Κάτια Δανδουλάκη:«Θα πηγαίνω αλεξιπτωτίστρια στο Dancing, ούτε ρούχα δεν θ’ αλλάζω»

Κάτια Δανδουλάκη:«Θα πηγαίνω αλεξιπτωτίστρια στο Dancing, ούτε ρούχα δεν θ’ αλλάζω»

Η Κάτια φέτος έχει πολύ δουλειά και μηδέν προσωπικό χρόνο.

Αν ζήσει κάποιος την Κάτια Δανδουλάκη έστω και ελάχιστον χρόνο, θα καταλάβει ότι η Κάτια ζει τα πάντα με μια εφηβική διάθεση και χαρά. Δουλεύει πολύ, γιατί πρέπει , γιατί το θέλει και γιατί μπορεί. Είναι συνεπής με τον εαυτό της, με τους φίλους της, με το κοινό της. Είναι καλή φίλη, δίκαιη επιχειρηματίας, άψογη επαγγελματίας. Είναι καλοσυνάτος και ευγενικός άνθρωπος. Ναι όντως είναι όλα αυτά!
Φέτος ξεκινάει τη χειμερινή σεζόν με πολύ δουλειά και μηδέν προσωπικό χρόνο. Στο θέατρο επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την ξεκαρδιστική κωμωδία του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου "Να ζει κανείς ή να μην ζει" που ήταν από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς και σε κριτικές και στο ταμείο. Στην τηλεόραση πρωταγωνιστεί στο σίριαλ "Βαλς με δώδεκα θεούς" στον Αντ1 Κύπρου, ενώ στον Αντ1 Ελλάδος ξεκινά από αυτή την Κυριακή να κρίνει τα ζευγάρια του Dancing with the stars 3.

Στις μέρες μας, όποιος έχει 3 δουλειές είναι σαν να κέρδισε το τζόκερ. Με το θέατρο, το σίριαλ στην Κύπρο και το Dancing, έτσι αισθάνεστε;
Έτσι απολύτως και δοξάζω το θεό. Εμένα όταν μου γίνεται πρόταση, δεν εξετάζω ποτέ το οικονομικό. Έτσι ήμουν από πολύ μικρή, ποτέ δεν έχασα ρόλο για τα χρήματα ή για το που θα μπει το όνομά μου στη μαρκίζα. Η θεία πρόνοια με προφύλαξε από πράγματα που θα με εμπόδιζαν και πράγματα χωρίς αντίκρισμα και ουσία για μένα. Για μένα ουσία ήταν η αναζήτηση δουλειάς που θα είχε νόημα. Έλεγα πάντα όχι σε πράγματα που δεν πετάριζε η καρδιά μου και όχι σε όσα δεν είχαν χρήματα. Για να καταλάβεις, ξεκινήσαμε τη Λάμψη και για ένα χρόνο σκίζει και σου λένε θα συνεχιστεί την επομένη, άλλα μη μου ζητήσεις αύξηση. Έμενα δεν μου περνάει καν από το μυαλό να ζητήσω περισσότερα χρήματα. Γιατί να κινδυνεύσω να χαλάσω τη μαγιά της παραγωγής; Το θεωρώ και λίγο ανήθικο. Σε αυτό βοήθησε ότι έκανα νωρίς την δική μου επιχείρηση και κατάλαβα και τη μια πλευρά και την άλλη. Θα ήθελα όπως διαλέγω εγώ, έτσι να διαλέγουν εμένα ανάμεσα από πολλούς, να πουν δηλαδή ότι θέλουμε την Κάτια γιατί μας κάνει και όχι να την κρατήσουμε γιατί μπορεί να φύγει. Αν θέλει κάποιος να φύγει από μένα, να πάει στο καλό. Και αυτό ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής μου. Δεν κατάλαβα ποτέ τις γυναίκες που θέλουν να γυρίσουν πίσω στον άντρα που έφυγε. Εγώ θα τον έσπρωχνα να φύγει νωρίτερα, γιατί θέλω να έρχεται σε μένα τρέχοντας. Έτσι είμαι με όλα, με τις φιλικές μου σχέσεις, τις οικογενειακές, τις ερωτικές, τις τινάζω όλες στον αέρα. Δεν μου φαίνεται, το ξέρω ότι είμαι εντελώς διαφορετικό άτομο από ότι αποπνέω. Δεν μου φαίνεται γιατί δεν κάνω φασαρία

Η ζωή σας όμως κινδυνεύει να γίνει μια κόλαση σε επίπεδο ελεύθερου χρόνου. Απόδειξη ότι εδώ και 3 μέρες προσπαθούμε να βρούμε ένα 20λεπτο;
Δεν θα το έκανα αυτό αν ήταν αλλιώς τα πράγματα. Δεν θα δημιουργούσα στον εαυτό μου τέτοια ασφυξία, αν δεν βρισκόμασταν σε αυτή την ελεεινή κρίση. Παλεύω χρόνια με τα χρήματα που κερδίζω και τα χάνω. Δεν βάζω λεφτά στην άκρη, πρέπει να δουλεύω μονίμως. Όμως δεν θα τα επέλεγα όλα συγχρόνως. Το Dancing ήταν να γίνει πέρσι και φέτος δεν είχα πρόταση να κάνω εδώ τηλεόραση, έτσι είπα ναι στην Κύπρο.

Το Dancing έχει απαιτήσεις;
Τρομακτικά απαιτητική δουλειά, αλλά ήταν τόσο μεγάλο το θέλω και η λαχτάρα του καναλιού και του Λάτσιου που δεν ήθελα με τίποτε να τους χαλάσω τη χαρά. Παρόλο που εμένα μου προκαλεί άγχος η θεατρική παράσταση της Κυριακής που θα τελειώνει στις 8 και στις 9 πρέπει να είμαι στην άλλη άκρη της Αθήνας. Ούτε μακιγιάζ, ούτε ρούχα δεν θα προλαβαίνω να αλλάξω. Θα πηγαίνω αλεξιπτωτίστρια στο Dancing, αλλά με πολύ καλή διάθεση.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που είπατε δεν θα δουλέψω για λίγο καιρό γιατί θα καταρρεύσω;
Κάθε χρόνο το λέω, αλλά ξέρω ότι έτσι είναι πάντα και ποτέ δεν θα έχω αυτή την άνεση, αλλά όνειρό μου τρελό και απατηλό είναι να έρθει κάποιος και να μου πει έχεις χρήματα, τώρα κάτσε. Θα γύριζα όλο τον κόσμο, δεν θέλω τίποτε άλλο. Καμία άλλη πολυτέλεια ή επένδυση, μόνο να δω τον κόσμο.

Έχετε καθόλου ιδέα από χορό ή θα βαθμολογείτε κατά προσέγγιση στο DWTS;
Όχι δεν έχω ιδέα από χορό, αλλά δεν είναι και ακαδημία. Κανονικά έπρεπε να παίρνουν μόνο άσχετους. Η τέχνη του χορού απευθύνεται στο κοινό, όχι σε δασκάλους. Αν πας στη λυρική και πάρεις ένα θεατή και τον ρωτήσεις τι δουλειά κάνει, θα σου πει, δάσκαλος, γιατρός, λογιστής. Τι θα του πεις; Εσύ είσαι άσχετος εμένα με ενδιαφέρει η γνώμη του κριτικού; Όχι βέβαια. Η ψυχή είναι αυτό που μετράει.

Πέρσι η παράσταση "Να ζει κανείς η να μην ζει" έσκισε; Από πέρσι μέχρι φέτος άλλαξαν πολλά πράγματα. Φοβάστε καθόλου;
Φοβάμαι την καθίζηση των ανθρώπων που δεν έχουν κουράγιο να βγουν από το σπίτι τους, που η ψυχή τους, η αξιοπρέπεια και η περηφάνια τους έχει πατηθεί. Το εισιτήριο το έχουμε κατεβάσει πάρα πολύ, αλλά δεν είναι θέμα τιμής, είναι θέμα διάθεσης.

Τελικά είστε ξανά μαζί με τον Παύλο Χαϊκάλη. Δεν ανησυχείτε μήπως και φέτος σας εγκαταλείψει χωρίς προειδοποίηση, όπως συνέβη πέρσι;
Όλοι μας ζούμε μια μόνιμη ανασφάλεια, γιατί αυτή η δουλειά δεν είναι μοναχική, αλλά έχεις να κάνεις με άλλους 30-40 ανθρώπους. Πιστεύω ότι καθένας πρέπει να ακολουθήσει την τύχη του, τη συγκεκριμένη στιγμή. Έχω πάψει να αγχώνομαι για το τι θα μου συμβεί, γιατί αυτό που είναι να πάθω, θα το πάθω, κάποιος άλλος αποφασίζει. Προφυλαγόμαστε από παντού και απ' όλα και τελικά μπορεί να βρεθεί κάτι πολύ μικρό που μπορεί να μας τινάξει στον αέρα, μια προφύλαξη που δεν πήραμε.

Βλέπετε κάτι αστείο στη σημερινή μας κατάσταση
Δεν μπορώ να δω τίποτε αστείο, έχασα το χιούμορ μου από το θυμό και δεν είναι καλός ο θυμός, αλλά είμαι θυμωμένη και με την πραγματικότητα και με τους ιθύνοντες και με τον εαυτό μου και με όλους μας, γιατί έχουμε και εμείς ευθύνη. Μιλάμε σαν να ψήφισαν κάποιοι άλλοι. Η γενιά η δική μου, η γενιά του πολυτεχνείου τα έκανε όλα. Με τον εαυτό μου τα βάζω και με τη γενιά μου και με τους υπόλοιπους, μόνο τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτε.