Stars και φιλανθρωπία: Όταν οι πλούσιοι και διάσημοι δείχνουν τις ευαισθησίες τους

Γωγώ Φούντα
Stars και φιλανθρωπία: Όταν οι πλούσιοι και διάσημοι δείχνουν τις ευαισθησίες τους

Μπορεί να είναι σπάνιο, αλλά καμιά φορά η φήμη με την ευαισθησία συμβαδίζουν!

Μπορεί να μας απασχολούν με τα καμώματα, τις υπερβολικές απαιτήσεις και τις πανάκριβες αγορές τους, αλλά υπάρχουν και κάποιοι από τους μεγαλύτερους star του εξωτερικού οι οποίοι έχουν αφιερωθεί στη φιλανθρωπία και ομολογουμένως όχι για το θεαθήναι. Eδώ σας έχουμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις διασήμων που δε διστάζουν να επιδείξουν την ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα τους...

Αngelina Jolie: Η νέα Μητέρα Τερέζα, ok ίσως με μια δόση υπερβολής, είναι όμορφη, εντυπωσιακή και μία από τις μεγαλύτερες star του Hollywood. Εδώ και κάποια χρόνια είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNICEF ενώ δε διστάζει να βρεθεί στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, όπως έκανε πρόσφατα με τους Σύριους πρόσφυγες δωρίζοντας μάλιστα και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100.000 δολαρίων. Ακόμα και αν η ίδια και ο σύντροφός της, Brad Pitt, κατηγορούνται ότι το κάνουν για το δημόσιο προφίλ τους, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!

Ben Affleck: «Ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας τις ιστορίες των ανθρώπων που γνώρισα στο Koνγκό», έγραψε πρόσφατα στο λογαριασμό του στο facebook ο διάσημος ηθοποιός. Ο Affleck είναι ιδιατέρως ευαισθητοποιημένος κάτι που αποδεικνύεται από τα συχνά ταξίδια του στη συγκεκριμένη χώρα, με πιο πρόσφατο αυτό το 2009 όπου βρέθηκε εκεί προκειμένου να στηρίξει γυναίκες και παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική βία.

Will & Jada Pinkett Smith: Το διάσημο ζευγάρι ζήτησε από συγγενείς και φίλους να προσφέρουν τα χρήματα που θα ξόδευαν για να τους πάρουν δώρα γενεθλίων, σε φιλανθρωπίες. Με τον τρόπο αυτό, το ζεύγος Smith παρείχε σε περισσότερους από 400 κατοίκους της Αιθιοπίας νερό. Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2012 επισκέφτηκαν την αφρικανική χώρα για να δουν αν όλα πάνε καλά. «Το ταξίδι μας ήταν μια απίστευτη εμπειρία η οποία κυριολεκτικά μας άνοιξε τα μάτια», είπε ο Will.

Κim Kardashian: Μπορεί να φαίνεται κακομαθημένη, αλλά η Kim δεν είναι φτιαγμένη από πέτρα τελικά. Μετά το πολύκροτο διαζύγιό της με τον Chris Humpries το 2011 αποφάσισε να δωρίσει την αξία των γαμήλιων δώρων της εις διπλούν σε φιλανθρωπική οργάνωση η οποία πραγματοποιεί ευχές ανθρώπων που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Ομολογουμένως μας ξάφνιασε ευχάριστα...

Pippa Middleton: Η μικρότερη αδερφή της Kate, αλλά και ο αδερφός τους James, πρόσφατα πήραν μέρος σε αγώνες σκι στη Σουηδία προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για βρετανικό φιλανθρωπικό οργανισμό που στηρίζει άπορα παιδιά.

Πρίγκιπας William & Kate Middleton: To πριγκιπικό ζεύγος, μπορεί να έκανε έναν υπερπολυτελή και παραμυθένιο γάμο, ωστόσο ζήτησε από τους καλεσμένους του αντί για δώρα να προσφέρουν χρήματα σε ένα ταμείο το οποίο είχε στηθεί ειδικά για το γάμο. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν έφτασαν τα 1.7 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία δόθηκαν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που επέλεξαν ο William και η Kate.

Justin Bieber: Ο νεαρός star της pop ανακοίνωσε ότι μέρος των εσόδων από τη συναυλία που θα δώσει το Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της περιοδείας του Believe θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα από κάθε εισητήριο, ένα δολάριο θα πηγαίνει σε οργανισμό ο οποίος βοηθά να χτιστούν σχολεία και γενικότερα στηρίζει την παιδεία. Όχι κι άσχημα για τον νεαρό τραγουδιστή.

Eva Longoria: «Η μεγαλύτερη αδερφή μου πάσχει από νοητική στέρηση. Είναι η ηρωίδα μου», εξομολογείται η διάσημη ηθοποιός και αποκαλύπτει ότι από αυτήν εμπνεύστηκε την δημιουργία ιδρύματος για παιδιά που πάσχουν από την ίδια σθένεια.

Gisele Bundchen: Το διάσημο supermodel τον Ιανουάριο του 2012 και ενώ ήταν ήδη έγκυος στο δεύτερο παιδί της, επισκέφτηκε την Κένυα στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος Των Ηνωμένων Εθνών. «Όταν βρέθηκα στην Αφρική ανακάλυψα ότι οι ελέφαντες είναι από τα πιο σύνθετα και έξυπνα ζώα του πλανήτη. Κινδυνεύουν με εξαφάνιση και χρειάζονται την προστασία μας», είπε η διάσημη καλλονή.