Διαβάστε την ιστορία της υπέροχης βίλας Κωστόπουλου στη Μύκονο, που μόλις πουλήθηκε!

Διαβάστε την ιστορία της υπέροχης βίλας Κωστόπουλου στη Μύκονο, που μόλις πουλήθηκε!

Πότε χτίστηκε, πότε ανακαινίστηκε και ποιοι star φιλοξενήθηκαν;

Χτισμένο στην περιοχή Χουλάκια της Μυκόνου απομονωμένο στην άκρη του γκρεμού, δεσπόζει το σπίτι του Πέτρου Κωστόπουλου που είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο εντυπωσιακά σπίτια της Μυκόνου και όχι μόνο.

Η ιστορία πηγαίνει πίσω στο 1992 όταν ο Πέτρος ήταν διευθυντής στα πιο εμπορικά και δημοφιλή περιοδικά της Ελλάδας, αλλά και στο ραδιόφωνο. Το ΚΛΙΚ η DIVA το ΜΕΝ και ο Κλικ Fm ήταν δημιουργήματα του Πέτρου και ο τότε εκδότης του, ο Άρης Τερζόπουλος τον αντάμειψε με ένα γενναιόδωρο Bonus. Ο Πέτρος αξιοποίησε το χρηματικό ποσό αγοράζοντας ένα οικόπεδο στην περιοχή Χουλάκια της Μυκόνου στη άκρη σχεδόν του γκρεμού. Μια δυσπρόσιτη περιοχή που δεν είχε καθόλου κατοικίες, είχε όμως μια μαγευτική θέα. Το 1993 αναθέτει στο φίλο του και αρχιτέκτονα Θανάσης Χατζηλάκο να χτίσει το σπίτι που έμελε να γίνει ο αγαπημένος προορισμός του εκδότη για τα επόμενα χρόνια.

Το 1996 ο Κωστόπουλος φεύγει από τον Τερζόπουλο και ιδρύει την δική του εκδοτική εταιρία την ΙΜΑΚΟ. Τότε είναι που αγόρασε τα δύο διπλανά οικόπεδα στη Μύκονο και έχτισε και τους τρεις ξενώνες κάτω από το κεντρικό σπίτι στην πλαγιά του βουνού.
Στον έναν ξενώνα μένει ένα ζευγάρι που είναι και το μόνιμο προσωπικό του σπιτιού, ενώ στους άλλους δύο φιλοξενούνται οι φίλοι του Πέτρου και της Τζένης. Αυτοί οι ξενώνες έχουν φιλοξενήσει όλα τα γνωστά ονόματα της Ελληνικής showbiz, από την Ελένη Μενεγάκη και το Σάκη Ρουβά μέχρι την Άννα Βίσση τη Δέσποινα Βανδή και τη Μαριάνα Λάτση με τον Νίκο Κούρκουλο.

Το 1999 με την είσοδο της ΙΜΑΚΟ στο χρηματιστήριο γίνεται η πρώτη ανακαίνιση και το σπίτι που πλέον είναι 1.500 τ.μ αποκτά την προσωπική σφραγίδα της Τζένης Μπαλατσινού.
Στο καθιστικό κυριαρχούν οι τεράστιοι λευκοί καναπέδες η minimal αισθητική, το λευκό ξύλινο πάτωμα που επεκτείνεται μέχρι την αυλή και το χώρο της πισίνας. Η κουζίνα είναι γιγάντια και εξοπλισμένη σαν επαγγελματική κουζίνα εστιατορίου, ενώ το σπίτι έχει τέσσερις κρεβατοκάμαρες. Στο εξωτερικό χώρο η πισίνα με το θαλασσινό νερό απλώνεται πάνω από το Αιγαίο, ενώ υπάρχει σκεπαστή αυλή που είναι χτισμένη σχεδόν πάνω στο γκρεμό με θέα που σου κόβει την ανάσα.
Αυτό το λοιπόν το υπέροχο σπίτι σύμφωνα με δημοσιεύματα – το οποίο πήρε η τράπεζα όταν η κρίση χτύπησε την εταιρία του εκδότη- έχει πουληθεί προς 5.5 εκατομμύρια ευρώ σε ζευγάρι Άγγλων κομμωτών. Η εφημερίδα "Πρώτο θέμα" μάλιστα αποκαλύπτει και την ταυτότητα των αγοραστών. Πρόκειται για τον Charles Worthington διάσημο κομμωτή και ιδρυτή αλυσίδας κομμωτηρίων και ομώνυμων καλλυντικών και το σύντροφό του Allan Peters.
Τέλος εποχής και ένα από τα διασημότερα σπίτια του νησιού άλλαξε
ιδιοκτήτες.