Γιατί ο κόσμος δεν ασχολείται με το Dancing with the Stars;

Γιατί ο κόσμος δεν ασχολείται με το Dancing with the Stars;

Η Queen B εξηγεί την πτώση του ριάλιτι χορού

Το είχαμε γράψει αμέσως μετά την πρεμιέρα που κράτησε όσο το οχτάωρο της βάρδιας. Το γράψαμε και μετά το live με τη γούνα της Κάτιας Δανδουλάκη. Θα το ξαναπούμε και τώρα που το γράφουν πια όλοι οι τηλεκριτικοί. Το Dancing with the Stars περνάει κρίση και δεν χρειάζεται να δεις του νούμερα τηλεθέασης για να το διαπιστώσεις. Μια ματιά να ρίξεις στο twitter την ώρα της εκπομπής και θα δεις ότι κανείς δεν ασχολείται ούτε καν για κράξει. Εκτός από τους διάσημους φίλους της Ντορέτας Παπαδημητρίου που την αποθεώνουν και μερικά αστειάκια για τους άλλους παίκτες, το twitter παραμένει σιωπηλό την ώρα της εκπομπής. Αρα; Αρα το θέμα και το θέαμα δεν προκαλούν το ενδιαφέρον τουλάχιστον του νεανικού κοινού που εκφράζεται μέσα από τα social media. Οι λόγοι είναι πολλοί.
1. Η διάρκεια της εκπομπής. Το λέμε από την πρώτη μέρα. Μαζέψτε το. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται μπρεικ κάθε δυο ζευγάρια και να μιλάει η κριτική επιτροπή χωρίς να σκέφτεται το χρόνο. Ακόμη και στη Βουλή που ως γνωστόν είναι τρελοκομείο έχουν έναν πρόεδρο που τους βάζει χρονόμετρο. Και μάλλον έχουν να πουν και κάτι σημαντικότερο από το πόσο ευχαριστήθηκε η Κελεκίδου το φοξ τροτ.
2.Τα γυρίσματα εκτός του live. Στην Αμερική που ξέρουν απ αυτά και το dancing προβάλει την χιλιοστή σεζόν του έχουν φτιάξει το παιχνίδι έτσι ώστε σχεδόν κάθε παίκτης να έχει το δικό του ριάλιτι. Τα γυρίσματα δεν γίνονται στο ίδιο, ένα στούντιο όπου τάχα γίνονται οι πρόβες αλλά εκεί που πραγματικά γίνονται οι πρόβες όπως επίσης και στα σπίτια και στις δουλειές των συμμετεχόντων με guest εμφανίσεις των κολλητών τους, της οικογένειας τους και άλλων σταρ. Που θα πει ότι το κοινό βλέπει και κάτι περισσότερο από την τσουρούτικη σκηνή του dancing with the Stars και την αίθουσα με τους χορηγούς όπου οι σταρ κάνουν τάχα ότι πέφτουν, τάχα ότι πονάνε, τάχα ότι μαλώνουν και στο τέλος τάχα αγαπιούνται στο εικοσάλεπτο που κρατάει το γύρισμα.
3.Εχει αλλάξει το κοινό. Εχουμε δει πολύ Nova, πολύ OTE TV και πολλά παράνομα κατεβασμένα σήριαλ από το ιντερνετ. Που θα πει ότι πια οι προσλαμβάνουσες μας είναι περισσότερες και τα γούστα μας πιο απαιτητικά. Τα τούρκικα γιατί τα βλέπουμε; Γιατί είναι υπερπαραγωγές σε σχεση με τα δικά μας, με εξωτερικά γυρίσματα και ωραία εικόνα. Παλιά που το μόνο που ξέραμε ήταν τα ελληνικά κανάλια, έβαζες ένα φουστάνι με κρόσια, έριχνες κι ένα φως και μας έψηνες όπως ψήνονταν οι ιθαγενείς με τα καθρεφτάκια. Τώρα όμως ξέρουμε και καταλαβαίνουμε περισσότερα. Που θα πει ότι η ευκολία και η φθήνια- που δεν συνοδεύεται από έμπνευση- δεν μας είναι αρκετά.
Άρα ή το dancing αλλάζει ή βουλιάζει. Και είναι κρίμα να συμβεί το δεύτερο και γι αυτούς που το κάνουν και ζουν απ αυτό και για μας που τώρα που σφίγγουν τα κρύα θέλουμε κάτι να μας χαλαρώνει τα βράδια της Κυριακής.