Ελένη Μενεγάκη: Η Queen της ελληνικής TV πίσω από τις κάμερες

Ελένη Μενεγάκη: Η Queen της ελληνικής TV πίσω από τις κάμερες

Γιατί είναι star και χωρίς τις κάμερες. Πως να το κάνουμε!

Τι λέτε για μια φορά να μην γράψουμε το πόσο καλή επαγγελματίας είναι η Ελένη Μενεγάκη; Τι λέτε να μην ασχοληθούμε με το πότε ξεκίνησε να κάνει τηλεόραση και πόσα χρόνια μας προσέφερε τον Πρωινό Καφέ της; Τι θα λέγατε να μάθετε λίγες λεπτομέρειες για εκείνη όταν δεν βρίσκεται μπροστά στις κάμερες; Γιατί τότε θα καταλάβετε ότι πρόκειται για μια πραγματική star!

Προσωπικά δεν γνωριζόμαστε. Για ένα χρόνο ωστόσο γειτνιάσαμε στα διπλανά γραφεία και να κάποια πράγματα που μου έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση.

Φαντάζεσαι πως μια παρουσιάστρια και μάλιστα του επιπέδου της Ελένης Μενεγάκη μετά από τόσα χρόνια πορείας τα έχει όλα στον αυτόματο. Λάθος! Ήταν περίπου στις 7.00 με 7.30 το πρωί κάθε μέρα που συνομιλούσε με τους συνεργάτες της για τη ροή της εκπομπής και τα βίντεο που θα πρόβαλλαν και προσοχή κάθε μέρα μετά την εκπομπή σύσκεψη όλοι μαζί, σαν μια οικογένεια.

Και ναι αυτή είναι η λέξη που έψαχνα, οικογένεια. Έβλεπες ανθρώπους δεμένους, που έκαναν την πλάκα τους που περνούσαν καλά στην δουλειά τους. Μια δουλειά απαιτητική, με εντάσεις, με γρήγορους ρυθμούς που όλα πρέπει να γίνονται εδώ και τώρα, όμως κανείς δεν παραπονιόταν, κανείς δεν δυσανασχετούσε. Γιατί προφανώς η ίδια δεν ήθελε να έχει ποτέ κανένα συνεργάτη της παραπονεμένο. Γιατί προφανώς η ίδια γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι οι ομάδες πάνε μπροστά έχοντας πάντα ένα καλό leader.

Δεν ξέρω αν ο χαρακτηρισμός απλή- καθημερινή ταιριάζει στην Ελένη Μενεγάκη, έχει όμως μια αμεσότητα συγκλονιστική που πηγάζει από μέσα της. Μπορεί να έχει υποδυθεί την Ελένη στο σήριαλ του Αντ1, Πάτερ Ημών, όμως δεν είναι άνθρωπος που υποδύεται. Είναι τόσο αληθινή που μακάρι να ήταν και άλλοι σε αυτό τον χώρο.

Σε αυτή την εκπομπή (που απλά τους έβλεπα κάθε μέρα, δεν δούλευα μαζί τους) έβλεπες όλους να μιλούν με αγάπη για εκείνη. Και έλεγα είναι δυνατόν; Πώς μέσα από τη δουλειά μπορεί κάποιος να δημιουργήσει τέτοιους όμορφους δεσμούς; Η απάντηση ήρθε κάποια στιγμή όταν άκουσα ότι θα έκανε Χριστούγεννα με τους συνεργάτες της. Όλους τους συνεργάτες της, δημοσιογράφους, παραγωγούς και όχι στη σουίτα κάποιου ξενοδοχείου αλλά στο σπίτι της. Ναι, στο σπίτι της για να μοιραστεί αυτές τις ημέρες με τα πιο αγαπητά της πρόσωπα.

Θέλετε κι άλλα για να καταλάβετε πόσο cool είνα; Χωρίς κανένα απολύτως κόμπλεξ αν έβλεπε κάτι που της άρεσε πάνω σου θα σου το έλεγε χωρίς δεύτερη σκέψη. Θυμάμαι ήταν ένα πρωινό που μπήκε στο μοντάζ και έτυχε να είμαι εκεί(μοιραζόμασταν το ίδιο μοντάζ).

Φορούσε ένα υπέροχο- απλό μακρύ φόρεμα, χωρίς ίχνος μακιγιάζ ίσως λίγο ρουζ. Μπαίνει και τα χάνεις από την ομορφιά της και το χαμόγελό της. Με κοιτάει, φορούσα ένα σκισμένο τζιν παντελόνι και ένα t-shirt. Βλέπει το τζιν, εμένα και μου λέει: "είσαι σέξι". Τα έχασα! Η ωραιότερη γυναίκα στην ελληνική τηλεόραση έλεγε εμένα "σέξι" όπως καταλαβαίνετε δεν το ξέχασα ποτέ!

Γιατί η Ελένη Μενεγάκη είναι η δική μας Queen!