Τελετή λήξης 30η Ολυμπιάδας: Καλύτερα νεκρός ροκάς, παρά –σχεδόν-ζωντανή Μπέκαμ

Τελετή λήξης 30η Ολυμπιάδας: Καλύτερα νεκρός ροκάς, παρά –σχεδόν-ζωντανή Μπέκαμ

ΟΚ! Έχουν Ρολς Ρόις, μόδιστρους, τοπ μόντελς, ρόκερς, ποπ ινδάλματα, σινεμά, τηλεόραση, αθλητές! Είναι η νησιωτική υπερδύναμη της Ευρώπης, που μένει λίγο απόμερα, πίνει τσάι και αναπολεί τις μέρες της αποικιοκρατίας. Να γκρινιάξουμε κλισαρισμένα πάλι;
Ένα πάρτι έκαναν μεγάλο, γλεντώντας μες στο στάδιο τη νιότη, τις επιδόσεις, την επικράτηση του καλύτερου εκεί που υπάρχει μόνο αγώνας, νίκη ή ήττα καθαρά (η σχεδόν αν υπολογίσεις και το ντόπινγκ). Άννι Λένοξ, Πινκ Φλόϊντ, Κουϊν και τον Τζόν Λένον, Τζόρτζ Μάϊκλ , Ράσελ Μπράντ, Λίαμ Γκάλαχερ. Imagine και We will rock you, με γιαγαντοθόνες των νεκρών ινδαλμάτων. Το κίτρινο σακάκι του Μέρκιουρι να αφήνει ίχνη, λες, σ'όλο το στάδιο και η εμβληματική πια μορφή του Λένον να είναι εκεί, εκτός απ την φρικαλέα νεκρό – μάσκα που έφτιαξαν σαν παζλ γύψου.

Μπράϊαν Μέϊ, Έρικ Ιντλ των Μόντι Πάϊθον, Ντέϊβιντ Μπάουϊ εικονικός, Νικ Μέϊσον των Πινκ Φλόϊντ, Εντ Σίναν για «Wish you were here», Who. Κάποιοι γερασμένοι σταρ με μαλλιά κοκκινωπά κομμωτηρίου συνοικίας. Οι Spicy girls σα πιωμένες τουρίστριες στο Λαγκαδά και στον Πλατανιά, με την Βικτόρια Μπέκαμ να'χει στείλει κέρινο ομοίωμα της και να αποστρέφονται οι τηλεσκηνοθέτες ακόμα και το κοντινό της. Η βασίλισσα δεν ευκαιρούσε και δεν πήγε αλλά έστειλε τον διάδοχο για τα γερασμένα γλέντια και την νεόνυμφη.

Ανά τη γη οι μεσόκοποι θυμηθήκαμε τη νιότη μας και χαρήκαμε με τους ρόκερς και ποπ σταρς που είναι πλέον γέροι, συμβιβασμένοι και κάθε άλλο παρά ροκάδες. Οι πιο πιτσιρικάδες χάρηκαν με τους ράπερς και την Τζέσικα Τζ (μάλλον). Οι Έλληνες για άλλοι μια φορά εκτιμήσαμε το πόσο κακόηχος, μελωδικός και εμπνευσμένος είναι ο εθνικός μας ύμνος και κάναμε σπασμούς ψυχορραγικής περηφάνιας. Βγήκαν μετά και οι Βραζιλιάνοι μες στο γκλιτερ, τη χρυσόσκονη και τις ασημένιες κορδέλες για να μας προϊδεάσουν πως αν ζήσαμε 17 μέρες με την Βρετανική μεγαλομανία, μας περιμένουν οι 31οι Αγώνες του Ρίο, με εσανς από πατρινό καρναβάλι για πάντα. Τελικά; Και μ άρεσε που'χε μουσική και δε μ'άρεσε που ήταν γερασμένα τα ινδάλματα της νιότης μου! Και μ'άρεσε γιατί ήταν ένα πάρτι και δεν μ'άρεσε που ήταν μονό αυτό και τίποτα άλλο.

Και αποφασίζω λοιπόν να μείνω στο «μ'άρεσε» διότι όπως τραγουδήσαμε και εχθές «Always look on the bright side of life»!... ακόμα και στο σταυρό, σταυρωμένος...