Ο Γιώργος Μαζωνάκης μιλάει στο Queen.gr για το ψώνιο του ηθοποιού και την αποθέωση που έχει νιώσει

Ο Γιώργος Μαζωνάκης μιλάει στο Queen.gr για το ψώνιο του ηθοποιού και την αποθέωση που έχει νιώσει

Μια ανάσα πριν συμπληρώσει 20 χρόνια στο τραγούδι, ο Γιώργος Μαζωνάκης αναπολεί τις παλιές εποχές, εξηγεί γιατί έχει ρίξει νερό στο κρασί του, αλλά και γιατί αποφάσισε πλέον να φροντίζει το σώμα του.

Καλοκαίρι του 1992. Σε κάποιο ξεχασμένο σκυλάδικο της Πάτρας ένα πιτσιρικάς προσπαθεί να επιβιώσει ανάμεσα σε σπασμένα πιάτα, φτηνές σαμπάνιες και λουλούδια. Ένα φρέσκο, ωραίο πρόσωπο με σκουλαρίκια και μοντέρνα ρούχα μοιάζει σαν να μην χωράει στο λαϊκό κόσμο των μπουζουκιών που το σκούρο κοστούμι και η γραβάτα βασιλεύουν.

Στα επόμενα είκοσι χρόνια ήρθαν όλα όσα ένα μικρό παιδί από τη Νίκαια δεν τολμούσε να φανταστεί. Οι δίσκοι οι επιτυχίες και οι μεγάλες συνεργασίες, η αποθέωση.

Σε μια εποχή που δύσκολα κάποιος κάνει τη διαφορά ο Γιώργος Μαζωνάκης είδε τον τελευταίο του δίσκο «Τα ίσια ανάποδα» να γίνεται 11 φορές πλατινένιος, είδε τους ορκισμένους του fan να γεμίζουν το μαγαζί που εμφανίζεται, το Thalassa και έχει ήδη στην τσέπη του τα αεροπορικά εισιτήρια για Αμερική και Αυστραλία, λόγω της περιοδείας που ετοιμάζει.

Άραγε τα φανταζόταν όλα αυτά εκείνος ο μικρός μετά τα έντονα γαλάζια μάτια που άνοιγε το πρόγραμμα σε κείνα τα ξεχασμένα μπουζούκια της επαρχίας;

Όταν πριν είκοσι χρόνια ξεκίνησες το τραγούδι, που έλπιζες να φτάσεις και τι φιλοδοξίες είχες;
Όταν ξεκινάς και μάλιστα σε αθώες εποχές όπως ήταν πριν από τόσα χρόνια ονειρεύεσαι, δε σχεδιάζεις. Πάντως από τότε είχα την αίσθηση ότι τα πράγματα θα βαδίσουν βήμα – βήμα.

Τι σου λείπει περισσότερο από κείνη την εποχή; Την νοσταλγείς ή δεν θέλεις καν να την θυμάσαι;
Η ανεμελιά μου, καθώς ήμουν μικρός, είχα παντελή άγνοια των κινδύνων, τα άγχη δεν υπήρχαν και όλο αυτό μου φαινόταν και λίγο παιχνίδι. Για παράδειγμα κατέβαινα στα τραπέζια, ήθελα να κάνω φίλους, να γνωρίσω ανθρώπους. Όλα ήταν τόσο απλά ή έτσι φαίνονταν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι νιώθω μια γλυκιά νοσταλγία.

Πόσο νερό έχεις ρίξει στο κρασί σου λόγω της σημερινής κατάστασης; Τι παραχωρήσεις έχεις κάνει σε ότι αφορά τις συνεργασίες, την αμοιβή σου, τις απαιτήσεις σου;
Όλοι, νομίζω έχουμε ρίξει νερό στο κρασί μας. Επίσης εφόσον το ζητούμενο είναι να μειωθεί το κόστος κάθε παραγωγής, έτσι ώστε οι τιμές που φτάνουν στο θαμώνα να μην αυξηθούν μαζί με τους φόρους , τις κάβες κλπ που έχουν αυξηθεί όσο δεν πάει, και οι αμοιβές πέφτουν και τα πάντα. Κάνω όμως προσπάθεια να μην πέσει η ποιότητα της δουλειάς μας. Αυτό για μένα είναι σημαντικό, ο ήχος , τα φώτα κλπ να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Ζούμε τις τελευταίες μέρες των μεγάλων μαγαζιών και των μπουζουκιών; Μύθος ή πραγματικότητα;
Μύθος, η κάθε εποχή έχει το δικό της τρόπο διασκέδασης, τα πράγματα ποτέ δε μένανε στάσιμα για να μείνουν τώρα και νομίζω ότι τη στασιμότητα κανείς δεν την επιθυμεί. Έπειτα την εναλλαγή μικρών και μεγαλύτερων χώρων πάντα την είχαμε, ανάλογα και το project, τη συνεργασία και το τι έχουμε στο μυαλό μας να παρουσιάσουμε. Προσωπικά είμαι πάντα ανοικτός στις προκλήσεις κάθε εποχής, δε με φοβίζουν οι αλλαγές και οι κρίσεις πάντα βγάζουν σε μια καινούργια κατάσταση που απλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αποδεχτούμε .

Μικρός τι ήθελες να γίνεις μόλις μεγαλώσεις-εκτός από τραγουδιστής;
Τραγουδιστής και ηθοποιός... Μάλιστα το ψώνιο του ηθοποιού ακόμη παραμένει μέσα μου.

Έχεις πει για τον εαυτό σου ότι είσαι και αγγελικός και δαιμόνιος. Αν έπρεπε να κρατήσεις το ένα από τα δύο, ποιο θα ήταν αυτό;
Δε θυμάμαι πότε το είπα και με ποια αφορμή, καμιά φορά όταν απομονώνουμε ατάκες δημιουργούμε και παρεξηγήσεις. Θα σου πω όμως πως στη ζωή οι ρόλοι δεν είναι μονοδιάστατοι, από αυτή τη άποψη θα επιλέξω κάθε φορά αυτό που απαιτεί η περίσταση με βάση το μυαλό μου αλλά και το συναίσθημά μου.

Τον τελευταίο καιρό το σώμα σου δείχνει κάθε φορά και καλύτερο. Είναι αποτέλεσμα της κρίσης που περνούν οι άνδρες στα 40 τους ή απλώς το χρωστούσες στον εαυτό σου;
Το χρωστούσα, το χρωστάω. Γενικά μεγαλώνοντας θεωρώ πως οι ανάγκες μας αυξάνονται σε ότι αφορά τη ψυχή μας και το σώμα μας. Απαιτείται περισσότερη ηρεμία , εσωτερική ισορροπία και όλα αυτά φυσικά δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε ένα σώμα που νοσεί η είναι παραμελημένο.

Ροκ, εκκεντρικός, αλήτης, ανέντακτος, ευαίσθητος, προκλητικός, ανυπάκουος. Η εικόνα σου είναι γεμάτη αντιφάσεις. Συμβαίνει το ίδιο και με τη ζωή σου ή νιώθεις ισορροπημένος;
Κοίταξε τώρα, το κάθε επίθετο από αυτά σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Παλιότερα διασκέδαζα να μου αποδίδουν αυτά και άλλα τόσα, τώρα πολύ λιγότερο. Για παράδειγμα τι πάει να πει ανυπάκουος; Πιο υπάκουος από μένα σε μια σειρά θέματα όπως στη δουλειά για παράδειγμα δεν υπάρχει.

Τι αγαπάς να κάνεις όταν είσαι μόνος σου;
Ό,τι αγαπά, υποθέτω, κάθε πολυάσχολος άνθρωπος. Να ηρεμώ, να κάνω βόλτες, γενικά να αποσυμπιέζομαι.

Πληρώνεις μόνος σου τους λογαριασμούς σου ή το κάνει άλλος για σένα;
Όχι, δεν τους πληρώνω εγώ.

Ποια ήταν η τελευταία φορά -αν υπήρξε ποτέ- που αισθάνθηκες άβολα επειδή είσαι διάσημος;
Αισθάνομαι άβολα όταν μπαίνω σε ένα χώρο ιδιωτικά με την παρέα μου και ξέρω πως πρέπει να είμαι προσεκτικός για το τι θα πω, πως θα φερθώ κτλ. Για αυτό ίσως και αποφεύγω γενικά τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις.