Έλενα Παπαβασιλείου: «Στην πρώτη μου δουλειά, άλλαζα 3 συγκοινωνίες για να πάω»

Έλενα Παπαβασιλείου: «Στην πρώτη μου δουλειά, άλλαζα 3 συγκοινωνίες για να πάω»

Στο μυαλό μιας ωραίας γυναίκας

Δεν θυμάμαι ποιος το πρωτοείπε, αλλά είχε πολύ δίκαιο. «Σε μια όμορφη γυναίκα πρέπει να συγχωρείς τα πάντα». Με την ίδια λογική και εγώ δεν θα μπορούσα να της θυμώσω για τις πολλές ώρες καθυστέρησης, τα χαμένα email και μηνύματα, τις λάθος συνεννοήσεις. Τελικά τα καταφέραμε. Ανάμεσα σε φωτογραφήσεις, αναχωρήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια, δουλειές και άλλες δουλειές, στριμώχτηκα και εγώ.
Η Έλενα Παπαβασιλείου, δεν είναι απλά μια από τις ωραιότερες γυναίκες που υπάρχουν στην τηλεόραση, αλλά μια TV persona που έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Πριν τελειώσει το καλοκαίρι και πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν μας μιλά για δουλειές, συμπεριφορές αντρών και δίαιτες.

Εδώ και πόσο καιρό κάνεις διακοπές;
Φέτος έφυγα κάποια 3 ήμερα, αλλά μεγάλο μέρος του καλοκαιριού το πέρασα Αθήνα.

Σε ποια μέρη πήγες;
Έχουμε τόσο ωραία μέρη στην Ελλάδα, που πραγματικά, συνέχεια μπορείς να ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο. Το καλοκαίρι μου αρέσει να πηγαίνω σε κάποιο νησί, αλλά φέτος ξαφνιάστηκα ευχάριστα με ένα διαφορετικό μέρος, με τον Βόλο. Είναι μια ωραία πόλη που οι κάτοικοι έχουν την τύχη να έχουν και βουνό και θάλασσα. Στο Πήλιο που είχα στο μυαλό ως χειμερινό προορισμό, ανακάλυψα εκπληκτικές παραλίες. Θέλω σίγουρα να ξαναπάω.

Τελικά τι από όσα ακούστηκε για σένα θα ισχύσει του χρόνου; Θα είσαι με τη Ναταλία ή θα είσαι στο Όλα με το Θέμο και τον Βαγγέλη;
Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω ακόμα τι θα κάνω την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Με τον Βαγγέλη Περρή θα συνεχίσετε το ραδιόφωνο;
Μόλις σήμερα έκλεισε η συμφωνία και έτσι από 3 Σεπτεμβρίου θα είμαστε στο Δρόμος FM από τις 7 μέχρι τις 10. Είμαι πολύ χαρούμενη που ξεκινάμε πάλι και ειδικά με τον Βαγγέλη, με τον οποίο δέσαμε από τη πρώτη στιγμή

Σε ανησυχεί η επόμενη σεζόν;
Είμαι ψύχραιμη γιατί γνώριζα εξ' αρχής, πως φέτος θα καθυστερήσει ο τηλεοπτικός προγραμματισμός της επόμενης σεζόν, λόγω της οικονομικής κρίσης. Δεν σου κρύβω ότι περισσότερο αγχώνομαι με την συνολική κατάσταση της χώρας μας. Το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει σταθεροποίηση, αλλά αντιθέτως η ύφεση συνεχίζεται ραγδαία, με τρομάζει.

Αν έπρεπε να κάνεις μια δουλειά για να ζήσεις -εκτός από δημοσιογραφική- ποια θα ήταν αυτή;
Καταρχάς, δεν νομίζω πως μπορεί να μου αποδοθεί ο χαρακτηρισμός του δημοσιογράφου, με την παραδοσιακή έννοια. Όσο για το τι δουλειά εναλλακτικά θα έκανα, γνωρίζω από την πείρα μου, πως εκεί που μπαίνει μεράκι και ενθουσιασμός, συνήθως επιτυγχάνεις. Δεν φοβάμαι την δουλειά, άλλωστε αυτή είναι και η εντύπωση που έχω δημιουργήσει στο περιβάλλον που εντάχθηκα, τελειώνοντας τις σπουδές μου στις οικονομικές επιστήμες και στην διοίκηση επιχειρήσεων. Αυτό σε συνδυασμό με τις γλώσσες που μιλάω κάποια θέση μπορεί να μου εξασφαλίσει, π.χ. να δουλέψω στην Ακρόπολη και θα το έκανα και με καύσωνα (γέλια). Πέρα από πλάκα όμως, εμένα δεν με τρομάζει η δουλειά, ούτε η σκληρή δουλειά. Θα σου πω μόνο ότι στην πρώτη μου δουλειά, που δεν είχαν ακόμη αυτοκίνητο, άλλαζα τρία μέσα συγκοινωνίας για να πάω και ήθελα και δύο ώρες για να φτάσω.

Πόσο εύκολα προσεγγίζει ένας άντρας μια τόσο όμορφη γυναίκα σαν εσένα;
Αυτή η ερώτηση θα έπρεπε να απευθυνθεί σε κάποιον άντρα. Συνταγές δεν υπάρχουν.

Υπήρξε φορά που πήρες την πρωτοβουλία και προσέγγισες πρώτη έναν άντρα;
'Όχι.

Πώς έτσι;
Τι να σου πω; Μέχρι σήμερα δεν έτυχε. Είμαι μάλλον παραδοσιακή και θεωρώ ότι είναι ωραίο να σε προσεγγίζει ένας άντρας, παρά να το κάνει η γυναίκα. Έτσι μου ταιριάζει μένα.

Πόσους κολλητούς φίλους έχεις; Είναι φιλίες από παλιά, από το σχολείο ή αργότερα;
Έχω κάνει κάποιες φιλίες πιο πρόσφατες με ανθρώπους που εκτιμώ πολύ. Σίγουρα βέβαια το δέσιμο που αποκτάς με τους φίλους από τα μαθητικά ή τα φοιτητικά χρόνια σε αρκετά τρυφερή ηλικία είναι ιδιαίτερο και χαίρομαι που έχω τέτοιους φίλους. Πιστεύω πως έχω πολλούς γνωστούς, αρκετούς φίλους, αλλά αυτό που λέμε κολλητοί, είναι μετρημένοι στο ένα χέρι. Αυτούς δεν τους θεωρώ απλά κολλητούς, αλλά πλέον οικογένεια.

Πόσες φορές τη βδομάδα κάνεις γυμναστική;
Την γυμναστική δεν την έχω αυστηρά στο πρόγραμμα μου. Ανάλογα με την περίοδο μπορεί να γυμναστώ από μια φορά μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα. Συνήθως κάνω yoga, τρέχω σε διάδρομο ή ασκήσεις με λάστιχα.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που έκανες δίαιτα;
Δίαιτα με την έννοια του να μην τρώω δεν κάνω, δεν το αντέχω και καταστρέφει την υγεία και τον μεταβολισμό. Δίαιτα με την έννοια μιας πιο ισορροπημένης υγιεινής διατροφής χαμηλών λιπαρών έκανα στις αρχές καλοκαιριού. 'Έχω όμως κάποιες καλές διατροφικές συνήθειες από μικρή που με βοηθούν γενικά. Τρώω πάντα πρωινό από τότε που με θυμάμαι. Την εποχή που ξυπνούσα 4 το πρωί για την εκπομπή και πάλι δεν παρέλειπα ποτέ το πρωινό γεύμα πριν φύγω για δουλειά. Δεύτερη καλή συνήθεια τα περισσότερα γεύματα τα συνοδεύω πάντα και με σαλάτα.

Πότε έκλαψες τελευταία φορά και γιατί;
Βλέποντας ταινία ήταν η τελευταία φορά που έκλαψα. Είδα το "Flowers of War", συγκλονίστηκα βλέποντας κάποιους ανθρώπους να θυσιάζουν την ίδια τους την ζωή για να μπορούν να ζήσουν κάποιοι άλλοι.

ΔΙαβάστε επίσης:

Έλενα Παπαβασιλείου: Θηλυκή, κομψή και casual

Θέλετε το κορμί της Έλενας Παπαβασιλείου; Ακολουθήστε τις συμβουλές της