Χριστουγεννιάτικη μονομαχία: Ποιο είναι απόλυτο τραγούδι τσίχλα των γιορτών;

Χριστουγεννιάτικη μονομαχία: Ποιο είναι απόλυτο τραγούδι τσίχλα των γιορτών;

Τρίγωνα κάλαντα μες στη γειτονιά ήρθαν τα Χριστούγεννα και...

... Διαλέξτε το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο anthem με ένα comment.

Φυσικά οι διεκδικητές δεν μπορούν παρά να είναι οι εξής δύο: Η Mariah Carey με το "All i want for Christmas is you" και οι Wham του George Michael με το "Last Christmas".

Mariah Carey
Το τραγούδι για να πιάνεσαι χέρι χέρι με τον καλό σου τις κρύες μέρες του χειμώνα και τρίβετε τις μυτούλες σας, για να στολίζετε μαζί το δέντρο όσο ψήνετε ζαχαρωτά στο τζάκι, για να μοιράζεστε ένα ζεστό κακαό, για να του φοράτε τα γαντάκια τραγουδήθηκε από τη Mariah 20 χρόνια πριν και από τότε δε νοούνται Χριστούγεννα που να μην ακουστεί. Αστικοί μύθοι που θέλουν ανθρώπους να μην το άκουσαν κάποια χρονιά και να εξαφανίστηκαν μια για πάντα, δεν επιβεβαιώνονται. Πάντως και η Mariah που τα έχει βρει λίγο σκούρα πάλι με την καριέρα της επιστρέφει στα σίγουρα και τραγουδά από εδώ και από εκεί το anthem της.

Wham
Αυτή την καρδιά που την δώσαμε τα περασμένα Χριστούγεννα και έκτοτε έχουμε πέσει σε μία λούπα του χωροχρόνου και τη δίνουμε κάθε Χριστούγεννα πόσες φορές θα τη μοιράσουμε ακόμα; Πολλές φαίνεται γιατί το "Last Christmas" από τα 80s και μετά είναι αυτό τραγούδι που πολλά παιδάκια πιστεύουν πως ακούει ο Άγιος Βασίλης όταν μοιράζει τα δώρα. Ποιος τολμά να τους πει την αλήθεια και πως τοποθετείται σχεδόν 30 χρόνια μετά ο George Michael σε αυτή την πανδημία που δε λέει να τελειώσει ποτέ; Φαντάζομαι χαίρεται, γιατί ότι και να συμβεό σύνταξη βγάζει από τα δικαιώματα αυτού του τραγουδιού και μόνο.

Διαβάστε περισσότερα:
Χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους!
Ποιοι ήταν οι Μάγιας που προέβλεψαν το τέλος του Κόσμου;