Κανάλια; Εμείς δε φύγαμε!

Κανάλια; Εμείς δε φύγαμε!

Κάθε καλοκαίρι, ακόμα και την εποχή των παχιών αγελάδων, η ελληνική ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση δεν λειτουργούσε. Κάτι ειδήσεις ξεπέτα και κατά τα αλλά επαναλήψεις σειρών αλλά και εκπομπών, που ποτέ δε κατάλαβα ποιον αφορούσε να βλέπει περασμένα best off χριστουγεννιάτικα ή πασχαλιάτικα, τον Αύγουστο, με τον ήλιο ντάλα και τη ζωή να εξελίσσεται ανά τέταρτο.

Φέτος όμως, λόγω ένδειας, η μιζέρια απογειώνει κάθε αίσθηση στοιχειωδούς σεβασμού προς το θεατή. Αυτά τα εμετικά, αναχρονιστικά, απαίδευτα συναισθηματικά, επικίνδυνα σε κοινωνικές αντιλήψεις τουρκικά σίριαλ, έχουν αλώσει τα τρία από τα τέσσερα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια. Μόνο το Σταρ, και προς τιμήν του, δεν έχει υποκύψει στην ανοησία των γελοιωδών συναισθηματικών ιστοριών τους, που κάνουν την ροζ συγγραφέα άρλεκιν, Μπάρμπαρα Κάρτλαντ, να φαντάζει μπρος τους Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι της ψυχογραφίας. Με το που τέλειωσαν δε, άρχισαν και πάλι οι επαναλήψεις εκπομπών, που τις έβλεπες και το πρωί, αλλά τώρα τις τρως ξανά στη μάπα για να τις εμπεδώσεις, όπως η εκπομπή του Μουτσινά και της Ηλιάκη.

Αγαπητοί κύριοι των ελληνικών καναλιών, γνωρίζω πως μεγάλα ζόρια ζείτε με τα οικονομικά σας, που οι ίδιοι διαχειριζόσασταν και χρυσώνατε μέτριους η αποθεώνατε ανίκανους. Σκεφτείτε πως φέτος οι Έλληνες δεν πάνε διακοπές, δε βγαίνουν, δεν ονειρεύονται και μόνο εσάς έχουν για παρηγοριά και παρέα. Σκεφτείτε πως σε όλες τις δουλειές, δεν τα κλείνουν τα μαγαζιά τους καλοκαιρινούς μήνες και αμόνανε στελέχη, εργαζόμενους και καλλονές στα κοσμικά θέρετρα για να ποζάρουν στους παπαράτσι ή να ανεβάζουν φωτογραφίες τους από γλέντια στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Την εποχή αυτή της κρίσης, αφήστε τα μεγαλεία, καθίστε στα γραφεία σας, αναλάβατε ευθύνες απέναντι στο κοινό και καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να σώσετε καμιά θέση εργασίας για τους εργάτες σας και όχι για τους βασιλείς σας. Όχι, τίποτα άλλο, θα πάρουν ανάποδες καμιά ώρα και τα αφεντικά σας και τις χλιδές σας απ᾽ τις φωτογραφίες μόνο θα τις θυμόμαστε, διότι και αυτοί πόσο θα βάζουν το χέρι στη τσέπη; Για δείξτε λίγο φιλότιμο μήπως και δούμε και εμείς καμία εκπομπούλα...