Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Δεν αγχώνομαι με το βάρος μου, ούτε ζυγίζομαι ποτέ»

Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Δεν αγχώνομαι με το βάρος μου, ούτε ζυγίζομαι ποτέ»

Γιατί δεν παχαίνει ποτέ, είναι αλήθεια ανασφαλής και γιατί έχει πετάξει τη ζυγαριά;

Μητέρα, ηθοποιός, χορεύτρια, παρουσιάστρια, πρωταθλήτρια, πρωταγωνίστρια και προφανώς υπάρχουν πολλά ακόμη πράγματα που συνθέτουν την προσωπικότητα της Ντορέττας Παπαδημητρίου* . Κάποια από αυτά η ίδια θέλει να τα μοιραστεί με τον κόσμο και κάποια όχι. Σήμερα πρέπει να είναι η μοναδική Ελληνίδα ηθοποιός που μέσα σ΄ ένα Σαββατοκύριακο συμμετέχει σε 7 παραστάσεις και παρ΄ όλα αυτά βρίσκει χρόνο να μας μιλήσει.

Τι είναι αυτό που σε κούρασε πιο πολύ στα live του Dancing;
Δεν νομίζω ότι με κούρασε κάτι ιδιαίτερα, απ την άποψη ότι αν κάνεις κάτι που σ' αρέσει και αγαπάς, όσο κουραστικές και αν είναι οι συνθήκες, δεν σε ενοχλεί. Δεν σκεφτόμουν καθόλου την κούραση παρ ότι πολλές φορές πήγαινα το πρωί στο studio , έφευγα στη συνέχεια για τις ανάγκες του θεάτρου και επέστρεφα.

Εσύ αν έπρεπε να επιλέξεις έναν νικητή, ποιον θα διάλεγες και γιατί;
Είναι δύσκολο ειλικρινά να σου πω έναν μόνο όνομα, γιατί υπήρχαν τουλάχιστον 5-6 που θα μπορούσαν να είναι νικητές.

Έβαλες μια φωτογραφία σου στο instagram στην οποία είσαι άβαφη και κουρασμένη. Πόσο άνετη είσαι με την εικόνα σου;
Είμαι πολύ άνετη και δεν έχω κανένα θέμα. Επειδή δουλεύουμε για την τηλεόραση και φαινόμαστε πάντα βαμμένοι και φτιαγμένοι, δεν σημαίνει ότι στην κανονική ζωή δεν είμαστε και κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι. Στην προσωπική μου ζωή σπανίως βάφομαι και φτιάχνομαι, δεν έχω τέτοιες ανασφάλειες.

Ήσουν πάντα έτσι ή με τα χρόνια έγινες πιο σίγουρη . Πέρασες εποχές μεγάλης ανασφάλειας;
Νομίζω ότι άρχισα να γίνομαι πιο σίγουρη και να συμφιλιώνομαι με την εικόνα μου, όταν έκανα τα παιδιά μου. Από τότε και μετά, σταμάτησα να ασχολούμαι με το έξω μου γιατί είχα να ασχολούμαι με δύο άλλους ανθρώπους. Δίνει άλλη προοπτική και βάση στα πράγματα όταν αποκτάς παιδιά.
Μικρότερη έκανε δραστικές αλλαγές στην εμφάνισή σου;
Όχι δεν έκανα ποτέ κάτι ακραίο σ' ότι αφορά την εμφάνισή μου. Στο μόνο ίσως που έδινα σημασία ήταν στο βάρος μου και στο να μην παχύνω.
Όταν ήσουν αθλήτρια διάβασα ότι ήσουν σε μόνιμη δίαιτα; Αλήθεια;
Ήμουν στη ρυθμική γυμναστική από τα 5 μου ως τα 13 μου χρόνια και μετά μεταπήδησα στο στίβο. Όταν ασχολείσαι σε επίπεδο πρωταθλητισμού, δεν μπορείς να ξεφύγεις και να χαλαρώσεις και όταν μιλάω για κιλά δεν εννοώ να είσαι υπερβολικά αδύνατη, αλλά χρειάζεται μια μόνιμη προσοχή στο βάρος σου και στο τι τρως και όσο πιο μικρή είσαι, τόσο πιο δύσκολο είναι.

Είναι σκληρό για ένα κορίτσι σε τόσο μικρή ηλικία να προσέχει τόσο το βάρος και να το ζυγίζουν οι προπονητές του; Πώς το αντιμετώπισες;
Δεν μπορώ να πω ότι η ώρα που μας ζύγιζαν ήταν η αγαπημένη μου ώρα. Ήταν δύσκολα, δεν μπορούσαμε να φάμε ότι ήταν δεδομένο για άλλα παιδιά, η προπόνηση διαρκούσε πολλές ώρες, αλλά ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος τρόπος ζωής και δεν αντέχεται αν δεν το αγαπάς.

Σήμερα είσαι πειθαρχημένη; Προσέχεις διατροφή σου;
Είμαι πλέον χαλαρή, τρώω τα πάντα αλλά σε μικρές ποσότητες. Έχω σταματήσει να αγχώνομαι με το βάρος μου, δεν ζυγίζομαι πλέον ποτέ και μόνο πέρσι όταν συμμετείχα στο Dancing, το δοκίμασα από περιέργεια να δω αν είχα χάσει κιλά. Μετά τις εγκυμοσύνες μου έχει σταθεροποιηθεί το βάρος μου και για να είμαι ειλικρινής δεν με νοιάζει πλέον, δεν αγχώνομαι.

Πότε έφαγες πίτσα τελευταία φορά;
Προχθές.

Σήμερα είσαι πολύ γυμνασμένη. Πόσο χρόνο αφιερώνεις στο σώμα σου;
Αν σκεφτείς ότι πέρσι τον μισό χρόνο τον πέρασα με προπονήσεις και χόρευα ακατάπαυστα και φέτος με τις πρόβες για την παράσταση "Τρωικός πόλεμος καταλαβαίνεις ότι μόνιμα η καθημερινότητά μου, έχει μεγάλη σωματική άσκηση. Δεν κάνω κάτι επιπλέον και μετά τα παιδιά γυμνάζομαι ελάχιστα, όμως είμαι από τη φύση μου υπερκινητικό άτομο. Δεν ηρεμώ καθόλου, περπατάω πολύ, τρέχω και δεν χρησιμοποιώ αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις. Είμαι συνεχώς σε κίνηση.

Ποιος σε βοηθάει με τα παιδιά;
Η μαμά μου ευτυχώς;

Ο πρώην σύζυγός σου βοηθάει;
Σαφέστατα βλέπει τα παιδιά πολύ συχνά και εννοείται πώς με βοηθάει με το δικό του τρόπο.

Ένα πρώην ζευγάρι μπορεί να τα καταφέρει ώστε να μείνουν φίλοι; Τι λέει η δική σου εμπειρίας;
Σαφέστατα μπορούν. Δεν γίνεται πάντα, αλλά έχω δει να συμβαίνει. Όταν υπάρχουν συναισθήματα δεν φεύγουν και όταν μπορούν οι δύο τους να τα διαχειριστούν τότε μπορούν να μείνουν φίλοι

Μια μητέρα με δύο παιδιά και φουλ δουλειά μπορεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της εύκολα ή τα προσωπικά σου μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα;
Δεν αφήνω την προσωπική μου ζωή σε δεύτερη μοίρα με αφορά και δεν είμαι από τις γυναίκες που τα παρατάνε όλα για την καριέρα. Με ενδιαφέρει η προσωπική μου ζωή και δεν θα την εγκατέλειπα και μεταξύ μας αν υπάρχει καλή διάθεση και πρόθεση, βρίσκεις χρόνο να τα συνδυάσεις όλα. Όσο δύσκολο είναι μια γυναίκα να φτιάξει τη ζωή της το ίδιος ακριβώς είναι και για μια γυναίκα με δύο παιδιά. Γενικά είναι δύσκολο να βρεις το σύντροφό σου

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο έκανες 7 παραστάσεις με τις παραστάσεις "Hangover" και "Τρωικός πόλεμος". Πώς άντεξες;
Θα το ξανακάνω και για τα 3 επόμενα σαββατοκύριακα γιατί το "Hangover" σταματά στην Αθήνα στις 9 Μαρτίου. Δεν είναι εύκολο, ούτε ξεκούραστο, γιατί ειδικά ο "Τρωικός πόλεμος" έχει γρήγορες και πολλές αλλαγές, πολύ τρέξιμο και αυξημένες απαιτήσεις, όμως αφού τα κατάφερα με τόσες πρόβες, με γυρίσματα, με πολύ κούραση χωρίς κανένα ρεπό για να προλάβουμε την πρεμιέρα και τις ημερομηνίες, θα τα καταφέρω και τα επόμενα 3 σαββατοκύριακα. Αγαπώ τόσο πολύ αυτό που κάνω και τη δουλειά μου που νομίζω ότι μπορώ να τα αντέξω σχεδόν όλα.

Πρόλαβες να διαβάσεις κριτικές για τον "Τρωικό πόλεμο";
Κάτι έχω διαβάσει, αλλά όχι επίσημη κριτική. Τα σχόλια που έχω ακούσει μέχρι τώρα ήταν πολύ θετικά και καλοπροαίρετα και χαίρομαι γιατί η παράσταση έγινε με πολύ αγάπη και είμαι πολύ περήφανη για το αποτέλεσμα

*Η Ντορέττα πρωταγωνιστεί στη παράσταση Hangover IV στο θέατρο Αθηνά και στον Τρωικό πόλεμο στο Παλλάς