Ζέτα, Μιχάλης, Σταμάτης: Οι μηνύσεις σε δημοσιογράφους

Ζέτα, Μιχάλης, Σταμάτης: Οι μηνύσεις σε δημοσιογράφους

Με την ευρύτερη έννοια της τηλεόρασης για τα πρόσωπα που κατά καιρούς φιλοξενεί, θέλω να πω σε πρόσωπα που βαθύτατα εκτιμώ προσωπικά, όπως ο Σταμάτης Φασουλής, η Ζέτα Μακρυπούλια, άντε και ο σταρ Μιχάλης Χατζηγιάννης, πως οι μηνύσεις και οι αγωγές στους δημοσιογράφους δεν καταφέρνουν τίποτα άλλο, εκτός απ την απόδειξη πως όσοι μηνύονται δεν είναι αυλικοί, δημοσιοσχεσίτες, θαυμαστές αλλά κάνουν τη δουλειά τους με την δική τους οπτική.

Μπορεί να μην υπέγραφα κείμενα σαν αυτά που δημοσίευσε το BHMAmagazino για τις συγκριμένες προσωπικότητες, όμως θα' θελα να μπορεί η δημοσιογραφία, η κριτική, η άποψη να εκφράζεται ακόμα και αν θιγεί εμένα την ίδια. Τόσο ο Σταμάτης Φασουλής, που θαυμάζω όσο ελάχιστους ανθρώπους σε αυτή την χώρα, όσο και η αγαπημένη Ζέτα, έκαναν μήνυση και αγωγή σε δημοσιογράφους και στον διευθυντή Παύλο Παπαδοπουλο, ζητώντας απ όλους αποζημιώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ.

Με αγωγή αντί για μήνυση στον Παπαδόπουλο και τον συντάκτη, Γιώργο Νάστο, ο θεατράνθρωπος Σταμάτης Φασουλής ζητά να δικαιωθεί για το άρθρο «Τζέντλεμαν και "τρελή"». Και οι δυο χαρακτηρισμοί του τίτλου παραπέμπουν φυσικά στις μεγάλες υποκριτικές η σκηνοθετικές επιτυχίες του κ. Φασουλή. Ζητά δε 260.000 ευρώ από τον καθένα.

Το ζευγάρι πάλι Μακρυπούλια και Χατζηγιάννης, μήνυσε τον κ. Παύλο Παπαδόπουλο και τη δημοσιογράφο (σόρρυ αλλά της έχω και μια αδυναμία) Αστερόπη Λαζαρίδου για το θέμα «Περιμένοντας τον γαμπρό» ζητώντας για τον καθένα τους από 500.000 ευρώ!

Καταννοώ πως οι καλλιτέχνες ως άνθρωποι μπορεί να θίχτηκαν και να ένιωσαν πως τα κείμενα ήταν ακόμη και προσβλητικά. Λέω πως έχοντας τα διαβάσει δεν συμφωνώ προσωπικά, όμως επαναλαμβάνω πως οι μηνύσεις και οι αγωγές για τους ανθρώπους του τύπου είναι παρεμπόδιση της έκφρασης, της ελεύθερης γνώμης, της δημοσιογραφίας. Και μεταξύ μας; Οι δημοσιογράφοι με τέτοια συσπειρώνονται και επίσης όσες πιο πολλές μηνύσεις έχεις δεχτεί τόσο πιο ανέντακτος, αδιάφθορος και τίμιος θεωρείσαι.

Κύριε Νάστο, κύρια Λαζαρίδου, κύριε Παπαδόπουλε... τα σέβη μου!