Σαϊεντολογία: η Θρησκεία των Διασημοτήτων

Σαϊεντολογία: η Θρησκεία των Διασημοτήτων

Αμφιλεγόμενη και πολυσυζητημένη, η Σαιεντολογία δεν παύει να είναι η σύγχρονη "Θρησκεία των celebrities"


Η στρατολόγηση διασημοτήτων από την Σαιεντολογία, και η δημόσια παραδοχή αυτών της νέας τους θρησκείας, ήταν πάντοτε θεμελιώδους σημασίας για την "Εκκλησία" της Σαιεντολογίας. Από το 1955 ήδη, η οργάνωση διέθετε ένα γραπτό πρόγραμμα για το πως να προσελκύονται και να προσηλυτίζονται celebrities. Ο ιδρυτής της, L. Ron Hubbard δημιούργησε τότε το "Project Celebrity", μέσα από το οποίο πρόσφερε μέχρι και αμοιβές στους σαιεντολόγους που στρατολογούσαν, στοχευμένα, διασημότητες.
Εσωτερικό έγγραφο του 1976 μάλιστα, αναφέρει πως: "η προσέλκυση αστέρων οι οποίοι βρίσκονται ή πλησιάζουν το απόγειο της καριέρας τους, διευκολύνει την εξάπλωση της Σαιεντολογίας".

Αρκετά γνωστά ονόματα, μεταξύ αυτών το "θέμα" των ημερών Tom Cruise αλλά και o John Travolta είναι επισήμως (και proud of it) Σαιεντολόγοι. Βέβαια, αρκετά μεγάλη είναι και η λίστα όσων αποχώρησαν, ενίοτε και με "θόρυβο" από αυτή - όμως πρόκειται για άλλη συζήτηση.

Εσείς δείτε την λίστα με μερικούς από τους διασημότερους "πιστούς", που ανακαλύψαμε.


Λίστα με celebrities - "πιστούς" της Σαιεντολογίας :


Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες

Kirstie Alley, Anne Archer, Tom Cruise, Jason Lee, John Travolta, Bodhi Elfman, Jenna Elfman, Richard Elfman, Juliette Lewis, Priscilla Presley, Kelly Preston, Danny Masterson, Elisabeth Moss, Lisa Marie Presley.


Μουσικοί

Tom Constanten(Grateful Dead), Chick Corea, Beck Hansen