Βαγγέλης Περρής: «Στα 56 μου αισθάνομαι μια χαρά»

Βαγγέλης Περρής: «Στα 56 μου αισθάνομαι μια χαρά»

Ο άνθρωπος που δεν διστάζει να πει τη γνώμη του

Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο όμως στο σοβαρό, η απόσταση είναι τεράστια. Δόξα τω θεώ που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Βαγγέλη Περρή που ξέρουν που είναι τα όρια, γιατί μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι σοβαρός, αλλά δεν μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι αστείος.

Με έχεις μπερδέψει. Ενώ είσαι άνθρωπος με χιούμορ που αγαπά το trash, στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο" μοιάζεις φαίνεσαι πολύ σοβαροφανής;
Η διαφορά με το Trash είναι ότι εκεί οι άνθρωποι πηγαίνουν να διασκεδάσουν και οι ίδιοι και αισθάνονται ότι έρχονται σε ένα πανηγύρι που έχει πλάκα. Στο " Ελλάδα" δεν έχουν συναίσθηση, νομίζουν ότι αξίζουν πολύ πιο πάνω και κάνουν όνειρα για καριέρα και θα ήταν άδικο να τους ενθαρρύνω. Από βαθύτατο ανθρωπισμό αντιδρώ έτσι και τους δίνω να καταλάβουν ότι καλό θα ήταν να μην κάνουν όνειρα για καριέρα,

Είναι ρόλος αυτό που είσαι στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο" ή είσαι 100% o Βαγγέλης;
Κάθε εκπομπή απαιτεί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Με πήραν για να εξυπηρετήσουν ένα κονσεπτ και εγώ προσπαθώ να βγάζω την άποψή μου. Δεν με αγοράζουν για να δίνω την προσωπική μου παράσταση.

Αν έπρεπε να διώξεις κάποιον για να επιστρέψει ο Ηλίας Ψινάκης ποιος θα ήταν αυτός;
Θα έδιωχνα εμένα, γιατί έτσι και αλλιώς είμαστε δύο σώματα σε μια ψυχή.

Ακόμη δεν έχεις κινητό;
Ναι συνεχίζω και δεν έχω κινητό.

Δεν είχες ποτέ;
Είχα στα πρώτα χρόνια, εκείνα που ήταν τεραστία και είχαν και κεραίες που άνοιγαν. Είχα πάρει μάλιστα κα την ειδική ζώνη για το παντελόνι. Τότε κατάλαβα ότι μου έκανε τη ζωή δύσκολη. Ο καθένας μπορούσε να παρέμβει ανά πάσα στιγμή. Το να μην έχω όμως κινητό βοήθησε και τους συνεργάτες μου, οι οποίοι ξέροντας ότι δεν θα με βρουν λύνουν τα θέματα από μόνοι τους


Ξέρω ότι το πρόγραμμα σου είναι πολύ αυστηρό, σχεδόν μοναστηριακό. Ξυπνάς τα χαράματα και κοιμάσαι νωρίς. Γιατί έτσι;
Πάντοτε ήμουν έτσι, ακόμη και φοιτητής έφευγα πρώτος. Να φανταστείς το πρωί προλάβαινα πάντα τις τράπεζες ανοιχτές που ήταν μεγάλο πραγμα αν ήσουν φοιτητής. Τώρα μου έχει γίνει συνήθεια και μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς. Το καλοκαίρι ξυπνάω κατά τις 7 το πρωί. Τώρα ξυπνάω τις Δευτέρες στις 5 το πρωί , τις υπόλοιπες μέρες στις 6 και κοιμάμαι γύρω στις 9 το βράδυ, εκτός από τις Δευτέρες που κοιμάμαι στις 10 και ξυπνάω στις 12 όταν αρχίζει η εκπομπή.

Πόσο χρόνων είναι τα παιδία σου;
Η Κρίστη είναι 22 χρονών και ο Θοδωρής στα 21.

Μα πόσο χρονών είσαι και έχεις τόσο μεγάλα παιδιά;
Είμαι 56 χρονών.

Το ξέρεις ότι δεν σου φαίνεται.
Αισθάνομαι μια χαρά με την ηλικία μου.

Επειδή πλησιάζει το Πάσχα και είσαι και από την Σύρο, αλήθεια είσαι καθολικός η ορθόδοξος;
Οι οικογένειες Περρής στη Σύρο είναι όλοι καθολικοί, η δική μου οικογένεια από σύμπτωση -επειδή έχουν έρθει από την Μικρά Ασία οι δικοί μου- είναι οι μοναδικοί στη Σύρο με αυτό το όνομα που είμαστε ορθόδοξοι.


Ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι, στα οικονομικά και στα πρακτικά θέματα;
Η γυναίκα μου

Είναι αλήθεια ότι ζωγραφίζεις;
Κοίτα έχω καιρό να ζωγραφίσω να κάνω δηλαδή ένα κάδρο ή κάτι στον τοίχο, γιατί μου αρέσει να ζωγραφίζω και στον τοίχο, αλλά συνεχώς ζωγραφίζω όλη την ώρα. Το χέρι μου δηλαδή είναι μονίμως απασχολημένο. Έχω ένα χαρτί δίπλα μου και μουτζουρώνω. Ο Ψινάκης πάντως, έχει κρατήσει πολλά σχέδια μου.


Ποιος πραγματικά σου λείπει φέτος από την τηλεόραση;
Μου λείπουν αυτά τα είδη εκπομπών που είναι αναπάντεχες. Πλέον στην τηλεόραση όλοι ξέρουμε τι θα δούμε. Θέλω αυτό το διαφορετικό, των περιφερειακών κυρίων καναλιών, που δεν ξέρω μέχρι το τέλος που θα πάει. Βέβαια κα αυτά έχουν πλέον σοβαρευτεί, τα πήραν τα μεγάλα αφεντικά και έχουν χάσει τη σπιρτάδα τους. Το "Τηλεφώς" μου λείπει σαν σύνολο.

Ποιος είναι ο πλέον υπερτιμημένος παρουσιαστής;
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος.


Γιατί;
Γιατί κάνει πολλά χρόνια το ίδιο πράγμα με μέτρια αποτελέσματα.

Ποιος είναι ο πιο αδικημένος;
Η Νικολέττα Ράλλη που τη κόψανε. Ήταν το πιο ευχάριστο και θεαματικό κομμάτι στην τηλεόραση και η Όλγα Τρέμη που κανονικά θα έπρεπε να κάνει τα παλιά show τύπου Ρούλα. Της πάει, έχει και έτοιμα τα κοσμήματα εκείνης της εποχής.

Σε αρέσει η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη ή όχι;
Μου αρέσει, έχει κορίτσια που εκδίδονται και κάνει καλές εκπομπές. Βέβαια μερικές φορές είναι τόσο σκοτεινή που παρακολουθώ σαν να είμαι στο κρυφό σχολειό, αλλά βγάζει και θέματα που άλλοι θα κόμπλαραν, άνθρωποι στην κορυφή του ξυραφιού. Βέβαια τους ίδιους ανθρώπους αν τους έβγαζαν άλλοι, θα έλεγαν «Μα γιατί τους βγάζει αυτούς»;