Εκλογές Ιούνιος 2012: Αλέξης Τσίπρας: Το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής του

Εκλογές Ιούνιος 2012: Αλέξης Τσίπρας: Το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής του

Από τους Αμπελόκηπους και τις Καταλήψεις, Πρόεδρος κόμματος και Υποψήφιος Πρωθυπουργός. Ποιός είναι ο Αλέξης Τσίπρας;

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρόεδρος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που έχει γεννηθεί μετά τη Μεταπολίτευση. Και συγκεντρώνει επίσης αρκετές πιθανότητες να είναι ο νεότερος, και πρώτος Αριστερός, Πρωθυπουργός του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Πολλές πρωτιές για τον νεαρό, γεννημένο στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου 1974, Αλέξη Τσίπρα. Απόφοιτος του Πολυκλαδικού Λυκείου Αμπελοκήπων, και με καταγωγή (από τη μεριά της μητέρας του) από την Καβάλα, εντάχθηκε από πολύ μικρή ηλικία στον χώρο της Αριστεράς και ειδικότερα στην ΚΝΕ. Πρωτοστάτησε στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990 και του 1991, ενω στη συνεχεία φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία.


Ως φοιτητής ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και παράλληλα ήταν Γραμματέας Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΝ (τότε Ένωσης Αριστερών Νέων). Το 1999 εξελέγη Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης και διατήρησε τη θέση αυτή έως το 2003.
Το Δεκέμβριο του 2004, κατά το 4ο συνέδριο του Συνασπισμού, αποχώρησε από τη Νεολαία και εξελέγη με το 42% των ψήφων των συνέδρων (πέμπτος σε σειρά) στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού και εν συνεχεία στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, όπου ανέλαβε αρμόδιος για θέματα παιδείας και νεολαίας.Στις εκλογές που έγιναν στη Ελλάδα στις 6/5/2012 εξελέγη ως πρόεδρος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.

Εμείς αναζητήσαμε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από όλα αυτά τα στάδια της 38χρονης ζωής του και σας τις παρουσιάζουμε.