Τα πιο iconic παπούτσια στην ιστορία

Γωγώ Φούντα
Τα πιο iconic παπούτσια στην ιστορία

Θρυλικά παπούτσια που άφησαν ιστορία...

Μπορεί κάποτε η Marilyn, η Monroe φυσικά, να τραγουδούσε ότι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας είναι τα διαμάντια, αλλά το πέρασμα των χρόνων έρχεται να διαψεύσει το απόλυτο sex symbol και να βροντοφωνάξει πώς πλέον οι γυναίκες απέκτησαν καινούριο κολλητό ή μάλλον καινούριους κολλητούς που δεν είναι άλλοι από τα... παπούτσια!

Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο iconic παπούτσια στην ιστορία της μόδας και παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην είναι όλα κομψά ή βολικά, σίγουρα άφησαν το δικό τους στίγμα και έμειναν χαραγμένα στο μυαλό των απανταχού fashionista...

Converse All Star: Το απόλυτο αθλητικό παπούτσι για το οποίο τα πολλά λόγια είναι περιττά. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη δεκαετία του '50 και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μεγάλων ειδώλων της εποχής όπως ο James Dean. Πλέον αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή ανδρών και γυναικών για τις καθημερινές τους εμφανίσεις ενώ διάσημες star του Hollywood, όπως η Kristen Stewart και η Sienna Miller, δεν τα αποχωρίζονται ποτέ.

Οι μπότες της Julia Roberts στο Pretty Woman: Μπορεί να μην αποτελεί κλασικό παπούτσι αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις βινύλ, ψηλές μπότες που φορούσε η Julia Roberts όταν υποδύθηκε την πεταλουδίτσα της νύχτας σαγηνεύοντας τον γιάπη Richard Geere. Οι συγκεκριμένες μπότες αντιγράφθηκαν κατά κόρον από τον Christian Louboutin μέχρι τον Manolo Blahnik ενώ αποτελούν πλέον και φετίχ για πολλές γυναίκες.

Τα παπούτσια μπαλέτου του Christian Louboutin: Πρόκειται για ένα από τα πιο θρυλικά σχέδια του διάσημου σχεδιαστή καθώς κατάφερε να συνδυάσει τα κλασικά μπαλετικά παπούτσια με ψηλά τακούνια δημιουργώντας ένα άκρως πρωτότυπο και φυσικά καθόλου βολικό παπούτσι. Παρουσιάστηκε το 2007 στην fetish collection του σχεδιαστή σε συνεργασία με τον David Lynch. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αδύνατο να τα περπατήσεις αλλά μπορείς να τα θαυμάζεις με τις ώρες.

Τα Gladiator σανδάλια της Kate Moss: Τα συγκεκριμένα παπούτσια δεν ονομάζονται τυχαία έτσι, καθώς πρόκειται για τα πρώτα υποδήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας τα οποία και φορούσαν οι Ρωμαίοι μονομάχοι. Εκατομμύρια χρόνια μετά, εμφανίστηκαν σε shows των Jean Paul Gaultier, Prada, Alexander McQueen, Versace και Calvin Klein ενώ το μεγάλο μπαμ έγινε το 2004 όταν το supermodel Kate Moss εθεάθη να τα φοράει στις καθημερινές της βόλτες. Από τότε, κάθε fashionista που σέβεται τον εαυτό της τα έκανε αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας της.

Tα παπούτσια της Μαρίας Αντουανέττας: Λάτρευε την πολυτέλεια με αποτέλεσμα ο λαός να την μισεί για τις ακριβές της συνήθειες και τη λατρεία της στα ψώνια. Τα παπούτσια της έχουν μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του glamour και της υπερβολής με άπειρα βολάν και δαντέλες και συνήθως μετρίου ύψους τακούνι. Μάλιστα, λέγεται ότι ακόμη και όταν οδηγήθηκε στη γκιλοτίνα ως... μελλοθάνατη, δεν αποχώριστηκε τα αγαπημένα της παπούτσια!

Τα αρμαντίλλο παπούτσια του Alexander McQueen: Ο πρωτοπόρος και εκκεντρικός designer παρουσίασε το συγκεκριμένο παπούτσι το 2010 στη συλλογή του για την άνοιξη-καλοκαίρι. Το περάξενο σχήμα τους αλλά και το υπερβολικά ψηλό τους τακούνι δημιούργησαν δυσπιστία στο κοινό, ενώ αυτή που κλήθηκε να τα φορέσει πρώτη και να βγει ήταν η φίλη του σχεδιαστή, Daphne Guinness. Μάλιστα, η ίδια δήλωσε ότι ήταν ιδιαιτέρως άνετα και ελαφριά!

Τα κόκκινα γοβάκια της Dorothy: Όσοι αγαπούν τα παραμύθια δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβουν που αναφερόμαστε. Φυσικά στα κόκκινα γοβάκια της μικρούλας Dorothy από το πασίγνωστο παραμύθι Wizard of Oz τα οποία την προστάτευαν από την κακιά μάγισσα της Δύσης στην προσπάθειά της να βρει τον περίφημο μάγο ο οποίος θα την βοηθούσε να γυρίσει σπίτι της. Μάλιστα, στο τέλος του παραμυθιού αποδεικνύεται ότι αν τα γοβάκια τριφτούν τρεις φορές μεταξύ τους, θα μετέφεραν την μικρούλα στο πατρικό της στο Κάνσας. Για τις ανάγκες της κινηματογραφικής ταινίας με πρωταγωνίστρια τη Judy Garland χρησιμοποιήθηκαν 3.200 πούλιες, κρύσταλλα Swarovski και χάντρες από κόκκινο γυαλί και οργάντζα προκειμένου να κατασκευαστούν τα θρυλικά γοβάκια.

Tα brogues της Twiggy: Μπορεί πλέον να είναι το απόλυτο trend αλλά αυτή που τόλμησε και φόρεσε πρώτη τα συγκεκριμένα παπούτσια ήταν η μία και μοναδική Twiggy, αφού πρώτα ο διάσημος φωτογράφος της εποχής Justin de Villeneuve ζήτησε από τον κατασκευαστή τους George Cleverley να φτιάξει ένα γυναικείο ζευγάρι. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ζευγάρι ασπρόμαυρα brogues με το iconic supermodel κυριλεκτικά να τα λατρεύει. Σήμερα, πολλές star του Hollywood δηλώνουν fan ανάμεσά τους οι Keira Knightley, Alexa Chung και Agyness Deyn.

Τα μπλε σατέν γοβάκια της Carrie Bradshaw διά χειρός Manolo Blahnik: H ηρωίδα του Sex & The City, είναι η αιτία που οι γυναίκες λάτρεψαν στην κυριολεξία τα παπούτσια της συγκεκριμένης φίρμας. Ωστόσο, το πιο αγαπημένο και αξιομνημόνευτο ζευγάρι, είναι οι υπέροχες μπλε σατέν γόβες με το ασημί κόσμημα στο μπροστά μέρος, τις οποίες η Carrie έκανε δώρο γάμου στον... εαυτό της! Μάλιστα, είναι αυτές που φέρνουν στο τέλος το αιώνιο ζευγάρι Carrie-Mr Big τελικά κοντά. Κάτι σαν τον μύθο της Σταχτοπούτας δηλαδή...

Tα γυάλινα γοβάκια της Σταχτοπούτας: Και μιας και μιλήσαμε για Σταχτοπούτα, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο περίφημο γυάλινο γοβάκι που τελικά την έφερε κοντά με το όμορφο πριγκιπόπουλο. Kαι επειδή ο Christian Louboutin αγαπά τα παραμύθια, πρόσφατα δημιούργησε ένα συλλεκτικό ζευγάρι ίδιο με αυτό της ιστορίας.