Michael Schumacher: Όλες οι λεπτομέρειες για το ατύχημα και το υποσκληρίδιο αιμάτωμα

Michael Schumacher: Όλες οι λεπτομέρειες για το ατύχημα και το υποσκληρίδιο αιμάτωμα

Οι τελευταίες εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του

Ο θρύλος της F1, ο άνθρωπος που έχει γράψει ιστορίας στους αγώνες ταχύτητας, ο Michael Schumacher, αυτή τη στιγμή παλεύει για τη ζωή του. Μετά το ατύχημα που είχε την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου σε χιονοδρομική πίστα της Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις, ο 44άχρονος αθλητής μετακομίστηκε αρχικά στο τοπικό νοσοκομείο και από εκεί μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.
Αν και όλες οι ειδήσεις σχολίασαν ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε τις αισθήσεις που αν και ήταν σε κατάσταση σοκ, το ίδιο το νοσοκομείο με ανακοίνωση του, αναφέρει ότι ο διάσημος αθλητής έφτασε σε κωματώδη κατάσταση και αμέσως υποβλήθηκε σε χειρουργείο για να αντιμετωπίσει τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στις 7.20 το πρωί το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση στην όποια δεν αναφέρει αν είναι ακόμη σε κώμα (αν και όλες οι πληροφορίες λένε ότι είναι σε κωματώδη κατάσταση) αλλά ότι η κατάσταση του έχει επιδεινωθεί και είναι πολύ κρίσιμη.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Τι είναι όμως αυτό; Με μια γρήγορη έρευνα βρίσκουμε ότι πρόκειται για μια μορφή τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης "κατά την οποία αίμα συγκεντρώνεται μέσα στην εσωτερική στοιβάδα της σκληράς μήνιγγας (η εξωτερική προστατευτική μεμβράνη του εγκεφάλου)". Οι ιατρικές σημειώσεις αναφέρουν επίσης ότι: "Το οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας προκαλείται συνήθως από τραυματισμούς στο κεφάλι, όταν γρήγορες αλλαγές στις ταχύτητες εντός του κρανίου έχουν σαν αποτέλεσμα υπερβολική έκταση και ρήξη των μικρών υποσκληριδίων φλεβών".

Τίποτε απ όλα τα παραπάνω δεν ακούγεται εφησυχαστικό όμως ελπίζουμε για το καλύτερο επειδή ο Michael έχει αποδείξει ότι έιναι σκληρός αγωνιστής και δεν εγκαταλείπει εύκολα.