Οι πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες Ολυμπιονίκες

Οι πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες Ολυμπιονίκες

Ποια είναι τα χρυσά κορίτσια των Αγώνων;

Οι περισσότεροι αθλητές ονειρεύονται να κατακτήσουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο ή μία διάκριση, τόσο για τη δόξα τη δική τους όσο και για την ανάδειξη της χώρας τους. Φυσικά ποιος λέει όχι και σε ένα αδρό χρηματικό έπαθλο! Κάποιοι αθλητές ακόμη πιο τυχεροί από άλλους, γίνονται διάσημοι κλείνοντας πολλές συμφωνίες με εταιρείες αθλητικών ειδών, διατροφής κλπ, οι οποίες σπεύδουν να τους κάνουν κεντρικά πρόσωπα στις νέες τους καμπάνιες.

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο, πάμε να δούμε τις πιο ακριβοπληρωμένες γυναικείες παρουσίες που συμμετέχουν, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, ξεκινώντας από τις πιο «φτωχές»...

7. Agnieszka Radwanska: δεύτερη σε παγκόσμια κατάταξη τενίστρια, η Πολωνή αθλήτρια μπορεί να έχασε τον πρώτο της αγώνα σε αυτούς τους Ολυμπιακούς, όμως ακόμη και χωρίς μετάλλιο, θε έχει κερδίσει φέτος πάνω από $6.9 εκατομμύρια.

6. Ana Ivanovic: Μπορεί το άλλοτε πρώτο όνομα του τένις να είχε πέσει στις τελευταίες θέσεις από το 2010, φέτος όμως επέστρεψε δυναμικά στο νούμερο 12, ενώ «καθαρίζει» κάπου $7.2 εκατομμύρια το χρόνο!

5. Kim Yuna: είναι μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες πρωταθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ με ήδη ένα χρυσό μετάλλιο στην κατοχή της από το Vancouver, επιστρέφοντας στη Νότιο Κορέα πέρυσι. Οι συμφωνίες που υπέγραψε της απέφεραν το περασμένο έτος πάνω από $9 εκατομμύρια...

4. Victoria Azarenka: είναι το πρώτο όνομα στην κατάταξη των τενιστριών αυτή τη στιγμή. Τα χρήματα από τα έπαθλα σε συνδυασμό με τα κέρδη από την καμπάνια της Nike της απέφεραν $9.7 εκατομμύρια μέσα σε ένα χρόνο!

3. Caroline Wozniacki: η Δανή, επίσης τενίστρια και σύντροφός του ζάπλουτου γκολφέρ Rory McIlroy ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία της μόδας δυναμικά με το λανσάρισμα της συλλογής εσωρούχων που σχεδίασε η ίδια. Τα κέρδη από τις νίκες της μαζί με αυτά από τις καμπάνιες για εταιρείες όπως οι Adidas, Rolex, Sony Ericsson, κ.α. της έδωσαν πέρυσι 13.7 εκατομμύρια.

2. Serena Williams: αυτό το όνομα δεν θέλει και πολλές συστάσεις. Με ήδη δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή της τίποτα δεν τη σταματά από το να διεκδικεί περισσότερα. Έπαθλα μαζί με την καμπάνια της Nike μόνο την περασμένη χρονιά της έδωσαν μία αύξηση $16.3 εκατομμυρίων στο λογαριασμό της.

1. Maria Sharapova: φτάσαμε αισίως στο Νο1 ακριβοπληρωμένο κορίτσι του αθλητισμού. Καμπάνιες για Nike, Tag Heuer, Samsung, Evian και πόσες άλλες μαζί με έπαθλα- για να μην πούμε για τα δώρα από μεγάλους οίκους μόδας και ομορφιάς που δεν υπολογίζονται πουθενά, την φτάνουν να κερδίζει $27.1 το χρόνο, με βάση την περσινή χρονιά. Δεν τολμάμε να σκεφτούμε τα φετινά!

Και αναρωτιόμαστε... Βρε μήπως να το γυρίσουμε στο τένις;

Διαβάστε ακόμη:

Aimée Mullins: Top Model στην πασαρέλα και στη ζωή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική Ανδρών Πόλο στους Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι πρώτες βουτιές σε πισίνες (φωτος)