιάρης, δηλώνοντας στο Newsbeast ότι η Λιάνα Κανέλλη τον χτύπησε πρώτη και εκείνος αμύνθηκε. Είπε ότι θα μηνύσει τη βουλευτή του ΚΚΕ και προειδοποίησε ότι αν ο ANT1 δεν προβάλει το video από την αρχή του θα μηνύσει και το κανάλι.

Update 1: Αμέσως μετά την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη ο Ηλίας Κασιδιάρης στράφηκε στον Γιώργο Παπαδάκη φέροντάς του μια γροθιά στο πλευρά. Ο Αντώνης Δελατόλας, εκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι», προσπάθησε να σταματήσει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής με τη βοήθεια των τεχνικών που βρίσκονταν στο πλατό και μετά από έντονη διαμάχη τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο του στούντιο μέχρι να έρθει η αστυνομία. Ο Κασιδιάρης, σύμφωνα με δηλώσεις του Παπαδάκη και του Χρήστου Φερεντίνου, απειλούσε φωνάζοντας πως «θα φέρω άλλους 100» και στο τέλος έσπασε την πόρτα του δωματίου και εγκατέλειψε το κτίριο.

Άγριος καβγάς ξέσπασε πριν λίγα λεπτά στο πλατό της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 μεταξύ της Λιάνας Κανέλλη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Οι δυο συνομιλητές άρχισαν να διαφωνούν έντονα πάνω σε σημαντικά κοινωνικοπολιτικά θέματα, μέχρι που κάποια στιγμή ο Κασιδιάρης σηκώθηκε εκτός εαυτού από τη θέση του, έριξε ένα ποτήρι γεμάτο νερό στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, και σχεδόν όρμησε πάνω στην Λιάνα Κανέλλη προσπαθώντας να την χτυπήσει με χαστούκια και γροθιές, μερικές από τις οποίες βρήκαν τον στόχο τους. Η Λιάνα προσπάθησε να αμυνθεί ενώ ο Γιώργος Παπαδάκης μαζί με τους υπόλοιπους εμβρόντητους καλεσμένους, αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ προσπάθησαν να τους χωρίσουν. Η εκπομπή διακόπηκε εκτάκτως και συνεχίστηκε μετά από λίγα λεπτά με την αποχώρηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ενώ λέγεται πως ο Εισαγγελέας ζητά την άμεση σύλληψή του. Η συνέχεια στις οθόνες σας...

Δείτε το απόσπασμα παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: Αυτόπτες μάρτυρες όλοι της βίας...

Τρία διάσημα χαστούκια on air