Philip Seymour Hoffman: Ο εθισμός και ο χωρισμός από τη μητέρα των παιδιών του

Philip Seymour Hoffman: Ο εθισμός και ο χωρισμός από τη μητέρα των παιδιών του

Ο ηθοποιός ήταν έντονα προβληματισμένος το τελευταίο διάστημα

Ο Philip Seymour Hoffman, ο ηθοποιός που έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από την ερμηνεία του στην ταινία Truman Capote έγραψε τον επίλογο της ζωής του μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του όπου σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκε νεκρός με την ένεση καρφωμένη στο χέρι.

Το τελευταίο διάστημα, όπως φαίνεται, είχε να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί πολλά πράγματα. Το ένα ήταν ο εθισμός του στο αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. Άλλωστε στο παρελθόν είχε δηλώσει την εξάρτησή του από αυτά. Ωστόσο έκανε προσπάθειες απεξάρτησης, μάλλον ανεπιτυχείς αφού οι ερευνητές πιστεύουν ότι πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Μέσα σε όλα αυτά είχε να διαχειριστεί και τον χωρισμό του με την επί 14 χρόνια σύντροφό του και μητέρα των 3 παιδιών του, Mimi O' Donnell.

Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η τελευταία του δημόσια εμφάνιση στα τέλη Ιανουαρίου, στο Sundance Film Festival, όπου στο κόκκινο χαλί ήταν φανερά ατημέλητος και δεν δέχθηκε να κάνει καμία δήλωση ή να δώσει κάποια συνέντευξη όπως συνηθίζεται, παρόλο που βρέθηκε εκεί για την προώθηση των ταινιών God's Pocket και A Most Wanted Man. Όπως έγραψε ο αμερικανικός τύπος, ο ηθοποιός ήταν σαν φάντασμα, με χλωμή επιδερμίδα, υγρά μάτια, ντυμένος με πολύ φαρδιά ρούχα.

Την Κυριακή, το πρωί, ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός, δεν ήταν συνεπής στο ραντεβού του με τα παιδιά του. Ο γιος του Cooper 10 ετών και οι κόρες του Talulah και Willa 7 και 5 ετών αντίστοιχα μάταια περίμεναν τον πατέρα τους να περάσει από το σπίτι τους.

Ήταν τότε που η Mimi O'Donnell ζήτησε από τον στενό του φίλο και θεατρικό συγγραφέα David Katz Bar να ελέγξει τον Philip Seymour Hoffman. Ο ηθοποιός βρέθηκε στο μπάνιο φορώντας ένα σορτς, ένα t-shirt και με τη βελόνα κολλημένη στο χέρι του.

Σύμφωνα με την Fairport τον Μάιο o ηθοποιός άρχισε να είναι και πάλι χρήστης ηρωίνης μετά από 23 χρόνια που ήταν καθαρός και μάλιστα από μόνος του ζήτησε βοήθεια πηγαίνοντας σε κέντρο απεξάρτησης.

Τέλος, η είδηση του θανάτου του, όσο τραγελαφικό κι αν ακούγεται, ήρθε μια μέρα μετά από ανακοίνωση του εκπροσώπου του, ότι δεν είναι νεκρός αναφερόμενος σε μια κακόγουστη διαδικτυακή φάρσα που έγινε το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός από υπερβολική δόση ο Philip Seymour Hoffman