O George Clooney έξαλλος για την πεθερά του! Δείτε την επιστολή που έγραψε για χάρη της

O George Clooney έξαλλος για την πεθερά του! Δείτε την επιστολή που έγραψε για χάρη της

Ο superstar απαντάει στη Daily Mail

Είναι μία από τις σπάνιες φορές που ο George Clooney βγαίνει να απαντήσει σε δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική του ζωή, και το έκανε, με αφορμή δημοσίευμα της DailyMail, που θέλει την μητέρα της Amal Alamuddin, Baria, αντίθετη στον επικείμενο γάμο του ζευγαριού για θρησκευτικούς λόγους. Το άρθρο, που δημοσιεύτηκε στη βρετανική tabloid στις 7 Ιουλίου, υποστηρίζει ότι η Baria, δήλωσε σε φίλους της ότι η κόρη της «θα μπορούσε να τα καταφέρει και καλύτερα», και ότι θα έπρεπε να παντρευτεί κάποιον την ίδιας θρησκευτικής πίστης. Απ' ότι φαίνεται το δημοσίευμα πραγματικά εξόργισε τον –βραβευμένο με Όσκαρ- ηθοποιός και σκηνοθέτη, ο οποίος έσπευσε να κυκλοφορήσει στα media την απάντησή του.


«Θέλω να μιλήσω για την ανευθυνότητα του δημοσιεύματος της Daily Mail της περασμένης Δευτέρας. Σπάνια απαντώ στα tabloids, και ο μόνος λόγος για να το κάνω είναι τα δημοσιεύματα να εμπλέκουν την ασφάλεια ή την υγεία κάποιου άλλου. Η Daily Mail έγραψε μια εντελώς κατασκευασμένη ιστορία, για την μητέρα της μνηστής μου και την αντίθεσή της στον γάμο μας, για θρησκευτικούς λόγους. Σύμφωνα με αυτήν, η μητέρα της Amal είπε "στη μισή Βηρυτό" ότι είναι αντίθετη με τον γάμο. Αναφέρεται, ακόμα, ότι στην θρησκεία της μουσουλμανικής εθνότητας των Δρούζων (στην οποία ανήκει, σύμφωνα με το tabloid, η οικογένεια Alamuddin), ένας ανεπιθύμητος γάμος τελειώνει με τον θάνατο της νύφης.

Επαναλαμβάνω: Τον θάνατο της νύφης.

Καταρχήν, καμία πτυχή της ιστορίας δεν είναι πραγματική. Η μητέρα της Amal δεν ανήκει στην θρησκεία των Δρούζων. Έχει να επισκεφτεί την Βηρυτό από πριν αρχίσω να βγαίνω με την Amal και, σε καμία περίπτωση, δεν είναι αντίθετη στον γάμο- αν και, κανένα από αυτά τα γεγονότα δεν είναι το θέμα μου. Φυσικά, έχω συνηθίσει την Daily Mail, η οποία επινοεί ιστορίες- το κάνει τόσες φορές κάθε εβδομάδα- και πραγματικά δεν με νοιάζει. Ας γράψουν ότι η Amal είναι έγκυος, ή ότι ο γάμος θα γίνει στο σετ του Downton Abbey, ή ότι κατεβαίνω στις εκλογές, ή όποια άλλη ηλίθια ιστορία κάθονται και επινοούν, δεν με νοιάζει.

Αλλά το συγκεκριμένο ψέμα εμπλέκεται με πολύ σοβαρότερα θέματα. Η ανευθυνότητα, στις μέρες μας, το να επικαλείσαι θρησκευτικές διαφορές, εκεί που δεν υπάρχουν, είναι τουλάχιστον αφελές, αν όχι εσκεμμένα επικίνδυνο. Τα μέλη των οικογενειών μας ζουν σε όλο τον κόσμο, και η ιδέα ότι κάποιος θα πυροδοτούσε, με οποιοδήποτε τρόπο την εχθρότητα, μόνο και μόνο για να πουλήσει φύλλα είναι εγκληματική. Είμαι γιος παρουσιαστή ειδήσεων. Αποδέχομαι το επιχείρημα ότι, στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, η προσωπική μου ζωή μπορεί να πληγεί κατά καιρούς, αλλά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αναπαράχθηκε από πολλά μέσα- όπως τα Boston.com, New York Daily News, Gulf News, Emirates 24/7 και άλλα.

Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, που αυτοαποκαλείται ειδησεογραφική, η Daily Mail, έχει αποδείξει ότι κατ' επανάληψη ότι η πραγματικότητα δεν παίζει ρόλο στις ιστορίες που επινοούν οι συντάκτες. Και, όταν με αυτές τις ιστορίες βλάπτουν την οικογένεια και τους φίλους μου, ξεπερνούν κατά πολύ τα όριά μου- από ένα tabloid με το οποίο γελάω, μπαίνουν στην κατηγορία ενός μέσου που υποκινεί την βία.

Πρέπει να νιώθουν πολύ περήφανοι».