Τα διαμάντια ήταν ο καλύτερος φίλος της Elizabeth Taylor

Τα διαμάντια ήταν ο καλύτερος φίλος της Elizabeth Taylor

Μία αγάπη που δεν τελείωσε ποτέ.

Η 79χρονη star διέθετε μία από τις πιο σπάνιες συλλογές κοσμημάτων και διαμαντιών στον κόσμο. Μπορεί κανένας από τους οκτώ συνολικά συζύγους της να μην έμεινε στο πλάι της για πάντα, τα πανάκριβα διαμάντια της όμως δεν την πρόδωσαν ποτέ.


«Δεν μπορείς να κλάψεις στο ώμο ενός διαμαντιού και τα διαμάντια δεν θα σου κρατήσουν ζεστασιά τις κρύες νύχτες, αλλά έχουν σίγουρα πλάκα όταν ο ήλιος λάμπει». Με αυτές τις κουβέντες, οι λαμπερή ντίβα μιλούσε για την παντοτινή της αγάπη δείχνοντας πως ό, τι ο κόσμος θεωρούσε υπερφίαλο και ματαιόδοξο, για αυτήν ήταν τρόπος ζωής.


Ξεκινώντας τη σπάνια συλλογή της από το 1945 με μία διαμαντένια καρφίτσα δώρο της μαμάς της, η Elizabeth Taylor δεν έπαψε να συλλέγει μανιωδώς ανεκτίμητα κοσμήματα και εξωτικούς λίθους που οι πιο πολλοί άνθρωποι δε θα μπορούσαν ούτε να φανταστούν στα πιο τρελά τους όνειρα. Ο Mike Todd της είχε χαρίσει μια ολόκληρη συλλογή από διαμάντια και ρουμπίνια του οίκου Cartier αλλά και ένα πανάκριβο δαχτυλίδι-αρραβώνων 29 καρατίων, ενώ τα περισσότερα και βαρύτερα διαμάντια ήταν δώρα από τον έρωτα της ζωής της, Richard Burton. Το πολυπόθητο και διάσημο διαμάντι «Krupp», το «Grand Duchess Vladimir Suite», το «Taj Mahal» το «La Preregrina Pearl» αλλά και το 69 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού, με την ονομασία «Taylor-Burton», ήταν μόνο μερικά από τα κοσμήματα που απέκτησε το διάσημο ζευγάρι .


Η σπάνια συλλογή συνέχισε και μετά τους χωρισμούς της, με κομμάτια από τους οίκους Cartier, Bulgari, Chopard, Van Cleef & Arpels, Boucheron, Tiffany. Μάλιστα ήταν τέτοιος ο θρύλος γύρω από την ανεκτίμητη αξία τους που και η ίδια η Taylor, έλεγε, «δεν μπορείς να κατέχεις τα κοσμήματα. Εγώ είμαι μόνο ο φύλακας τους. Κοιτώντας μερικά από αυτά, συνειδητοποιώ πόσο τυχερό κορίτσι είμαι».


Εάν μετά από αυτά θέλετε να γίνετε και εσείς μία ευτυχής ιδιοκτήτρια ενός διαμαντιού αμύθητης αξίας, δεν έχετε παρά να παρευρεθείτε σε έναν από τους πλειστηριασμούς που θα γίνουν τους προσεχείς μήνες και πού ξέρετε, μπορεί να είστε η τυχερή!

Δείτε το βίντεο.