Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Το Λονδίνο γιορτάζει

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Το Λονδίνο γιορτάζει

Μετά από επτά χρόνια προετοιμασιών, το Λονδίνο αρχίζει απόψε 9 η ώρα για αυτούς, 11 για μας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ανθρωπότητας, με γιορτινή ατμόσφαιρα που κρατεί όλη τη μέρα και την αυτοκρατορική του αίσθηση διάχυτη στους δρόμους του.
Χιλιάδες θαυμαστά νησιά είναι το θέμα. Στις λεωφόρους και στις όχθες του Τάμεση κορίτσια με ινδικά βραχιόλια κουνούν τα χεριά, νοικοκυρές με ειδικά μουσικά όργανα κάνουν τη δική τους θορυβώδη μουσική, γέλια και φωτισμένα πρόσωπα, η Ολυμπιακή Φλόγα πλέει στον Τάμεση, πλεούμενα σαν ιστιοφόρα παλιά και ιστορικά, θυμίζουν την αίγλη της μεγάλης πόλης. Είναι όλοι στις θέσεις τους για την τρίωρη τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο οποίο επί 17 ημέρες σώματα, νεότητα, προσήλωση, επίμονη θα συναγωνίζονται με έπαθλο ένα μετάλλιο, το βάθρο, έναν εθνικό ύμνο.

Ο Ντάνι Μπόιλ τιμημένος με Οσκαρ έχει αναλάβει την αποψινή τελετή, όπου φυσικά η βασίλισσα Ελισάβετ Β', θα κηρύξει την έναρξη.
Η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση στο περιθώριο για λίγες μέρες αν και τα ακριβότερα εισητήρια που ξεκινούν από 2.000 ευρώ έχουν μείνει απούλητα. Στους 11 αθλητές, που έχουν αποκλειστεί λογά χρήσης απαγορευμένων ουσιών, ο δικός μας Χονδροκούκης. Εκτός και η Βούλα Παπαχρήστου λόγω χρήσης... απαγορευμένου twitter.

Ο Ρεπουμπλικάνος υπερσυντηρητικός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Ματ Ρόμνεϊ δήλωσε πως θεώρει το Λονδίνο ανέτοιμο για την ασφάλεια των Αγώνων, συσπειρώνοντας το φρόνημα των Λονδρέζων και κάνοντας τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να τοποθετηθεί για την άποψη του, διαβεβαιώνοντας πως θα διεξαχθούν οι πιο ασφαλείς αγώνες όλων των εποχων.

Το συνολικό κόστος της διοργάνωσης αγγίζει 11,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 34 εκατ. ευρώ πηγαίνουν μόνο στην τελετή έναρξης! Εμείς τα ξέρουμε, τα ζήσαμε και τα... πληρώσαμε. Μετά τα γλέντια, την παραμορφωμένη απ'τις πολυεθνικές εικόνα των ευγενών Ολυμπιακών Αγώνων, ευχόμαστε οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετάνιας να μην έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοια λυπητερή σαν τη δικιά μας...

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232099