Για όλα φταίει το life style (ξανά)

Για όλα φταίει το life style (ξανά)

Έχω βαρεθεί όλον αυτό το χρόνο να μιλώ σε εκπομπές και να γράφω κομμάτια για το τέλος του life style ή να απολογούμαι για το πόσο κακό έκαναν στην ελληνική κοινωνία τα life style έντυπα, που «αποκοίμιζαν» τον κόσμο. Θα'θελα επίσης να'ξερα πως οι άνθρωποι υιοθετούν αντιλήψεις με γενικεύσεις, ισοπέδωση και χωρίς προσοχή στις αποχρώσεις.
Και όπως λέει το τσιτάτο η γενίκευση είναι αρχή του φασισμού. «Προοδευτικά» λοιπόν αφορίζουν και γενικεύουν πως για όλα φταίει το «life style», είναι εχθροί του λαού όσοι δούλεψαν σε έντυπα αυτού του είδους, αγράμματοι, ανάλγητοι κοινωνικά και απαίδευτοι. Τώρα δε τη κόβουμε λίγο την κονσέρβα καρτελίτσα;

Ως δημοσιογράφοι και στον αθλητικό τύπο θα εργαστούμε και τα βενζινάδικα θα γράψουμε και κοινωνικά θέματα θα κάνουμε και ότι μας ζητηθεί γιατί πολύ απλά είναι δουλειά μας. Η παιδεία μας, η ιδεολογία μας, η μόρφωσή μας θα δώσει ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όσον αφόρα το life style, είναι απλά ιστορίες ανθρώπων. Και πιο πολύ απ'τους ίδιους ανθρώπους, τις περισσότερες φόρες, οι ιστορίες τους είναι όμορφες.

Η υπερβολή, η ανισορροπία, οι εμμονές, οι αποτυχίες, η αλαζονεία των έντυπων έφεραν πιθανόν την ανυποληψία τους, αλλά μην τρελαθούμε τώρα πως και για την κρίση της ευρωζώνης όλης, φταίει το Maxim ή το ΝΙΤRO!
Και για να θυμόμαστε και λίγο, οι μεγαλύτεροι λογοτέχνες της Αμερικής πέρασαν από life style έντυπα έντυπα. Μήπως ήταν αγράμματος ο Χέμινγουει που έγραφε στο Εsquire, ή ο Αμερικανός λογοτέχνης Charles Frederick Worth παρουσίασε και σχεδίασε το πρώτο περιοδικό μόδας, Bazaar Harper;

Και σε τελευταία ανάλυση, σε κόσμους χωρίς αγωνία, μισός, σκληρότητα, επιθετικότητα, όπως δυστυχώς όχι ο δικός μας, σήμερα, τι κακό μπορεί να σου κάνει η όμορφη φωτογραφία, το μακρινό ταξίδι, ένα υπέροχο κορίτσι ή αγόρι καλοφωτισμένα; Και αν ακόμα σε «αποκοιμίζει» τουλάχιστον ο ύπνος σου θα'χει ωραία όνειρα.
Τώρα αν life style ονομάζουμε το gossip και αυτό πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές ομάδα. Απ'το αν χώρισε κάποτε η Μαρινέλλα με τον Καζαντζίδη μέχρι το αν έκανε σεξ ο Τρότσκι με την Φρίντα Κάλο, στο Μεξικό και πως αντέδρασε η γυναίκα του!

Αυτά και βαρέθηκα την τοποθέτηση για αυτό το θέμα πλέον. Σε τελευταία ανάλυση ένα περιοδικό, μια εφημερίδα πας στο περίπτερο και διαλέγεις. Πάρε εσύ το «Κυνήγι της μπεκάτσας» μη πάρεις την Vogue με το ζόρι! Και αν στην τηλεόραση στη σπάει μια αντίστοιχης θεματολογίας εκπομπή, κλείστην! Ή ψάξε κάνα ντοκιμαντέρ για την αναπαραγωγή του είδους σουρικάτα!
Τη γκρίνια μόνο κόψε και το παίρνω υφάκι το κριτή, λες και στο ζήτησε κάνεις...