Μεγσί μαντάμ Τγεμή...

Μεγσί μαντάμ Τγεμή...

O Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παραχώρησε συνέντευξη στην Όλγα Τρέμη και φυσικά στο Mega –αλλοίμονο. Για να μιλεί αυτός αγγλικά, δε γίνεται λόγος, διότι δεν έχω ακούσει ποτέ Γάλλο να ομιλεί ποτέ οτιδήποτε άλλο εκτός απ την μητρική του γλώσσα. Η Τρέμη κατέβαλλε κάθε προσπάθεια με κάτι γαλλικά που μάλλον τα'χε και λίγο ξεχασμένα αλλά τα φρέσκαρε όσο να'ναι με την ευκαιρία.

Είναι μεγάλη τώρα η τιμή που κοτζάμ Γάλλος Πρόεδρος μίλησε σε ελληνίδα δημοσιογράφο, άλλωστε όπως άκουσα την Άννα Διαμαντοπούλου είναι σοσιαλιστής άρα φυσικός της σύμμαχος. Τώρα ο φυσικός σύμμαχος, με το που βγήκε πηρέ το αεροπλάνο να πάει στην Μέρκελ να κάνει υπόκλιση, χάλασε το αεροπλάνο –νομίζω το χτύπησε κεραυνός- γύρισε πίσω, αλλά δε πήγε σπιτάκι του που'χε δει το χάρο με τα μάτια του, παρά μόνο μπήκε σε άλλο αεροπλάνο για να δει τη Μέρκελ (καλύτερος ο Χάρος), αμέτι μουχαμέτι μου.

Ο κ. Ολάντ, στην συνέντευξη είπε ότι μας σέβεται τον ελληνικό λαό (να έρθει να μας φιλήσει το χέρι να του δώσουμε την ευχή μας), αλλά εμείς οι σεβάσμιοι μη και δεν ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ και του στερήσουμε τη χαρά να μας βοηθήσει, που δε κρατιέται η εσωτερική του ανάγκη για βοήθεια σε μένα προσωπικά και σε σας όμως.
Εμένα και να με συγχωρείτε για την ιδιοτέλεια, όπως θα στέλνει τη βοήθεια να μου βάλει μέσα ένα γαλλικό άρωμα και καμία απ αυτές τις τσάντες τις ακριβές που ποτέ μου δε κράτησα η πτωχιά. Είπε ακόμα πως αν ακυρώσουμε το μνημόνιο θα θεωρηθεί από κάποιους άλλους ευρωπαίους –όχι αυτόν- ως ρήξη, ότι δε θα μας πει εμάς τι θα κάνουμε διότι αυτός είναι πρόεδρος της Γαλλίας και όχι υποψήφιος δικός μας (σ.σ μόνο αυτός μας έλειπε). Το ότι είναι πρόεδρος της Γαλλίας θα το'πε και 20 φορές, απ τη χαρά του άραγε, να το πιστέψει ο ίδιος, να το πιστέψουμε εμείς;

Μετά είπανε κάτι άλλα γαλλικά, του είπε «μεγσί» η Τρέμη και τελείωσε κι αυτό. Ελλάς – Γαλλία, συμμαχία! Και όλο άκουγα με καρδιοχτύπι και βοηθούσε και το ντεκόρ και η γαλλική και έλεγα τώρα θα μας πει «τι; Δεν έχουν ψωμί οι Έλληνες;
Ας φάνε παντεσπάνι και ας πληρώσουν φόρους, εισφορές, έκτακτα, ΦΠΑ, ΤΕΒΕ, τράπεζες με τα λεφτά του ψωμιού». Αλλά δε το πε. Άρα; Μεγσί κι από μας μεσιέ πργεζιντάντ!