Μαρία Σολωμού: «Δεν θα' θελα ο γιoς μου να γίνει απαισιόδοξος σαν εμένα»

Μαρία Σολωμού: «Δεν θα' θελα ο γιoς μου να γίνει απαισιόδοξος σαν εμένα»

Τι θα ψηφίσει στις εκλογές, γιατί πουλάει το σπίτι της; Αυτές και άλλες ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Μπορείς να πεις τα πάντα για τη Μαρία Σολωμού, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να την πεις βαρετή. Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις στην ελληνική showbiz που οι απαντήσεις της είναι απαντήσεις κανονικού άνθρωπου, που δεν φοβάται να εκθέσει τον εαυτό του, κρύβοντας αλήθειες και μικρά ελαττώματα. Η Μαρία είναι μια κατηγορία από μόνη της.


Θα ψηφίσεις αυτή την Κυριακή;
Ναι, οπωσδήποτε θα πάω, δεν το συζητάω και έχω να ψηφίσω κάτι αιώνες.

Θα μου πεις τι θα ψηφίσεις;
Ναι αμέ. Θα ψηφίσω "Δημιουργία Ξανά". Ρώτησα πολύ κόσμο, διάβασα τις θέσεις τους και αποφάσισα να τους ψηφίσω γιατί με καλύπτουν στο 80 τοις εκατό και θεωρώ ότι δεν είναι υποσχέσεις τύπου να' χαμε να λέγαμε, αλλά μου φαίνονται σοβαροί και λογικά αυτά που λένε. Έχουν βγει τόσα πολλά κόμματα που οποιοσδήποτεθα βρει κάποιο να ταυτιστεί. Βέβαια ο εγκέφαλος του Έλληνα δεν αλλάζει και πάλι ένα από τα δύο κόμματα θα βγει πρώτο.

Τα όχι σου -σε επαγγελματικές προτάσεις- τα σκέφτεσαι πλέον δύο φορές;
Κοίτα αυτή τι στιγμή δεν υπάρχει η πολυτέλεια στο χώρο μας. Στο θέατρο υπάρχουν πολλές προτάσεις και γίνονται πράγματα, τα όχι όμως είναι όχι. Θα δουλέψω σε δουλειά που την έχω επιλέξει, δεν θα κάνω κάτι που δεν θα ήθελα. Δεν έφτασα ακόμη σε αυτό το επίπεδο και ελπίζω να μην φτάσω.

Γιατί είπες πρόσφατα ότι νιώθεις χοντρή και άσχημη; Το εννοούσες;
Δεν έχω καμία παράνοια, ούτε είμαι τρελή, απλώς το χειμώνα νιώθω άχρωμη, σαν πρησμένη. Το καλοκαίρι είναι η εποχή μου, τότε νιώθω ωραία και όχι, ούτε πάχυνα , ούτε αδυνάτισα, στα ίδια είμαι.

Αν μπορούσες στα 50 σου να μοιάζεις με κάποια διάσημη, ποια θα ήταν αυτή;
Το έχεις προσέξει ότι δεν υπάρχουν 50αρες σήμερα; Όλες μοιάζουν ή 40αρες ή 60άρες. Η Σάρον Στόουν είναι πού ωραία 50άρα αν και δεν την έχουμε δει από κοντά. Ιδανικά θα ήθελα να είμαι σαν τη Μέριλ Στριπ. Είναι μια γυναίκα που λάμπει, πανέμορφη.

Πώς τα πάς με το δάνειο του σπιτιού; Είσαι συνεπής;
Ανοίγεις μια πονεμένη ιστορία. Προσπαθώ να είναι συνεπής, αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα. Ψάχνω την κατάλληλη ευκαιρία να το πουλήσω το σπίτι, αν και ξέρω ότι δεν είναι εποχές για να πουλάμε, όμως άλλαξαν τα πράγματα και αυτό δεν το περίμενε κανείς. Παλιά θα μπορούσα να είμαι μια χαρά, να έχω αυτό το σπίτι και να το διατηρώ κανονικά, αλλά τώρα όλα είναι στο μηδέν.

Σου χρωστάνε χρήματα από δουλειές;
Φυσικά και μου χρωστάνε. Δεν σου λέω για την "Ονειροπαγίδα" που μου χρωστάνε πολλά, μιλάω για όλα τα υπόλοιπα, τα οποίαναι μεν δεν είναι πάρα πολλά, αλλά μπορείς να ζήσεις 2-3 μήνες

Πως σου φάνηκε η συνεργασία με τον Νίκο Μουτσινά στο "Ψέκασα την Ελίζα";
Περάσαμε καταπληκτικά, τέλεια. Τον Νίκο τον αγαπώ και τον ξέρω πολλά χρόνια. Θα είμαστε μαζί πάλι το καλοκαίρι σε ένα καινούργιο έργο που γράφει, τα "Βαφτίσια".

Ετοιμάζεστε για περιοδεία;
Όχι ακριβώς. Θα παίζουμε 3 μέρες στην Αθήνα και 3 μέρες περιοδεία. Καταλαβαίνεις, ταλαιπωρία.

Κάνεις ακόμη διαφημιστικά σπικάζ;
Κάνω, αλλά και εκεί τα πράγματα είναι άθλια. Για όποιο πράγμα και να με ρωτήσεις, παντού είναι άσχημα τα πράγματα.

Λένε ότι τα σπικάζ πληρώνονται πλουσιοπάροχα. Αλήθεια ή μύθος;
Τα σπικάζ είναι λεφτά που για την ώρα που αφιερώνεις –από 10 λεπτά μέχρι μία ώρα το πολύ- παίρνεις αρκετά λεφτά. Εγώ δεν ήμουν ποτέ ακριβοπληρωμένη. Έπαιρνα όπως όλοι, αλλά εγώ θα τα έλεγα, εύκολα χρήματα.

Ποια χαρακτηριστικά σου δεν θα ήθελες να πάρει από σένα ο γιός σου, ο Αλέξανδρος;
Δεν θα' θελα να πάρει από μένα την απαισιοδοξία μου. Να είναι λίγο πιο χαλαρός και να μην έχει το άγχος μου. Εγώ έχω αυτό το άγχος για το σύμπαν, έναν εσωτερικό διάλογο, μια δεύτερη σκέψη μέσα στο κεφάλι μου, που δημιουργεί νευρώσεις.

Διαβάζεις διάφορα άρθρα για το πώς να μεγαλώσεις ένα παιδί, πώς να του μιλάς, για την τιμωρία ή βασίζεσαι στο ένστικτό σου;
Ρωτάω ειδικούς όταν θέλω να μάθω κάτι. Δεν υπάρχουν οδηγίες, όταν έχω απορίες ρωτάω. Δεν εμπιστεύομαι τα άρθρα, αν και τα γράφουν ειδικοί.

Πόσο πιστεύεις διαρκεί ο αρχικός έρωτας, όταν δηλαδή συγχωρείς πολλά πράγματα σε κάποιον;
Είναι σχετικό, ανάλογα με τον άνθρωπο. Υπάρχουν κάποιοι που μένουν ερωτευμένοι, γιατί θέλουν να είναι ερωτευμένοι. Είναι άνιση σχέση. Αυτό το καταλαβαίνεις όταν περνάνε τα χρόνια και ανακαλύπτεις πόσο βλάκας ήσουν. Πιστεύω ότι τα προβλήματα τα βλέπεις από την αρχή, επιλέγεις να μην τα αντιμετωπίσεις και αργότερα όταν περνούν τα πρώτα μέλια, αρχίζεις και αντιδράς.

Γενικά είσαι φίλη με τους πρώην σου ή καμία σχέση;
Ναι αρκετά, με τους περισσότερους και τους πιο βασικούς.

Με τι έχεις κολλήσει πρόσφατα στην τηλεόραση;
Δεν ανοίγω ποτέ την τηλεόραση. Δεν την πετάω γιατί θα μείνει κενό στον τοίχο, την έχω σαν κάδρο. Συνειδητά δεν βλέπω.

Και πώς ενημερώνεσαι;
Από το internet, από φίλους, ακούω πολύ ραδιόφωνο και πιστεύω ότι αν γίνει κάτι κακό, είμαι σίγουρη ότι θα το μάθω αμέσως.