21 χρόνια πρωινός καφές: Η αρχή και το τέλος

21 χρόνια πρωινός καφές: Η αρχή και το τέλος

Η ιστορία και οι παρουσιαστές της ψυχαγωγικής ζώνης 10 με 1.

Ήταν Μάιος του 1991, όταν στο νεοσύστατο τότε κανάλι (ο ΑΝΤ1 είχε μόλις 5 μήνες ζωής) κάνει πρεμιέρα μια νέα ζωντανή πρωινή εκπομπή, ο "πρωινός καφές". Κεντρική παρουσιάστρια και με πολύ τρακ, η Ρούλα Κορομηλά, η οποία άφησε την κρατική τηλεόραση και την παρόμοια εκπομπή "Μια καλημέρα είναι αυτή". Η θεματολογία της εκπομπής ήταν ένα γυναίκειο μαγκαζίνο, με λίγο μαγειρική, λίγο αστρολογία, λίγο μόδα, λίγο κουτσομπολιό, λίγο γυμναστική, λίγο απ όλα. Το μόνο που δεν ήταν λίγο, ήταν η τηλεθέαση. Η εκπομπή που αρχικά έπαιζε χωρίς αντίπαλο, εκτοξεύτηκε στα νούμερα τηλεθέασης. Οι τηλεκριτικοί την θεωρούσαν κιτς, αλλά οι νοικοκυρές την λάτρεψαν. Τα επόμενα χρονιά η Ρούλα θα αναδειχθεί σε αστέρας πρώτου μεγέθους και η εκπομπή θα γνωρίσει μεγάλες δόξες. Το καλοκαίρι ου 1994 η Ρούλα αιφνιδιαστικά διακόπτει το συμβόλαιό της για να μεταπηδήσει στο Mega.

Στον καναπέ του πρωινού για τη σεζόν 1994-95, κάθεται η Πόπη Χατζηδημητρίου. Η αξιοπρεπής Πόπη, προσπαθεί να καλύψει το κενό της Ρούλας και τις μεγάλες προσδοκίες των τηλεθεατών χωρίς τα καταφέρνει πάντα. Η ανατροπή έρχεται λίγοι πριν αρχίσει η σεζόν 1995-96. Το κανάλι αποφασίσει να ενισχύσει την εκπομπή και βάζει την Ελένη Μενεγάκη να παρουσιάσει μια νέα στήλη και να μοιραστεί τον καναπέ της Πόπης. Η Χατζηδημητρίου αντιδρά και λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα εγκαταλείπει την εκπομπή. Το κανάλι παίρνει το ρίσκο να βγάλει στον αέρα την παρουσιάστρια/ μοντέλο/ ηθοποιό και πολύ άπειρη τηλεοπτικά Ελένη Μενεγάκη. Η Ελένη αρέσει. Είναι αμήχανη, είναι φρέσκια, είναι "αφελής", είναι σέξι, είναι γλυκιά είναι ένα πείραμα που πέτυχε. Τα υπόλοιπα 10 χρονιά της ανήκουν. Γίνεται η εικόνα του καναλιού και ο πρωινός καφές απογειώνεται, μέχρι που το καλοκαίρι του 2005 η Ελένη αποφασίζει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της και να μετακομίσει τον Alpha. Το ερώτημα ποια θα παρουσιάσει την πρωινό του ΑΝΤ1 κράτησε όλο το καλοκαίρι. Τη πολυπόθητη θέση κερδίζει η Ελεονώρα Μελέτη. Επίσης ξανθιά, επίσης όμορφη, αλλά διαφορετικής λογικής. Προέρχεται από το δελτίο ειδήσεων, μιλά πολλές γλώσσες και έχει πιο μοντέρνα αντίληψη. Η συνεργασία θα κρατήσει 3 χρόνια και η αποχώρησή της Ελεονώρας θα σημάνει το τέλος του "καφέ" όπως τον ξέραμε.

Η επόμενη χρόνια 2008-09, θα είναι μια χρονιά πειραμάτων, χωρίς επιτυχία και με πολλά προβλήματα. Τη σεζόν θα ξεκινήσουν το δίδυμο Κατερίνα Ζαρίφη και Νίκος Μουτσινάς που ενώ στη θεωρία ακούγεται πολύ καλός συνδυασμός, δεν θα είναι το ίδιο και στην πράξη. Στα μισά της σεζόν το κανάλι αποφασίζει να διακόψει την συνεργασία και να ψάξει για νέο πρόσωπο. Μέχρι να βρεθεί τη θέση αναλαμβάνουν ο Γιώργος Λιανός και η Δέσποινα Καμπούρη. Η Βίκυ Καγιά έμελε να είναι και η τελευταία που θα παρουσιάζει το "πρωινό καφέ".

Από την επόμενη χρονιά μας αποχαιρετά από τους τίτλους το γνωστό φλιτζανάκι του καφέ που στριφογυρίζει με τη μουσική από το τραγούδι της Αλέξια "Καλημέρα". Τη θέση παίρνει μια ενημερωτική ψυχαγωγική εκπομπή με τίτλο "10 με 1 μαζί" με τους Γιώργο Καραμέρο και Σπύρο Χαριτάτο.

Από τον Οκτώβρη του 2011 η ζώνη από τις 7 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι θα ονομαστεί πρωινό ΑΝΤ1 και τη σκυτάλη 11 με 1 παίρνουν από το Γιώργο Παπαδάκη ο Χρήστος Φερεντίνος και η Σίσσυ Χρηστίδου.
Και αυτή ήταν η τελευταία χρονιά για τη ζωντανή ψυχαγωγική ζώνη 10 με 1 που ξεκίνησε 21 χρόνια πριν και τέλειωσε πριν λίγες ημέρες με ένα δελτίο τύπου από το κανάλι.

Διαβάστε επίσης:

Κόβεται οριστικά το πρωινό του ΑΝΤ1