Wentworth Μiller: «Ναι, είμαι gay»

Wentworth Μiller: «Ναι, είμαι gay»

O sexy πρωταγωνιστής του «Prison Break» έκανε outing!

Άλλος ένα star αποφάσισε να βγει δημοσιά και να μιλήσει για την σεξουαλική ταυτότητα. Ο Wentworth Μiller που έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο πρωταγωνιστώντας στο πολύ πετυχημένο σίριαλ "Prison Break" έκανε outing με αφορμή μια πρόσκληση να παραβρεθεί στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Αγίας Πετρούπολης. (Μετά την ψήφιση του αντι-gay νόμου η Ρωσία βρέθηκε στο επίκεντρο με αρνητικές συνέπειες, ενώ όλες οι αντιρατσιστικές οργανώσεις του πλανήτη προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης στη Ρωσία που υποβιβάζει τα δικαιώματα των gay αντρών και γυναικών).

Ο 41 ετών πρωταγωνιστής απάντησε με επιστολή του λέγοντας: «Σας ευχαριστώ για την ευγενική πρόσκλησή σας. Σαν κάποιος που έχει επισκεφτεί τη Ρωσία στο παρελθόν και επίσης διεκδικήσει ένα βαθμό ρωσικής καταγωγής, θα με έκανε ευτυχισμένο να πω ναι. Ωστόσο, σαν gay άνδρας, θα πρέπει να αρνηθώ. Είμαι βαθύτατα προβληματισμένος από τη στάση και την αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών από τη ρωσική κυβέρνηση. Η κατάσταση δεν είναι πλέον αποδεκτή και δεν μπορώ να συμμετάσχω σε ένα εορταστικό γεγονός που φιλοξενείται από μια χώρα, στην οποία άνθρωποι σαν εμένα συστηματικά τους αρνείται το βασικό δικαίωμά να ζουν και να αγαπούν ανοιχτά».

Ο Wentworth λοιπόν δεν έκανε μόνο outing ανακοινώνοντας σε όλο τον κόσμο την επιλογή του, αλλά έκανε και μια πολιτική κίνηση καταδικάζοντας τις πράξεις της ρωσικής κυβέρνησης. Το αν είναι σωστό ή όχι, οι διάσημοι να προβάλουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, γνωρίζοντας πως ασκούν επιρροή σε νέους ανθρώπους, το αφήνουμε στην κρίση σας.