Αφροδίτη Γραμμέλη: O Κωστόπουλος, ο Λιάγκας και η Μενεγάκη. Οι νικητές και οι χαμένοι.

Αφροδίτη Γραμμέλη: O Κωστόπουλος, ο Λιάγκας και η Μενεγάκη. Οι νικητές και οι χαμένοι.

Η γνωστή τηλεκριτικός βλέπει τηλεόραση κα σχολιάζει

Όποιος είπε ότι είναι εύκολο πράγμα να κρίνεις, να βλέπεις τα στραβά σε ένα τηλεοπτικός προϊόν και να κάνεις υποδείξεις, έκανε μεγάλο λάθος.
Η Αφροδίτη Γραμμέλη χρόνια τώρα είναι αναγκασμένη ή μάλλον τολμάει να λέει την αλήθεια και να μειώνει κάθε χρόνο τη λίστα με τους φίλους της.
Οι τηλεκριτικοί δεν είναι τα τσομπανόσκυλα που καλούνται να επαναφέρουν στο τηλεοπτικό κοπάδι όποιον λοξοδρόμησε ή απομακρύνθηκε, αλλά εκείνοι που βλέπουν και γαβγίζουν χωρίς όμως να δαγκώνουν

Λοιπόν κατευθείαν στο ψητό. Ποιες είναι οι πρώτες σου εκτιμήσεις για τα δύο πρωινά;
Θεωρώ ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά τις πρεμιέρες το πρωινό του Mega έχει προβάδισμα. Μου φάνηκε αισθητικά αρτιότερο, καλύτερα δομημένο, με γρηγορότερους ρυθμούς και πιο χαλαρούς τόνους. Στον ANT1 το ζεύγος Λιάγκα Σκορδά έδειχνε να αδικείται από τεχνικές αδυναμίες και από το γεγονός ότι πλαισιώνεται από ακατάλληλη ομάδα. Υπήρχε μια ένταση μια υπερδιέγερση, η οποία εισπράττεται από τον τηλεθεατή ως φασαρία. Δεν μου άρεσε το πρωινό του ΑΝΤ1, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε πώς θα προχωρήσουν

Αν ζητούσαν τη συμβουλή σου τι θα έλεγες;
Στο πρωινό mou θα έλεγα ότι δεν χρειάζονται την Ελισάβετ Σπανού, αλλά χρειάζονται μια πιο δυναμική γυναίκα. Θα έλεγα επίσης να καταργήσουν αύριο αυτό με τον καιρό και το ίδιο πράγμα θα ζητούσα και από το πρωινό του ANT1. Στον ΑΝΤ1 θα πρότεινα να κρατήσουν μόνο τον Γιώργο Λιανό στο πάνελ και τη Σάσσα Σταμάτη και να αντικαταστήσουν την Λάουρα Νάργκες.

Λέγανε ότι το πρωινό του Mega θα είναι φέτος πιο ροκ ή πιο ανατρεπτικό. Σου φάνηκε πώς ήταν έτσι;
Όσον αφορά στη θεματολογία το βρήκα πιο ήρεμο, όσον αφορά τα πρόσωπα, η διαφορά είναι αισθητή και νομίζω ότι με το πέρασμα του χρόνου, τα πρόσωπα θα έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν και στη θεματολογία.

Είδες κάποια διαφορά στην Μενεγάκη φέτος;
Καμία απολύτως.

Και είναι καλό ή κακό αυτό;
Για μένα είναι κακό, αλλά για αυτούς που τη βλέπουν ενδεχομένως να είναι καλό.

Και σε ότι αφορά τις φετινές τηλεθεάσεις της Ελένης;
Είναι αισθητά πεσμένα τα νούμερα τηλεθέασης και νομίζω μαρτυρούν την κόπωση του κόσμου και της εκπομπής. Απορώ μάλιστα με την προετοιμασία μηνών και τις συσκέψεις, τη στιγμή που σε τουλάχιστον 4 εκπομπές έχω δει το θέμα Κωστόπουλος εναντίων Λιάγκα

Η Πόπη Τσαπανίδου άλλαξε ή δεν χρειάζεται να αλλάξει;
Η Πόπη ούτε χρειάζεται να αλλάξει, ούτε άλλαξε. Ο δημοσιογράφος δεν είναι παρουσιαστής ψυχαγωγικής εκπομπής, ώστε να αναγκάζεται κάθε φορά να προσαρμόζεται στο κόνσεπτ. Τη βρίσκω ιδιαίτερα καλή και διαφορετική από αυτά που βλέπουμε στην πρωινή ζώνη.

Η Εύα Αντωνοπούλου φέτος στον ΣΚΑΪ ξεπερνά σε νούμερα τη Μενεγάκη. Πιστεύεις ότι είναι η χρονιά της;
Η Εύα είναι η δικαίωση αυτού που λέμε, νέα πρόσωπα στην τηλεόραση. Είναι ένας άνθρωπος σεμνός που ξέρει να κρατά τις ισορροπίες και παρουσιάζει μια εκπομπή καλά δομημένη και με πλούσια θεματολογία. Με λίγα λόγια, για μένα είναι από τις καλύτερες τηλεοπτικές παρουσίες

Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ως τώρα;
Θετικά με εξέπληξε η νέα σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Θετική είναι και η επιστροφή της «Ελληνοφρένειας», αλλά εκεί που θέλω να σταθώ είναι η προβολή του "Homeland" του "Game of thrones" και του "Breaking bad" .

Σχολιάστηκε πολύ η κίνηση του Σταύρου Θεωδωράκη να πάρει συνέντευξη από τη μητέρα του Πάυλου Φύσσα τόσο σύντομα και μάλιστα την έσπασε σε 2 μέρη, σαν σίριαλ με συνέχεια. Ποια είναι η γνώμη σου;
Νομίζω ότι η συγκεκριμένη εκπομπή είχε αρνητικά και θετικά στοιχεία. Εμένα μου προκάλεσε μια αμηχανία, δεδομένου ότι έχουν περάσει λίγες ημέρες από το θάνατο του παιδιού. Απ' την άλλη ο βομβαρδισμός με εικόνες Χρυσαυγητών έπρεπε να ανακοπεί με εικόνες από την άλλη τη θετική πλευρά, των παιδιών δηλαδή που ανήκουν στον κύκλο του Πάυλου Φύσσα και που πέρασαν ένα διαφορετικό μήνυμα.

Έχεις φανεί άδικη στην κριτική σου;
Ναι έχω φανεί αρκετές φορές, είτε έχω αδικήσει κάποιον, είτε υπήρξα υπερβολική και αυστηρή. Για παράδειγμα άθελά μου, είχα αδικήσει τη Βίκυ Χατζηβασιλέιου λόγω κακής πληροφόρησης και ήμουν ενδεχομένως πιο αυστηρή απ όσο θα ήθελα με κάποια πρόσωπα από ψυχαγωγικά show.

Έχεις ζητήσει ποτέ συγνώμη;
Αυτό κάνω τώρα. Η συγνώμη είναι παράσημο και αν χρειαστεί θα την ξαναζητήσω, γιατί θεωρώ ότι ακόμη και αν αδίκησα, δεν έγινε σκόπιμα.

Σε έχουν πάρει τηλέφωνο να σου ζητήσουν εξηγήσεις;
Πολλές φορές και με άσχημο τρόπο. Όχι μόνο τηλεφωνικά, αλλά έχω δεχτεί επιστολές,απειλητικά email και φυσικά ανώνυμη επίθεση στα κοινωνικά δίκτυα. Συνήθως διατηρώ την ψυχραιμία μου, επειδή όμως έχω καταγωγή από τον Πειραιά, υπάρχουν φορές που δεν χαρίζω κάστανα.

Όταν σε ψάχνουν, βγαίνεις στο τηλέφωνο;
Πάντα σηκώνω το τηλέφωνο μου.

Σε έχει βρίσει κανείς δημόσια;
Βεβαίως, οι μισοί παίκτες του "Dancing with the stars" και με χαρακτηρισμούς ανεπίτρεπτους. Οι μισοί παίκτες το είπα χαριτολογώντας, κάποιοι είναι το σωστό, όπως επίσης με έχει προσβάλει με τρόπο άκομψο ο Γιώργος Καπουτζίδης και χωρίς αφορμή. Είναι κάτι που με ενοχλεί βαθύτατα, δεδομένου ότι ουδέποτε άσκησα κριτική στον ίδιο, αλλά κατανοώ τους λόγους για τους οποίους το έκανε.

Έχεις ποτέ ενοχές ότι μπορεί να έκανες ανεπανόρθωτη ζημιά στη καριέρα κάποιου;
Δεν υπάρχει κανένα τηλεκριτικός στην Ελλάδα που έχει τη δύναμη να καταστρέψει καριέρες ή ζωές. Ξέρω ότι έχω τον τίτλο της πολύ αυστηρής, όμως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ένα επίσης μεγάλο μέρος του Τύπου, χάιδευε προκλητικά την τηλεόραση και ίσως γι αυτό οι δικές μου απόψεις να δείχνουν πιο σκληρές

Οι ταλαντούχοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στο λάθος;
Όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος και όχι μόνο σε ένα.