Αυτή είναι η ιστορία της έπαυλης Κωστόπουλου-Μπαλατσινού στη Φιλοθέη!

Αυτή είναι η ιστορία της έπαυλης Κωστόπουλου-Μπαλατσινού στη Φιλοθέη!

Πωλητήριο στο υπέροχο σπίτι της Τζένης και του Πέτρου 

Ο χωρισμός του Πέτρου Κωστόπουλου με την Τζένη Μπαλατσινού μετά από 18 χρόνια γάμου έβαλε το πρώην ζευγάρι στο στόχαστρο των Media και όπως είναι αναμενόμενο, οποιαδήποτε είδηση τους αφορά αποκτά άλλη διάσταση.

Εκτός λοιπόν εκτός από την δυσάρεστη είδηση του χωρισμού, υπάρχει και η είδηση του σπιτιού στη Φιλοθέη το οποίο πωλείται από την τράπεζα που το χει κατασχέσει λόγω χρέους.

Ένα σπίτι που ο Πέτρος και η Τζένη το αγάπησαν πολύ και το έχτισαν με μεγάλα όνειρα και προσδοκίες. Μια υπέροχη μονοκατοικία που όσοι την έχουν επισκεφτεί έχουν εντυπωσιαστεί από την αρχιτεκτονική, την αισθητική και το καλό γούστο των ιδιοκτητών.

Χτισμένη σε ένα μικρό αδιέξοδο στενό σε μια μικρή πλατεία της Φιλοθέης, το σπίτι ολοκληρώθηκε το 2000 και η Τζένη και ο Πέτρος μετακόμισαν το ίδιο καλοκαίρι.

Ο γνωστός αρχιτέκτονας Τάσος Ζέπος είναι ο άνθρωπος που υλοποίησε το όραμα του Πέτρου και της Τζένης και το μεγαλοπρεπές σπίτι απλώνεται σε τέσσερα επίπεδα και σε περισσότερα από 2000 τετραγωνικά μέτρα.

Η είσοδος ακολουθεί τους κανόνες του φενγκ σούι με το τρεχούμενο νερό και τα στοιχεία από ξύλο και πέτρα. Στο ισόγειο βρίσκεται το καθιστικό με την τεράστια τηλεόραση και τους άνετους καναπέδες, ενώ από την απέναντι πλευρά βρίσκεται η κουζίνα την οποία θα ζήλευαν ακόμη και τα καλύτερα εστιατόρια τη Αθήνας. Είναι γνωστή η αδυναμία του Πέτρου για τη μαγειρική, γι αυτό ο ίδιος έφτιαξε μια μεγάλη και άνετη κουζίνα.

Όμως ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής δεν έχει αδυναμία μόνο στο φαγητό αλλά και στη γυμναστική. Έτσι στο υπόγειο στη μια πλευρά του σπιτιού υπάρχει ένα σύγχρονο και οργανωμένο γυμναστήριο και ένα play room. Εκείνο όμως που κόβει την ανάσα είναι ότι ο ένας τοίχος είναι γυάλινος και φαίνεται όλη πλευρά της πισίνας σαν ένα τεράστιο ενυδρείο. Από την άλλη πλευρά του υπογείου υπάρχουν οι ξενώνες για το προσωπικό αλλά και για τους επισκέπτες.

Στο πρώτο όροφο βρίσκονται οι κρεβατοκάμαρες, ενώ στον παραπάνω όροφο υπάρχει ένα γραφείο, αλλά και ένα ολόκληρο δωμάτιο στο οποίο ο Πέτρος έχει τακτοποιήσει όλα του τα παπούτσια. Για όσους δεν ξέρουν να αναφέρουμε ότι έχει μια τεράστια συλλογή από παπούτσια τα οποία προσέχει με ιδιαίτερη φροντίδα.

Το σπίτι αντανακλά την προσωπικότητα των ιδιοκτητών του και παρά το μεγαλοπρεπές του μέγεθος, είναι πολύ ζεστό, αποπνέει μια σπιτική αύρα ενώ τα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα – επιλεγμένα μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρεια από τη Τζένη- δείχνουν προσεγμένα, κομψά και φινετσάτα χωρίς να έχουν γίνει υπερβολές στην πολυτέλεια.
Η στενόμακρη και μεγάλη πισίνα φτάνει οριακά μέχρι την μπαλκονόπορτες του καθιστικού και αρχικά υπήρξε μια σκέψη που γρήγορα εγκαταλείφτηκε: μέρος της πισίνας να βρίσκεται μέσα στο σπίτι ώστε όταν είναι ανοικτές οι πόρτες να φαίνεται σαν ενιαίος χώρος.

Άλλη μια ιδέα του Πέτρου που δεν ευδοκίμησε ήταν να μην υπάρχουν καθόλου εσωτερικά κάγκελα στο διάδρομο του πρώτου ορόφου που έβλεπε στο καθιστικό αλλά η Τζένη για την ασφάλεια των παιδιών θυσίασε την αισθητική.

Εξωτερικά το σπίτι δεν έχει ούτε μισό πατζούρι, αλλά υπάρχουν ειδικά σκίαστρα στα παράθυρα που σκοτεινιάζουν τα δωμάτια χωρίς να επηρεάζουν την εξωτερική αισθητική της υπεροχής έπαυλης.

Πρόκειται για μια έπαυλη από την οποία πέρασε κυριολεκτικά όλη η ελληνική showbiz και πολλοί πετυχημένοι επιχειρηματίες, διάσημοι καλλιτέχνες και πολιτικοί και έχουν γίνει κάποια από τα πιο πετυχημένα πάρτι της προηγούμενης δεκαετίας. Άλλωστε ο Πέτρος και η Τζένη ήταν από τους οικοδεσπότες που άνοιγαν το σπίτι τους και πάρα πολύ συχνά καλούσαν κόσμο σε μικρότερες ή μεγαλύτερες συγκεντρώσεις.

Είναι ένα εντυπωσιακό σπίτι που σχεδιάστηκε με βάση την αισθητική και τη λειτουργικότητα και όχι για να προκαλεί, ένα σπίτι που το πρώην ζευγάρι αγάπησε πολύ και πίστευε ότι θα είναι το σπίτι της ζωή τους.

Όμως η ζωή έδειξε ότι τίποτε καμιά φορά δεν κρατάνε ούτε οι επιχειρήσεις, ούτε τα περιοδικά, ούτε οι γάμοι και οι πολυτελείς και όμορφες βίλες.