Γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από την Jessica Chastain;

Γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από την Jessica Chastain;

H κοκκινομάλλα ηθοποιός με την αλαβάστρινη επιδερμίδα δεν είναι άλλη μια στάρλετ του Hollywood.

Δεν έχει την κλασική ομορφιά της Charlize Theron, την αιθέρια γοητεία της Cate Blanchett ή το συγκλονιστικό πρόσωπο της Angelina Jolie. Δεν προκαλεί με το καθημερινό στυλ της, ούτε με τον χαρακτήρα της. Παρ᾽όλα αυτά όμως, κάθε φορά που η Jessica Chastain εμφανίζεται μπροστά μας στην τηλεόραση, στα περιοδικά ή σε μια τυχαία είδηση που θα διαβάσουμε για αυτήν στο διαδίκτυο, απλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να την χαζεύουμε σαν μαγεμένοι.

Είναι κάτι στο βλέμμα της και στα «γραμμένα» χαρακτηριστικά της που σε πάει πίσω στο παλιό, καλό Hollywood, σε εποχές που οι γυναίκες σε κέρδιζαν όχι τόσο με την ανείπωτη ομορφιά τους όσο με τον αέρα που απέπνεαν, αυτόν τον αέρα αυτοπεποίθησης, τόλμης, διακριτικής τσαχπινιάς και μυστηριώδους γοητείας. Είναι οι πολλαπλές προσωπικότητες που μπορεί να προβάλει, απλώς παίζοντας με τις εκφράσεις της, μεταμορφώνοντας τον εαυτό της πότε σε ένα αθώο, τρυφερό κορίτσι της διπλανής πόρτας, πότε σε μια δυναμική γυναίκα με πάθος και ένοχα μυστικά και πότε σε ένα πλάσμα από άλλο λες κόσμο, βγαλμένο μέσα από παραμύθια με νεράιδες και ξωτικά.

Και είναι ίσως αυτή της η ικανότητα να μεταμορφώνεται, διατηρώντας πάντα μια γλυκιά και ταυτόχρονα παγωμένη, εύθραυστη αλλά και σκληρή εικόνα, που μας σαγηνεύει τόσο. Συνδυασμένη με το αστείρευτο ταλέντο της που δεν χορταίνουμε να θαυμάζουμε από ταινία σε ταινία και τον τρόπο που μιλά και φέρεται σε συνεντεύξεις, με μια χάρη από άλλη εποχή αλλά και μια δυναμικότητα που δένουν εξαίσια μαζί, η Jessica Chastain μας κρατά αιχμάλωτους της συναρπαστικής γοητείας της και θα συνεχίσει να το κάνει και πολύ καιρό ακόμα. Και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό.