Βάσια Τριφύλλη: «Δεν παίρνω ούτε ένα ευρώ από το Dancing»

Βάσια Τριφύλλη: «Δεν παίρνω ούτε ένα ευρώ από το Dancing»

Πώς τηλεφώνησε στο Γιάννη Λάτσιο και αυτοπροτάθηκε για το show.

Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που τους ξέρουμε μια ζωή και ας μην τους ξέρουμε στην πραγματικότητα. Η Βάσια Τριφύλλη είναι ένας γλυκός άνθρωπος, μια σπουδαία κωμικός που εκτίμησε ακόμη περισσότερο αυτή τη γελοία ζωή, όταν κινδύνευσε να την χάσει. Οι άνθρωποι που γελούν δυνατά έλεγε μια φίλη, είναι συνήθως εκείνοι που έχουν κλάψει δυνατά και η Βάσια δεν ντράπηκε να ομολογήσει δημόσια και τα δύο. Και τα δάκρυα και το γέλιο, αν και εμείς την προτιμούμε για το δεύτερο.
Από αυτή την Κυριακή θα την βλέπουμε να χορεύει στην πίστα στου Dancing, ίσως με λίγο ρυθμό, με λίγη αδεξιότητα, αλλά σίγουρα με πολύ γέλιο

Ποιος σας έκανε την πρόταση για να συμμετάσχετε στο Dancing;
Εγώ μόνη μου.

Τι εννοέιτε;
Αυτοπροτάθηκα. Πήρα τηλέφωνο τον Γιάννη Λάτσιο και του είπα, "έμαθα ότι καλούν την κλάση μου και θέλω να έρθω να χορέψω". Να σου πω το σκέφτηκα, όσο ρεζίλι είναι να γίνω, ας γίνω. Έτσι και αλλιώς το επάγγελμά μας είναι επάγγελμα που εκτίθεσαι. Είμαι πολύ λυπημένη με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και πες με τρελή, αλλα ήθελα να δώσω λίγη χαρά στους τηλεθεατές. Δεν θα προσποιηθώ ότι είμαι μπαλαρίνα από τα Μπολσόι, αλλά θα δώσω μια άλλη μορφή στο Dancing, λίγο κωμική.

Τα χρήματα που θα παίρνετε, έπαιξαν ρόλο;
Όχι, γιατί δεν παίρνω ούτε ένα ευρώ από το show. Παίρνω μόνο για την βενζίνη που καταναλώνω όταν πηγαινοέρχομαι, έξοδα κίνησης και δεν μου έχουν πει κάτι πιο επίσημο.

Διαβασα ότι θα παίρνετε 900 ευρώ ανά εκπομπή και επίσης ότι θα έχετε τον τελευταίο λόγο στα κοστούμια που θα φοράτε.
Καλέ τι είναι αυτά που μου λες. Φυσικά και δεν εγκρίνω τα ρούχα που φοράω. Είμαι 42 χρόνια πρωταγωνίστρια και δεν θα το κάνω τώρα κάτι τέτοιο. Όσον αφορά στα χρήματα, εμένα μου είπαν ότι ειδικά φέτος θα είναι όλοι χωρίς αμοιβή. Αν μου αποδείξεις ότι δεν είμαι σαν την πόντια πόρνη στο ανέκδοτο -που δεν έπαιρνε χρήματα όταν έκανε sex ενώ οι άλλες πληρώνονταν- θα πέσω να πεθάνω. Δεν έχω συζητήσει για λεφτά και αν μου δώσουν θα είναι τιμής ένεκεν και θα είναι καλοδεχούμενα, γιατί δεν παριστάνω την πλούσια. Σας το λέω ειλικρινά, αν μου δώσουν λεφτά θα σας το πω

Ήσασταν καθόλου γυμνασμένη ή σας έπεσε βαρύς ο χορός;
Όχι δεν μου έπεσε βαρύς, μπορέι να μην γυμνάζομαι τα τελευταία χρόνια, αλλά λόγω δουλειάς, το σώμα μου δεν μένει ποτέ αγύμναστο. Δυσκολέυτηκα με την πειθαρχία που έχει ο χορός, γιατί έιμαι απείθαρχη.

Έχετε καταλαβει ότι σας αγαπάει ο κόσμος, έτσι δεν είναι;
Το έχω καταλάβει εδώ και χρόνια και χαίρομαι και τους ευχαριστώ και δεν θέλω να ακουστεί κάπως, αλλά νομίζω το κέρδισα αυτό, με το χαρακτήρα μου, με τη συμπεριφορά μου στον πολιτικό χώρο και με το θάρρος της γνώμης , την οποία έχω πληρώσει πολλές φορές και μου κόστισε και δουλειές.

Το ίδιο πιστεύετε ότι σας αγαπάνε και οι κριτικοί;
Νομίζω οι κριτικοί με αγαπάνε πιο πολύ, δεν έχω κανένα παράπονο να πέσει φωτιά να με κάψει.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το ταλέντο σας ήταν πολύ υψηλότερο των επαγγελματικών σας επιλογών. Συμφωνείτε;
Δεν αποκλείεται, οποιος πει ότι είναι αλάθητος είναι βλάκας και προσπαθώ να μην είμαι βλάκας. Να συμπληρώσω σε αυτούς που το λένε αυτό, ότι δεν είχα πολλές επιλογές.

Πώς γίνεται να είστε πάντα τόσο αισιοδοξη;
Κοίτα είμαι πολύ λυπημένη, δεν δήλωσα καταχαρούμενη. Εχω θιγεί και εγώ και έχω πάθει οικονομική καταστροφή, αλλά εμένα αν με ζορίσεις όταν φοβηθώ κάνω μπρος αντί να κάνω πίσω. Αν με φοβίσεις, κινδυνεύει η ζωή σου, θα σε πάρω μαζί μου.

Σας άκουσα σε παλαιότερή σας συνέντευξη που λέγατε ότι δεν είχατε καμία πρόταση για δουλειά. Αλήθεια;
Είχα πρόταση, αλλά δεν είχα κέφι ψυχολογικά , ούτε κέφι να κάνω θέατρο και είπα ας πάω εκεί που δεν είναι ο τομέας μου, στο Dancing και ας γράψουν χίλιες κακίες, ούτε που με νοιάζει.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος για σας, όπως π.χ. ότι ήσασταν η φωνή της "Μάγια της μέλισσας" που μεγάλωσε ολόκληρες γενιές.
Βεβαίως σας έχω μεγαλώσει και μάλιστα με τη Μάγια πήρα και το πρώτο μου αυτοκίνητο. Ένα φιατάκι μεταχειρισμένο.

Δεν ξέρουν ότι Κουμπάρος στον πρώτο σας γάμο ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις, ο οποίος έχει παντρέψει μόνο τη Μούσχουρη και σας.
Είχα την τύχη να παντρευτώ τον προσωπικό του ηχολήπτη. Ο Γιάννης Τριφύλλης ήταν από τους καλύτερους που πέρασαν από την Ελλάδα, με πέρναγε 24 χρόνια. Είχα την τιμή να με παντρέψει ο Χατζιδάκις, αλλά όχι μόνο αυτή την τιμή. Μου δόθηκε η ευκαιρία να ζω καθημερινά δίπλα σε αυτούς τους θεούς , όπως ο Μάνος, ο Γκάτσος, ο Τσαρούχης ή οι νεότεροι όπως ο Δήμος Μούτσης και να τους ακούω να μιλάνε. Ήμουν πολύ τυχερός άνθρωπος.

Και τέλος δεν ξέρει ο πολύς κόσμος ότι υπήρξατε μασκότ του Παναθηναϊκού.
Φυσικά, έχω υπάρξει μασκότ σε κινούμενο σχέδιο και είχαν βάλει τη δική μου φωνή. Από τότε όλοι οι πρόεδροι μου στέλνουν κάρτα και διαρκείας, γιατί είμαι φανατική παναθηναϊκός

Ήσασταν η πρώτη που έβγαλε το στήθος έξω για να ενημερώσετε τον κόσμο για τον καρκίνο την εποχή που και τα δύο ήταν ταμπού. Και το γυμνό στήθος και ο καρκίνος.
Σε μια εποχή πολύ ζόρικη. Τότε ο Τσεκλένης μου είπε θυμάμαι "κακώς το είπες θα έχει αντίκτυπο στη δουλειά σου". Και όντως είχε αλλά θεώρησα ότι έτσι βοηθούσα περισσότερο τον κόσμο.

Φοβάστε που μεγαλώνετε μόνη σας;
Φοβάμαι που μεγαλώνω γενικότερα, το μόνη μου είναι επιλογή μου. Ερωτεύτηκα πολύ και με ερωτεύτηκαν πολύ σημαντικοί άντρες, αλλά ήταν επιλογή μου. Ναι φοβάμαι που μεγαλώνω και φοβάμαι μην μείνω ανήμπορη και εξαρτώμαι από άλλους. Θέλω να φύγω από την ζωή παλικαρίσια, σαν Τριφύλλη, μπαμ και κάτω

Που ζείτε; Σε ποια περιοχή;
Ζω στην Καισαριανή εκεί πίσω από το Κάραβελ.

Ζουν εκεί μετανάστες; Γενικά σας ενοχλούν οι μετανάστες;
Τους λατρεύω τους μετανάστες, το σπίτι μου είναι τα ηνωμένα βαλκάνια. Η θετή μου κόρη είναι Ρουμάνα και η καλύτερη μου φίλη η Ελπίδα είναι Βουλγάρα