Jodie Foster: Η περήφανη gay γυναίκα από τα παιδικά της χρόνια μέχρι σήμερα

Jodie Foster: Η περήφανη gay γυναίκα από τα παιδικά της χρόνια μέχρι σήμερα

Στα 50 της η Jodie Foster έκανε ένα από το πιο ιστορικά coming out στη showbiz. Πως ήταν όμως μικρή η πιο διάσημη ομοφυλόφιλη γυναίκα στον κόσμο αυτή τη στιγμή;

Ποια είναι πρώτη ανάμνηση μου από τη Jodie Foster; Η καθηλωτική της ερμηνεία στη Σιωπή των Αμνών, για την οποία πήρε και το 2ο της Oscar. Στην ηλικία που είδα την ταινία δεν ανέτρεξα στη φιλμογραφία της για να εντρυφήσω στην πορεία της Jodie στο cinema, αλλά με τα χρόνια φρόντισα να μάθω το παρελθόν ενός κοριτσιού θαύματος του κινηματογράφου που στα 13 της σόκαρε με την ερμηνεία στο Taxi Driver και μερικά χρόνια μετά στο Accused κέρδισε το πρώτο της Oscar.

H Jodie πάντα υπήρξε uber cool αστέρας του Hollywood. Φύσει αντισυμβατική, ποτέ δεν υπέκυψε στις υποταγές του marketing της βιομηχανίας και αυτό κάποτε της κόστισε την παρουσία της από μεγάλες παραγωγές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το υποκριτικό της ταλέντο χάθηκε, γεγονός που αποδεικνύεται με την αριστοτεχνική ερμηνεία στο περσινό Carnage του Polanski. Και όταν η ανάγκη να είναι όλα cool έπαψε να υπάρχει, η Jodie στις φετινές Χρυσές Σφαίρες τιμήθηκε με το βραβείο για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο. Και εκείνη αποφάσισε να τον γιορτάσει με έναν από τους πλέον, ειλικρινείς και ανεπιτήδευτα συγκινησιακούς λόγους που έχουν δοθεί από δημόσιο πρόσωπο λέγοντας απλά ότι είναι gay εδώ και χρόνια και ότι δεν χρειάστηκε να κάνει coming out όχι επειδή κρύβεται από κάποιον, αλλά απλά δεν θέλει να ζει δημόσια. Και κάπως έτσι, θριαμβευτικά η 50αρα που θα έκανε πολλές 20αρες να ζηλέψουν τη σιλουέτα της και το πρόσωπο της έκλεισε την πορεία της στις ταινίες καθώς υπονόησε πως ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από το προσκήνιο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα ξεχάσουμε ποτέ τη Jodie Foster και τις υπέροχες ερμηνείες της. Δείτε την εξέλιξη μέσα στο χρόνια στη gallery.

Διαβάστε περισσότερα:
Αυτοί που βγήκαν από τη ντουλάπα: τα πιο διάσημα γκέι ζευγάρια του Hollywood
Χρυσές Σφαίρες 2013: H Jodie Foster παραδέχεται δημόσια πως είναι gay! (Βίντεο)