Michael Phelps: ο αθλητής φαινόμενο των Ολυμπιακών Αγώνων

Michael Phelps: ο αθλητής φαινόμενο των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο μεγαλύτερος ολυμπιονίκης όλων των εποχών μόλις ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Ο Michael Phelps είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγαλύτερος κολυμβητής όλων των εποχών. Ο 27χρονος αθλητής ολοκλήρωσε σε αυτούς τους Ολυμπιακούς την καριέρα του έχοντας κερδίσει συνολικά 18 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, νούμερο ρεκόρ για αθλητή, αλλά και ένα ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο «μεγαλύτερος ολυμπιονίκης όλων των εποχών» όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, αποφάσισε να σταματήσει να αγωνίζεται μετά τις εκπληκτικές του επιδόσεις στο Λονδίνο, λέγοντας «είπα στον εαυτό μου πως δε θέλω να κολυμπώ στα 30. Έχω καταφέρει όλα όσα ήθελα με τη βοήθεια του προπονητή μου».

Ο Phelps όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει 8 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο, αλλά χρίστηκε αρχηγός της ομάδας του καταφέρνοντας να εμπνεύσει όλη την υπόλοιπη Ολυμπιακή ομάδα η οποία τον έχει σαν πρότυπο.

«Δε νομίζω πως θα μπορέσει ποτέ κανείς να αναπληρώσει τη θέση του», δηλώνει η 4 φορές χρυσή ολυμπιονίκης Franklin, ενώ ο προπονητής του, Bowman συνέχισε λέγοντας «ο Phelps διασκεδάζει κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

Προπονητής και αθλητής έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους από εδώ και πέρα, ενώ θα θυμούνται για πάντα το τελευταίο ζέσταμα του Phelps στην πεταλούδα που τελείωσε με δάκρυα συγκίνησης στα μάτια.

«Μου αρέσει να γράφω στο αεροπλάνο και από εδώ και πέρα έχω πολλές πτήσεις να προλάβω», δηλώνει ο μεγαλύτερος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών και εμείς υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του.

Διαβάστε επίσης:

Ryan Lochte: ο ολυμπιονίκης που κατουρά μόνο σε πισίνες

Florence Griffith Joyner: η πιο γρήγορη γυναίκα όλων των εποχών