Δεν θα πιστέψετε ποιοι ήταν αρχικά οι πρωταγωνιστές του Shakespeare in Love

Γωγώ Φούντα
Δεν θα πιστέψετε ποιοι ήταν αρχικά οι πρωταγωνιστές του Shakespeare in Love

H Gwyneth Paltrow λίγο έλειψε να χάσει το μοναδικό Oscar της καριέρας της, από μία άλλη μεγάλη star

Ίσως ακουστεί μοιρολατρικό, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάποια πράγματα είναι γραφτό να γίνουν και πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο! Στην προκειμένη βέβαια, δεν θα καταπιαστούμε με τα τερτίπια της ζωής αλλά με αυτά του... επαγγέλματος, τα οποία αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όταν αναφερόμαστε σε stars του Hollywood.

Πιθανόν οι περισσότεροι από εσάς, και κυρίως οι γυναίκες, θυμάστε την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία του 1998, Shakespeare In Love, η οποία κέρδισε 7 συνολικά βραβεία Oscar, με το πιο αξιομνημόνευτο φυσικά, εκείνο της Gwyneth Paltrow για τη συγκλονιστική ομολογουμένως ερμηνεία της. Κι όμως, ο ρόλος που υπήρξε η αρχή μιας λαμπρής καριέρας, δεν προοριζόταν για την Gwyneth αρχικά, και μάλιστα, η υστερική star δεν θα είχε υποδυθεί ποτέ τη Viola, αν κάποια άλλη δεν είχε κρεμάσει τους παραγωγούς τελευταία στιγμή.

Το 1991 λοιπόν, αποφασίστηκε να γυριστεί μία ταινία με θέμα, όχι τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, αλλά το πώς εμπνεύστηκε και στη συνέχεια δημιούργησε το θρυλικό έργο, ο ίδιος ο Shakespeare. Οι ιθύνοντες ήθελαν για τον κεντρικό γυναικείο ρόλο την Julia Roberts, εκείνη ήταν αρχικά διστακτική, και τελικά ειπώθηκε ένα μεγάλο, θα το πούμε ψέμα γιατί δεν απέχει και πολύ, προκειμένου να πειστεί η star. Άφησαν να εννοηθεί, ότι τον ρόλο του Shakespeare θα υποδυόταν ο Daniel Day-Lewis, κάτι που φυσικά έκανε την Roberts να δεχτεί χωρίς δεύτερη σκέψη!

Ωστόσο ο μεγάλος ηθοποιός, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ πραγματικά για τον ρόλο αυτό, τον απέρριψε, και η Julia την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια 6 εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη των γυρισμάτων. Η ταινία μπήκε στο... ψυγείο, και σχεδόν 6 χρόνια μετά, βρήκε πρωταγωνιστές, οι οποίοι νομίζουμε οτι την έβγαλαν ασπροπρόσωπη. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο ο Daniel-Day Lewis, προφανώς και δε συγκρίνεται με τον Joseph Fiennes. Αλήθεια που έχει χαθεί αυτός;

Διαβάστε ακόμη:

Η Βάσω Λασκαράκη, το πρωινό του Mega και οι άλλες υποψήφιες!

Ελπίζουμε να φοράει εσώρουχο! Ποια star αναβίωσε κατά λάθος το «Βασικό Ένστικτο»;