Φωτεινή Δάρρα: «Δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε φήμες και κουτσομπολιά»

Φωτεινή Δάρρα: «Δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε φήμες και κουτσομπολιά»

Το τραγούδι, οι φήμες και τα δημοσιεύματα.

Η φωτεινή Δάρρα ανήκει σε εκείνη την κατηγορία καλλιτεχνών που τη μάθαμε λόγω της αισθαντικής της φωνής, γι αυτό και μας έκανε τεράστια εντύπωση όταν τα Media ασχολήθηκαν υπερβολικά σε ότι αφορούσε τον χωρισμό της από τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Όμως αυτό είναι το πακέτο που συνοδεύει συνήθως έναν καλλιτέχνη και η Φωτεινή Δάρρα γνωρίζει τις επιπτώσεις της φήμης, απλά επιλέγει να διατηρήσει αποστάσεις και να αφοσιωθεί στην Τέχνη της.
Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, τέσσερα χρόνια μετά από την τελευταία τους κοινή εμφάνιση, θα βρεθεί μαζί με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου για μια κα μόνο βραδιά στη σκηνή του Παλλάς.

Έχεις άγχος πριν από κάθε πρεμιέρα;
Ναι έχω άγχος, από την στιγμή που ξεκινάω το πρόγραμμα, με το πώς στήνεται η παράσταση, μέχρι την σειρά των τραγουδιών. Το οραματίζομαι, φαντάζομαι πως είμαι στη σκηνή και θέλω το αποτέλεσμα να είναι πιστό με την εικόνα που έχω στο μυαλό μου.

Τι εύχεσαι να μην πάει ποτέ στραβά, ακόμη και αν το υπόλοιπο σύμπαν καταρρεύσει;
Αν εννοείς επί σκηνής, όλα τα τεχνικά ζητήματα από τα οποία εξαρτόμαστε. Πάντα πριν βγω το έχω στο μυαλό μου, μην τυχόν συμβεί κάτι με το μικρόφωνο ή με τα φώτα. Με τα φώτα το προσπερνάς, με τον ήχο όχι.

Γιατί μόνο μια παράσταση στο Παλλάς;
Έτσι αισθανθήκαμε, εκτός του ότι θέλουμε να ξεκινήσουμε από μια συναυλία και βλέπουμε πως θα κυλήσει. Ουσιαστικά είναι μια πρώτη γνωριμία με το κοινό, με αφορμή τον δίσκο. Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός στο Παλλάς και ίσως πρέπει να το επαναλάβουμε σε ένα μικρότερο χώρο που έχει αμεσότητα.

Αποκοντά είσαι σαν ένα μικρό κορίτσι, στις φωτογραφίες όμως βγαίνεις πολύ ντάμα. Γιατί;
Μου το έχουν ξαναπεί και μάλιστα πρόσφατα, δεν ξέρω αν έχει σχέση με το συγκεκριμένο project, γιατί πρέπει να υποστηρίξεις μια δουλειά που έχει σχέση με τον Παπαδημητρίου, με το Παλλάς και αισθάνεσαι σαν να πρέπει να βάλεις τα καλά σου ρούχα, τον καλό σου εαυτό, τον επίσημο, για να το υποστηρίξεις. Προφανώς έχει να κάνει με τον τρόπο που στηνόμαστε στις φωτογραφίες και στο βλέμμα μας. Στη ζωή μου είμαι πολύ απλή και διαφορετική, ντύνομαι εντελώς διαφορετικά, μάλιστα δεν μ' αναγνωρίζουν όταν βγαίνω τα βράδια.

Σου έκαναν ποτέ πρόταση από μπουζούκια ή όχι;
Ναι μου έχουν κάνει, για την ακρίβεια δυο φόρες. Την πρώτη φορά ήμουν πολύ νέα καινούργια στη εταιρία μου και σε ένα ραντεβού πριν από μένα ήταν ένας μαγαζάτορας, ο οποίος συζητούσε για κάποιον άλλο καλλιτέχνη της εταιρίας και είπε: «Αυτή τη Δάρρα δεν μπορούμε να την πάρουμε στο μαγαζί»; Το ρεπερτόριο που υποστηρίζω είναι διαφορετικό, δεν έχει σχέση με τη νύχτα και τα μπουζούκια, παρ' όλο που μου αρέσει πολύ η νύχτα. Περνάω καλύτερα τη νύχτα, μου αρέσει έχει μυστήριο, γοητεία και όχι επειδή θα βγω έξω, αλλά και στο σπίτι μου αρέσει περισσότερο από τη μέρα. Ηρεμώ ,έχει την ησυχία που θέλω. Ό,τι είναι το φως και για ένα ζωγράφο, είναι η νύχτα για έναν μουσικό

Βλέπεις τον αδερφό σου στην τηλεόραση; Σου αρέσει;
Δεν τον βλέπω κάθε μέρα γιατί έχω δύσκολο πρόγραμμα και δεν είναι εύκολο να βλέπω τηλεόραση, αλλά τον έχω δει ειδικά στις πρώτες του εκπομπές.

Έχετε καλή σχέση μεταξύ σας.
Έχουμε πολύ καλή σχέση, παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας και όταν ήμουν μικρότερη κάναμε παρέα και είναι ο άνθρωπος που όσο μεγάλωνα υπήρξε δίπλα μου σαν πατέρας -μια και ο πραγματικός πατέρας μας έλειπε συχνά στο εξωτερικό στη Λιβύη λόγω δουλειάς. Ο Γιάννης έπαιξε τον πατρικό ρόλο, μου έλεγε δηλαδή αυτά που θα έλεγε ένας πατέρας, για το διάβασμα, για τη συμπεριφορά μου και παρόμοια θέματα και μάλιστα μέτρησε περισσότερο απ ότι αν μου τα έλεγε ο κανονικός μου πατέρας.

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη μόλις έμαθες ή κατάλαβες ότι είσαι έγκυος.
Δεν ξέρω, μάλλον σε ποιον θα το πω πρώτη, κάπως έτσι. Τη μητέρα μου σκέφτηκα, όλες οι γυναίκες για κάποιο λόγο σκέφτονται την μητέρα τους και έρχονται πιο κοντά σε αυτές όταν γίνονται και οι ίδιες μαμάδες.

Σκέφτηκε ότι μπορεί το μωρό να παγώσει ή να επιβραδύνει την καριέρα σου; Είναι λίγο εγωιστικό συναίσθημα, αλλά ανθρώπινο.
Όχι καθόλου δεν σκέφτηκα την καριέρα μου, γιατί δεν είμαι η καλλιτέχνης με τις συχνές εμφανίσεις και τις πυκνές δισκογραφικές δουλειές που θα με σταματήσει ο ερχομός του παιδιού. Αισθάνθηκα τεραστία χαρά, ανείπωτη ευτυχία που δεν περιγράφεται. Αυτό που ίσως φοβήθηκα είναι ότι επειδή είμαι καλλιτέχνης και δεν έχω σταθερή δουλειά και σήμερα είμαι και αύριο δεν είμαι, αυτό το πλάσμα θα με έχει πάντα ανάγκη και αισθάνθηκα ανασφάλεια γιατί πρέπει να είμαι πάντα εκεί να την στηρίζω οικονομικά. Το παιδί μου έδωσε δύναμη, έκανε την καθημερινότητά μου όμορφη, γνώρισα πρωτόγνωρα πράγματα και με ένα παιδί ξέρεις ωριμάζεις και ταυτόχρονα νιώθεις παιδί ο ίδιος.

Πολλές νέες μαμάδες θέλουν αν αποφύγουν τα λάθη των δικών τους μαμάδων τους, ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία;
Προσπαθώ από την πρώτη μέρα να της μιλάω σαν να είναι μεγάλη, το έκανε και η μητέρα μου αυτό, η οποία είχε μείνει ορφανή από μικρή και είχε πολύ μεγάλο δέσιμο με τα παιδιά της και τρομερή επίσης ανασφάλεια. Εγώ δεν θέλω να της περάσω το ίδιο, θέλω να είμαι ψύχραιμη όσο μεγαλώνει ακόμη και στα δύσκολα και θέλω να της αφήσω το δικό της χώρο.

έκανες ένα γάμο εξπρές με το δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση. Το μετάνιωσες ή θεωρείς ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο;
Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι αυτό, έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια και ο Νίκος έχει πλέον 2 παιδιά και εγώ ένα.

Θα έλεγες ναι σε ένα νέο γάμο ή θα το σκεφτείς 2 και 3 φορές πλέον;
Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου και δεν με απασχολεί. Εγώ είμαι καλλιτέχνης και δεν σκέφτομαι έτσι. Δεν αποκλείω ότι μπορεί να μου συμβεί στο μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι.

Παρ' ότι έχετε χωρίσει με τον Παπαδημητρίου εν τούτοις συνεργάζεστε. Είναι άβολη κατάσταση ή όχι;
Δεν θα ήθελα ειλικρινά να μιλήσω για χωρισμούς ούτε για επανασυνδέσεις. Τα διάβασα και μάλιστα διάβασα πληροφορίες που δεν ισχύουν. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε φήμες και κουτσομπολιά, γιατί υπάρχει και ένα παιδί στη μέση και πρέπει να το σεβαστούμε. Πάντως συνεργαζόμαστε μια χαρά με τον Δημήτρη.